Brambor Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Musiał byś naciąć większy rowek np; dremelkiem z małą tarczką w ostateczności rozwiercić cienkim wiertłem śrubę np: 1mm a potem grubszym 2mm i gwintownik 3mm ( nie łepkę śruby ) Albo porządny śrubokręt z dobrą końcówką. Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez Brambor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Dokładnie,mikrosilnik,tarczka na trzymadełku albo frez szczelinowiec i można naciąć łepek,potem wykręcić śrubokrętem. Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Dobrze dopasowany śrubokręt płaski i powinno pójść. Gorsze się wykręcało dobrym śrubokrętem lub wkrętarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Jesli nie da sie wykrecic,to wywiercic, tak aby sama glowka odpadla. Mialem ten sam problem z odkreceniem obudowy curado, rozwiercilem , a srube bez lba odkrecilem szczypcami, stracha mialem,ale sie udalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuta Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Witam, Jest jeszcze takie " cudo ", jak lewe wiertło. Mi zawsze pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Wiercić i tyle, najmniejszy ból. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinc Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Spróbuj wykręcić przez kawałek cienkiej gumy (gumka recepturka, kawałek z rękawiczki kuchennej itp.). Nieraz sprawdził mi się "klucz chemiczny". Psikasz, chłodzi materiał, po obkurczeniu środek smarujący lepiej penetruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercik69 Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Dzięki wszystkim za porady. Ostatecznie udało się usunąć wkręt poprzez zeszlifowanie końcówki starego śrubokręta na wymiar który pozwolił na odkręcenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 U mnie się sprawdził sposób taki że odkręcasz nie właśnie tę śrubę tylko całe ramię kabłąka i jedną reką trzymasz za miejsce gdzie drut łączy się z rolką a drugą kręcisz ramieniem kabłąka od siebie w górę. Jeszcze nigdy ten sposób mnie nie zawiódł. A miałem dawniej sporo kołowrotków do roboty z takimi problemami. U jednego Spirexa ta śruba była zjechana na maxa. Mam nadzieję że dość jasno to opisałem. Może komuś się przyda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 U mnie się sprawdził sposób taki że odkręcasz nie właśnie tę śrubę tylko całe ramię kabłąka i jedną reką trzymasz za miejsce gdzie drut łączy się z rolką a drugą kręcisz ramieniem kabłąka od siebie w górę. Jeszcze nigdy ten sposób mnie nie zawiódł. A miałem dawniej sporo kołowrotków do roboty z takimi problemami. U jednego Spirexa ta śruba była zjechana na maxa. Mam nadzieję że dość jasno to opisałem. Może komuś się przyda.Przy tych ząbkach na śrubce, ktore sie wcinają w ramię to chyba najlepszy sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pióro Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zna ktoś może stronkę, gdzie kupię części do daiwy infinity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drabek Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zapytaj tutaj http://mefistofishing.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 http://www.plat.co.jp/shop/catalog/optionparts/language/en/manufacturers/3/ Tylko musisz ustalić który model JDM to odpowiednik Infinity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pióro Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Drabek, w mefistofishing już pytalem i nie załatwi mi części do tej Daiwy.Pickerel dzięki, sprawdzę numery części, ale chyba pójdzie tutaj na giełdę, rozbierałem, pogubiłem części, z pożyczonymi też nie chce chodzić, nie mam zdrowia, a może ktoś ma talent i przyda mu się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penaro Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Informacja z "małym" opóźnieniem - sprzęt sprawdzony na norweskich dorszach. Wszystko dział! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek78 Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Znacie jakieś tańsze sklepy gdzie można zamówić zapasowe części ?Znalazłem coś takiego http://www.ereplacementparts.com/outdoor-recreation-parts-cl-83.html Potrzebuje śrubę mocująca korbe i zaślepkę do abu garcia pro max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Taniej to raczej nie znajdziesz,ja tam kupiłem sporo części do Stelli 2500F,ceny sporo niższe niż w mikesreelrepair,choć możesz próbować szukać też i tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek78 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Na tej stronie wyszło 30 $ plus przesyłka i podatek. Poszedłem do sklepu w Dublinie udało się wszytko załatwić za 5 € Znalazłem jeszcze tą stronkę http://jimsreelshop.co.uk/Page-/-Category-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq44 Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 To podaj nazwe tego sklepu w Dublinie niech wszyscy na zielonej wyspie skorzystają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sneyks123 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Witam. Tak się złożyło, że zgubiłem nakrętkę od hamulca rzutowego w multiku okuma fina 250l, ma ktoś jakiś pomysł gdzie można kupić zapasową albo dorobić? Mam jeszcze taką samą z drugiego multika więc wszystkie wymiary mam tylko nie mam pojęcia u kogo można by ją dorobić? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 http://www.firmadragon.pl/serwis Skoro dystrybucja Okumy zajmuje sie Dragon, to ich serwis zapewne jest w stanie zorganizować taka nakrętkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sneyks123 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 ok spróbuję, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_moto Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Adres: Szubińska, 86-005 Białe Błota Telefon:52 326 80 00 Miałem podobny przypadek,tylko z kołowrotkiem( docisk szpuli ), zadzwoniłem ,pomogli tylko dojechać trzeba ,nie wysyłają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sneyks123 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Dziękuję bardzo Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pluton Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Witam. Orientuje się ktoś, gdzie można zakupić części do kołowrotków okumy, a dokładnie do kołowrotka Salina sa 40? Mam taki kołowrotek, który chciałem sprezentować swojemu bratankowi, początkującemu wędkarzowi, ale podczas własnoręcznego serwisu gdzieś " się zapodziała " tulejka, na której osadzony jest pinion . No i mam teraz drobny kłopot.Ewentualnie może ktoś posiada tę część i zechce ją odsprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi