cezorator Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Kurcze pieczone, coś mnie podkusiło by przejrzeć i nasmarować multika Penn LEVELMATIC 910 . No i stało sie !! zgubiłem takąmałą roleczkę z hamulca odśrodkowego. Znaczy została mi jedna a powinny być dwie.Sam nie wiem jak to się stało. Szans już nie mam na jej znalezienie. Ta roleczka (taki malutki walec z dziurką) wygląda jakby była z takiego ebonitu lyb tekstolitu.Czy może ktoś wie gdzie coś takiego można kupić lub czym można zastąpić lub jak można dorobić.A jeśli nie to powiedzcie z jakiego to jest materiału, to moze mi sie uda na tokarce zegarmistrzowskiej dotoczyć.Bedę wdzięczny za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 hymmmm, z twojego opisu wyhcodzi na to, że zgubiłeś bloczek hamulca odśrodkowego - przynajmniej ja tkaie wrażenie odnioslem. Jesli ni edorobisz sobie lub ni ewyczarujesz to pozostanie ci tylko jedno ... będziesz sie musial nauczyc jeszcze lepiej rzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Czarku nie martw się. Miałeś szczęście. Łowiłeś prawdziwym multiplikatorem, którego wytwórca f.Penn oferuje części zamienne do swoich kołowrotków. Przy tym nie istnieje pojęcie starego modelu. Podobnie jak u Rolls Royca. Istnieją tylko poprzednie modele.Zwróć się z tym problemem do Wojtka Żbikowskiego. Możesz powołać się na mnie. To jest bardzo życzliwy człowiek, postara się ci pomóc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Witam. Wszystko jak w temacie. Potrzebuję kupić łożysko oporowe do kołowrotka Daiwa RSi 2500. Jest możliwość dokupienia takowego? Ktoś się orientuje? Z góry przepraszam jeśli to nie ten dział i dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu24 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Witam szukam części do Abu c4 6601 o nr 28 jest to zębatka plastikowa na tylnych plecach panelu pilnie szukam tej części nowej lub używki bądź miejsca gdzie ją mogę kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Zamowie ja przu nastepnym zamowieniu. O ile bedzie dostepna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wagner Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Zamowie ja przu nastepnym zamowieniu. O ile bedzie dostepna.A szpule do premiera II gen też możesz zamówić? jaki koszt? nr 1196833 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Dowiem sie w poniedzialek. Nic nie obiecuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 f37-3301 drag washer retainer (otwor sie w srodku zrobil okragly z kwadratowego) szukam dla znajomego gdzie mozna kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Coś Pan lekko ściemnia... Nie ma siły aby w drucie zrobiła się dziurka (bo to kurna sprężynka druciana trzymająca "blaszki" i podkładki w kupie się kryje pod takim tytułem)...Spytaj tego znajomka w ilu blaszanych podkładkach zrobiły mu się te kółka z "kwadratów"..?"Jakbyco", to się ze dwie-trzy znajdą... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 (edytowane) nie to taka podkladka jakby dno od szklanki z otworem w dnie i od srodka zabki sa na sciankach.kumpel nie patrzyl na schemat i powiedzial ze pierwsza czesc pod nakretka.... http://www.reelschematic.com/schematics/Daiwa/Theory/THEORY%203500.pdf`na schemacie tego nie widac a to jest czesc, ktora lezy pod nakretka (na tych zabkach terkocze nakretka od szpuli) i ona dociska tarczki hamulca. heh wlasnie kumpel mi powiedzial, ze ma rozmiar 3000 a nie 3500.objawy byly takie, ze hamulec w kolowrotku sam sie zaciskal w miare oddawania linki z kolowrotka wlasnie dla tego, ze ta podkladka sie wyrobila i obracala a nie powinna. Edytowane 5 Marca 2014 przez gooral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 (edytowane) Edytowane 5 Marca 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 juz poprawilem tutaj http://www.google.ie/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=10&cad=rja&uact=8&sqi=2&ved=0CHwQFjAJ&url=http%3A%2F%2Fwww.daiwa-cormoran.de%2Fov3%2Fdownload.php%3Fc_id%3D6000%26file%3Dtheory_10410_200_400.pdf%26name%3DTheory_10410-200-400.pdf%26export%3D%26path%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.daiwa-cormoran.de%252Fov3%252F&ei=VpwXU4W0GJDxhQeGwoCgBQ&usg=AFQjCNG9Im9vOLzrqCIGZGM-Ad7DGgFgTQ&sig2=H4wDSTUHgPrbp7k9B_XcAg&bvm=bv.62577051,bs.1,d.ZG4 czesc numer 3 nie mam nazwy ani numeru katalogowego niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Może być np taki numer F89-5301 czyli "kapselek" z wewnętrznymi ząbkami (no przecież pod trójką masz i nazwę i numerek :lol: )...A kupić można w "serwisach", w fabryce i wszędzie gdzie się kupuje "cząstki", a myślę, że i w sklepie da się zamówić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Może być np taki numer F89-5301 czyli "kapselek" z wewnętrznymi ząbkami (no przecież pod trójką masz i nazwę i numerek :lol: )...A kupić można w "serwisach", w fabryce i wszędzie gdzie się kupuje "cząstki", a myślę, że i w sklepie da się zamówić...u mnie na tej fotce nei wyswietla sie numerek!. tylko 3 nad czescia (nie sciagnalem pdf tylko ogladam "online"). niegdy nie kupowalem czesci do kolowrotka tutaj w irl raczej nei zamowimy tylko do serwisu wysla (co czasami trwa 100 lat bo serwisu tutaj nie ma i sla za granice).nie znam tez "serwisu" gdzie moglbym kupic. jakbym znal to bym tematu nie zakladal tylko zadzwonil. moglby sie ktos podzielic adresem (moze byc mailowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 No tak, serwisisko "firmowe dla całej Europy" tylko u Niemca...Myślę, że najszybciej, to będzie jak wejdziesz na stronę "ogólnoświatową" Daiwy, wskoczysz na adresy serwisów w uesowie i od nich bezpośrednio kupisz (potrwa, to z tydzień bo tam się nie pitolą i po bólu)... Dodam tylko, że sam ten "kapselek", to mniej-więcej 12-13 $ + przesyłka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 piekne dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Do Daiwy Lexa bez problemu zamówisz części w większości sklepów, które mają w ofercie Daiwę. Czas realizacji zamówienia ok. 7 dni. Koszt nie powinien przekroczyć 10-15pln. Najlepiej zamawiać w dużych sklepach ( częstsze dostawy towaru). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 A w tych Lexach, to jest dziurka w kapslu 6x7, jak we wszystkich maszynach z łożyskowanymi szpulkami..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokjan51 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Witam. Poszukuje teflonową zębatkę ( koło zębate na śrubie krzyżakowej ) napędzającą posuw szpuli w Shimano Aero 1000 GT 5,2 : 1. Bardzo proszę o info i oczywiście chętnie kupię jeśli ktoś takową posiada i ma na zbyciu. Tel 501 867 197pokjan51 Edytowane 10 Czerwca 2014 przez pokjan51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pióro Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Cześć,poszło mi łożysko oporowe w Daiwie Infinity Q 3000 Custom, 6G220601, nie mogę go znaleźć, podrzuci ktoś link? Thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zamów poprzez dowolny sklep partnerski Daiwy i problem z głowy. To kosztuje grosze... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Mefisto Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zamów poprzez dowolny sklep partnerski Daiwy i problem z głowy. To kosztuje grosze...Grosze kosztuje zamówienie czy łożysko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Cześć,poszło mi łożysko oporowe w Daiwie Infinity Q 3000 Custom, 6G220601, nie mogę go znaleźć, podrzuci ktoś link? Thx[/size]a co się z tym lozyskiem stało ? Nie sądzę aby się zepsuło, pewnie wystarczy wyczyścić , podoginac blaszki i zmienić mijimalnie położenie tulejki wewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi