Catrol Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Chyba niestety tylko : www.plat.co.jp Nie wiem czy kupując wszystkie potrzebne graty wyrobisz się w kwocie poniżej 50 USD...chyba od tej kwoty plat wysyła przesyłką typu "EMS" a w przypadku tej cło i VAT na wjeździe do Polski gwarantowane. Przekładnie może i udałoby się kupić od '12 Vanquish'a C3000 (EUDM) ale wormshaft, pinon i kółko posuwu miał inne...dobrze mówię Koledzy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 A które części musiałbym kupić? Tylko 72 i 73 czy jeszcze któreś?11TWINPOWER-C3000-02695.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 6161, 72 i 73 czy tylko 61? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 61, 72 i 73 czy tylko 61?Kiedyś na giełdzie był zestaw do stelli 10 i były właśnie te 3 elementy do wymiany. Zwróciłem na to uwagę bo się kiedyś zastanawiałem nad zakupem na zapas do mojej stelli zestawu na wymianę gdyby padła ale to był zestaw zwiększający przełożenie od tego co mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Kiedyś na giełdzie był zestaw do stelli 10 i były właśnie te 3 elementy do wymiany. Zwróciłem na to uwagę bo się kiedyś zastanawiałem nad zakupem na zapas do mojej stelli zestawu na wymianę gdyby padła ale to był zestaw zwiększający przełożenie od tego co mam.OK dzięki, napisałem do Plat-a - zobaczymy jak odpowiedzą. pzdrtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Panowie, ale chyba zawsze zmieniało się 4 elementy : Przekładnia ; Pinion ; Kółko posuwu ; Wormshaft ...? Nie wiem jak w przypadku '11 TP ale niektóre modele jeszcze miały inny kształt wodzika w zależności od przełożenia - te z wolnym przełożeniem lub wręcz ze zwolnioną oscylacją miały taki jakby zatępiony wodzik...żeby płynniej się poruszał na krzyżujących się kanałach worm'a.Natomiast te "ostrzejsze" były od szybszych wersji...żeby szybciej pokonywał przejścia pod ostrzejszym kątem kanałów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GalaktycznyWojownik Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Mam pytanie otoz dzisiaj przy niefortunnym poslizgnieciu sie przypadkiem odczepil mi sie panel boczny od revo i wpadl do wody (sam nie wiem jakim cudem) da sie go gdzies zakupic zamowic? Mial ktos juz z was moi drodzy podobny problem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 jerkbait.pl-gdzie-kupić-części-do-kołowrotków-multiplikatorów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pch2005 Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 czy ktos sie orientuje jaki jest rozmiar lozyska w rolce w slamerku 360 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 (edytowane) Zalozylem 5x8x2,5 oryginalne jest inne, calowe ale nie znalazlem, moze slabo szukalem. To zalozylem to co bylo zblizone rozmiarem. Te 8mm jest troche za duze ale da rade na sile w rolke wcisnac. 5 z kolei za luzne. W dwoch kolowrotkch zalozylem i dziala. Drugi to rozmiar mniejszy ale wymiar ten sam. Edytowane 30 Września 2019 przez Andru77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgubiłem nakrętkę docisku szpuli. Czy orientuje się ktoś gdzie i jak zamówić to cudo? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 jerkbait.pl-gdzie-kupić-części-do-kołowrotków-multiplikatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Poszukaj, może tu znajdzieszhttps://www.mikesreelrepair.com/reel-parts/abu-garcia-parts/ https://www.dadsoletackle.com/reel-parts/abu-garcia/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Poszukaj, może tu znajdzieszhttps://www.mikesreelrepair.com/reel-parts/abu-garcia-parts/ https://www.dadsoletackle.com/reel-parts/abu-garcia/Dziękuję. Jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryza54 Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Witam wszystkich i proszę o pomoc. Użytkuję multiplikator Abu Garcia Mörrum SX1601C Ultra Mag. Podczas próby rozplątywania plecionki zgubiłem koło zębate wału ślimakowego napędzającego wodzik. Fakt ten stwierdziłam już po powrocie do domu, że wodzik nie prowadzi plecionki.Nie należę do osób względnie dobrze poruszających się w necie. Znalazłem jedynie schemat pod adresem: https://pfj-parts.com/wp-content/uploads/2016/03/J30033-OBSX-1601C-ULTRA-MAG-SHALLOW.pdf W mojej ocenie zgubiłem tuleję – 21705 oraz koło zębate – 25811. Dobrze to widać na filmie – czarna tuleja z zębatką (1:40 / 4:52): https://www.youtube.com/watch?v=yJb2pOm1Nf0 Rysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patfinder Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Panowie i Panie co się dzieje teraz z serwisem Shimano? Kiedyś w normark bez problemu można było zamawiać szpule, korby i inne podzespoły a dziś nawet kontaktu do takowego serwisu w Polsce nie mogę znaleźć...Troche to deprymujące Czy ktoś posiada kontakt mailowy do tego obecnego serwisu ?Jeśli tak poproszę o namiar bo możliwe że będę potrzebował zamówić parę części w najbliższym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Bo serwis Shimano nie sprzedaje teraz części bezpośrednio. Możesz iść do pierwszego lepszego sklepu współpracującego z Shimano Pl i sobie przez sklep zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patfinder Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Tak myślałem...To lipa.Kiedy Normark był dystrubutorem Shimano nie miałem tego typu problemów.Mogłem załatwić niemal wszystko nie wychodząc z domu a teraz ganiaj po sklepach...Jeszcze ci łaskę robią że pomogą.Nie podoba mi się to zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Tak myślałem...To lipa.Kiedy Normark był dystrubutorem Shimano nie miałem tego typu problemów.Mogłem załatwić niemal wszystko nie wychodząc z domu a teraz ganiaj po sklepach...Jeszcze ci łaskę robią że pomogą.Nie podoba mi się to zdecydowanie.Uwielbiam takie wpisy. Jaśnie szanowny szlachcicu jeśli Ci twa korona z głowy nie spadnie to napisz do @mefisto i bez wychodzenia z domu wszystko pod nos dostaniesz. Jeśli oczywiście będzie ci się chciało kurierowi drzwi otworzyć i nie urazi ten czyn twej dumy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patfinder Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Wyluzuj...Mamy 21 wiek więc niech Cię nie dziwi moje podejście.Brak czasu to dziś "choroba cywilizacyjna" Dzięki za podpowiedź z Mefisto.Kiedyś po prostu wystarczyło napisać do serwisu i zamówić część ,której potrzebowałem a ta za dwa dni była u mnie.Pięć minut roboty. Ciekawe jak działa ich serwis skoro tak się izolują od klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kologs Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 (edytowane) Witam potrzebuje podwójne koło zębate do abu revo ins. 35 jakby ktoś miał na czesci to proszę o kontakt. Pewnie pasuje tez z innych wielkości tego modelu Edytowane 17 Marca 2020 przez kologs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Szukam śrubki z rolki od Shimano Stradica 2500 Cl4 ... Najlepiej 2 sztuki ,albo może ktoś chociaż poratuje jedną sztuką?Oczywiście płacę za wysyłkę + piwo lub jakimś fajnym woblerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Mam już przykręcone Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koptom Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Witam, Straciłem część obudowy od multika AbuGarcia Revo X Left Hand. W jakiś sposób przy rzucie puścił klips/zatrzask do otwierania multika w celu wyjęcia szpuli (wraz z mechanizmem hamulca megnetycznego) Cała część odleciała, obiła się od burty łodzi w wiadomo... wypadła za burtę. Multik jest na gwarancji ale ta chyba niestety nie obejmuje takich przypadków. Czy można to gdzieś dokupić? Szkoda tym większa że multik naprawdę fajnie się sprawował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi