Alexspin Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 (edytowane) Na sąsiednim forum zasłyszane że ten ultris jest głuchy jak pień czy to prawda? Ten ktoś, kto tak ocenił Ultrisa (niezależnie o które wędzisko z tej serii chodziło) musiał mieć dłonie kowala porośnięte odciskami jak kopyta... Cała seria ma odkryty blank na kciuk i palec wskazujący, wzorem Catany: Edytowane 27 Stycznia 2018 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 (edytowane) To ja powiem tak, w porównaniu choćby do Mikrosa to Ultris, którego miałem, był głuchy jak sztacheta w płocie i nic tu nie dawał kawałek gołego blanku w uchwycie. Konkretnie ta sama wędka jest chwalona przez obecnego użytkownika @Bolo888, jeśli patrzysz na linkę a nie na szczytówkę to szukaj "nie wklejki". Przy budżetowych, tańszych, wędkach zawsze będą bardziej "kopiące" w nadgarstek bo konstrukcyjnie sygnał ma mniej zakłóceń płynąc ze szczytówki do dolnika. Edytowane 27 Stycznia 2018 przez FidoAngel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 (edytowane) #Fido, ale #Bolo nie patrzy ani na szczytówkę, ani na linkę...(...) nie obserwuje szczytówki, nie patrzę na linkę.Nie miałem Microsa w ręku i być może jest tak jak piszesz, ale nazwanie Microna sztachetą, to grube przegięcie...Natomiast masz 100% racji co do różnicy w sygnale emitowanym przez tubulara w stosunku do wklejanki. Edytowane 27 Stycznia 2018 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Alex dokładnie nie będę męczył wzroku????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 A ja dla odmiany jestem wzrokowcem i teraz po "przechrzczeniu" się na casting, żałuję że musiałem również przestawić się na dotykowca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Wiem że nie wątek o Mikado ale co powiecie na temat Nihonto tt zander. Odrazu mówię że to nie patyk na sandacza???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Alex dokładnie nie będę męczył wzroku.No to jestem ciekaw jak chcesz nią łowić? Okonie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 (edytowane) No widzisz zdziwilbys sie, tylko czucie w łapie i nic więcej. Flash Perchem tylko czuję w łapie i nawet okonki po 15cm skubie. Tak się przyzwyczaiłem i tak łowię. A jak mówisz o nihonto to że ma Zander w nazwie to wiesz to nic nie znaczy. Miałem 220 i to moim zdaniem taki med-fast. Edytowane 27 Stycznia 2018 przez Bolo8888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 #Bolo, jeśli łowisz "nawet okonki po 15cm" na Flasha i jest to dla Ciebie komfortowe, to po co Ci kolejne wędzisko na takie same rybki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Nic nie napisałem że jest to dla mnie komfortowe, odniosłem się tylko do tego że da się wyczuć w łapie branie takiego okonia na tym badylu. Kijka pod okonia też szukam obecną budżetowa wklejka jest głucha. A ten nihonto miał by być pod właśnie klenio jazia pstrąga. W długości 260. No nie oszukujemy się to że jest na tym nihonto napisane zender to co patyk stworzony tylko i wyłącznie pod sandacza?. Napis może o tym świadczyć, ale tak nie jest. To samo z moim perchem, opisany do 18g a wahadło typu cefal 3, czy nawet gnom 3 mu nie straszne. Tak więc opis opisem, a realia są zupełnie inne. Edytowane 28 Stycznia 2018 przez Bolo8888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swierzak Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Panowie, czy ktos z Was mial moze do czynienia z KONGER ULTRIS JIG PERCH 1-10CW, najlepiej w wersji 2,3m ?Zastanawiam sie nad nia pod okonie i czasami pstragi.Chcialbym sie rozeznac jak wyglada praca przy tym dolnym cw, najlepiej poczawszy od paprochow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gary Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Panowie, czy ktos z Was mial moze do czynienia z KONGER ULTRIS JIG PERCH 1-10CW, najlepiej w wersji 2,3m ?Zastanawiam sie nad nia pod okonie i czasami pstragi.Chcialbym sie rozeznac jak wyglada praca przy tym dolnym cw, najlepiej poczawszy od paprochowDolna gramatura 1,5g-2g plus gumka 2 cale od takich przynęt zaczyna być widoczny opad po szczytówce (wklejka), łowie też nim lżej czyli np 1g plus 2claowa tanta, ale wtedy trzeba patrzeć na linke, bo szczyt nie pokazuje, górnej granicy w sumie nie znam, bo nie próbowałem, wiem że pod rybami w granicach 50 cm spoko daje radę, reasumując całkiem spoko budżetowy kijek, dość szybki, przechodzący pod obciążeniem w połparabole, kiedyś dla kaprysu i braku zainteresowania okoń gumkami, zaczęłem tym kijkiem "twiczowac" i dawał radę o zgrozo,nie mam odniesienia bo to pierwsza moja wklejka ale mam wrażenie że jak na podana gramaturę mogłaby być bardziej spolegliwa, pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) Komfortowa obsługa zaczyna się od 1,5g. Zejście niżej bezcelowe. Chcesz zejść niżej, to zainteresuj się Ultrisem Jig Micron, pracuje już od 0,6/0,7g. Edytowane 24 Marca 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi