wobler1 Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Witam Kolegow. Czy juz wiadomo cos w sprawie Odwolania sie przez Okreg Torunski do Sadu w sprawie Drwecy, czy doszlo wogole do rozprawy i czy cos wiadomo w tej sprawie. Pozdrawiam Kazik Plock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler1 Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 moze w temacie Kto rzadzi rz.Drweca napisza koledzy z Okregu u Toruniu. Czy nikogo ta sprawa nie interesuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler1 Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Kolego mi nie chodzi o zezwolenia i lowienie. Tylko chcialem wiedziec co Okreg Torunski zrobil w tej sprawie, cofniecia im zezwolenia na uzytkowanie Rzeki Drwecy i innych wod . Czytac to ja potrafie i doskonale wiem jakie przepisy aktualnie obowiazuja. Dlatego napisalem prowokacyjnie ten temat. Zwrocilem sie do wedkarzy torunskich czy cos wiadomo w tej sprawie i cisza, chyba taki stan rzeczy im odpowiada. Bo dla mnie to nie ma zadnego znaczenia kto jest uzytkownikiem. Ale z samej ciekawosci zapytalem o ten temat.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler1 Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Witam. Wiadomo ze juz wnioski zlozone na przetarg Drwecy. W grudniu powinno byc cos wiadomo w tej sprawie. zostalo piedziesiat pare dni do rozpoczecia sezonu trociowego. Bede czekal na wiesci od Ciebie. Dziekuje i Pozdrawiam. Kazik Plock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler1 Opublikowano 6 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Moim zdaniem wprowadzanie coraz wiecej zakazow mija sie z celem.Wedkarstwo traktuje jako moje hobby i przyjemnosc.Wedkarze etyczny sami wiedza co maja zrobic ze zlowiona ryba. Przewaznie lowia ryby NO KILL W naszym kraju tylko jestesmy przyzwyczajeni przewaznie do zakazow. Obecne przepisy wystarczajaco chronia ryby lososiowate,wystarczy aby te przepisy byly takie same i dla rybakow sieciowych to nie potrzeba wprowadzac dodatkowych zakazow,nakazow i ect. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler1 Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 O jakim przelowieniu kolega mowi . Z moich sprawdzonych informacji to wynika ze styczen nie przyniosl rewelacji, bo i ryby nie bylo . O lososiu metrowym to wiem bo na wlasne oczy widzialem. Wiadomosci ktore przekazuja na forach to lipa . ja obserwowalem Drwece przez dwa tygognie i trafialy sie trotki wedkarzom ale nie codziennie.Widze ze kolega przewrazliwiony jest na plotki,rozsiewane przez niepowaznych wedkarzy. bo oni najwiecej lowia trocie na brzegu w swoich opowiesciach,jaka to on czy inny duza ryb zlowil.Obserwujac i rozmawiajac z tubylcami to zawsze bylo to samo jak bylem w Lubiczu to lowili Nowa Wies,Zlotoria.Gdy bylem w dole rzeki to lowili w Lubiczu.Reasumujac temat przelowienia to kolega przesadzil. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler1 Opublikowano 8 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Nadzorujacy jest RZGW w Gansku z ramienia Panstwa,gdyz nie ma uzytkownika.To dlaczego RZGW pobieral oplaty za ten rok jak nie mial odpowiedniego dokumentu z Ochrony Srodowiska w Bydgoszczy,To dlaczego Panstwowa Straz Rybacka notabene tez z Bydgoszczy nie karala wedkarzy za lowienie na Drwecy, podczas kontroli,to dlaczego Policja kontrolujaca wedkarzy nie karala za lowie. Dlaczego ?????????????????.U mnie takze jest Park nad Rzeka Skrwa. i u nas nie ma zadnych zakazow.Jest regulamin dotyczacy zachowania sie wedkarzy na terenie parku i gra gitara. Lowi sie ryby do bolu. A u was to jest miedzy Bydgoszcza a Toruniem zaciecwierzenie. Kazdy by chcial rzadzic w Rejonie ,wojenki podjazdowe.A na tym cierpia ludzie.Widocznie kolega tez jest urzednikiem z tej Ochrony Srodowiska ze takie wyklady mi aplikuje. Ja znam te przepisy ale chcalem miec pewnosc czy ktos respektuje. Na tym koncze na temat KTO RZADI NA DRWECY. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler1 Opublikowano 8 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Sorry za to Ciecwierzenie a co do Parku Kol. ma racje bo jest to Brudzenski Park Krajobrazowy Tez w nim byly zakazy. Ale dobra wspolpraca z bylym Okregem PZW w Plocku zaowocowala. Doszlo do porozumienia.Pozwolenia na polow ryb, byly wydawane tylko czlonkom Okregu. Tak zostalo do dzis chociaz jest teraz Okreg PZW plocko - wloclawski.Ale za to pojawila sie ryba z rodziny lososiowatych,dzieki restytucji pstraga potokowego,ktorej widac efekty.Sam osobiscie przywozilem narybek pstraga z Lopusznej.co roku zarybia sie narybiem potoka.Widze ze moja praca spoleczna nie poszla w las. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler1 Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Panie Tomaszu to jak cos bedzie wiadomo w sprawie Drwecy, odnosnie zezwolen na polow ryb na nowy rok,czy tez zakazow to bardzo prosze o info. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi