Skocz do zawartości

Gdzie kupić części do kołowrotków / multiplikatorów?

Rekomendowane odpowiedzi

Musiał byś naciąć większy rowek np; dremelkiem z małą tarczką w ostateczności rozwiercić cienkim wiertłem śrubę np: 1mm a potem grubszym 2mm i gwintownik 3mm ( nie łepkę śruby )

Albo porządny śrubokręt z dobrą końcówką.

Edytowane przez Brambor

U mnie się sprawdził sposób taki że odkręcasz nie właśnie tę śrubę tylko całe ramię kabłąka i jedną reką trzymasz za miejsce gdzie drut łączy się z rolką a drugą kręcisz ramieniem kabłąka od siebie w górę. Jeszcze nigdy ten sposób mnie nie zawiódł. A miałem dawniej sporo kołowrotków do roboty z takimi problemami. U jednego Spirexa ta śruba była zjechana na maxa. Mam nadzieję że dość jasno to opisałem. Może komuś się przyda.

• Like 1

U mnie się sprawdził sposób taki że odkręcasz nie właśnie tę śrubę tylko całe ramię kabłąka i jedną reką trzymasz za miejsce gdzie drut łączy się z rolką a drugą kręcisz ramieniem kabłąka od siebie w górę. Jeszcze nigdy ten sposób mnie nie zawiódł. A miałem dawniej sporo kołowrotków do roboty z takimi problemami. U jednego Spirexa ta śruba była zjechana na maxa. Mam nadzieję że dość jasno to opisałem. Może komuś się przyda.

Przy tych ząbkach na śrubce, ktore sie wcinają w ramię to chyba najlepszy sposób. :)

• 3 miesiące temu...

Drabek, w mefistofishing już pytalem i nie załatwi mi części do tej Daiwy.
Pickerel dzięki, sprawdzę numery części, ale chyba pójdzie tutaj na giełdę, rozbierałem, pogubiłem części, z pożyczonymi też nie chce chodzić, nie mam zdrowia, a może ktoś ma talent i przyda mu się :)

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Witam. 

Tak się złożyło, że zgubiłem nakrętkę od hamulca rzutowego w multiku okuma fina 250l, ma ktoś jakiś pomysł gdzie można kupić zapasową albo dorobić? Mam jeszcze taką samą z drugiego multika więc wszystkie wymiary mam tylko nie mam pojęcia u kogo można by ją dorobić? 

Z góry dzięki za pomoc

• 3 tygodnie później...

Witam. Orientuje się ktoś, gdzie  można  zakupić części do kołowrotków okumy, a dokładnie do kołowrotka Salina sa 40? Mam taki kołowrotek, który chciałem sprezentować swojemu bratankowi, początkującemu wędkarzowi, ale podczas własnoręcznego serwisu gdzieś " się zapodziała "  tulejka, na której osadzony jest pinion  :( . No i mam teraz drobny kłopot.

Ewentualnie może ktoś posiada tę część i zechce ją odsprzedać.