golsyl1980 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Zestaw leżał dość długo w wodzie ,tym bardziej ,że tu już mieszają się słodka ze słoną .Kijek do uratowania ,kręcioł raczej na pewno do kosza . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kierep Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 z dwa tygodnie temu hehe norma w holandii 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Parę dni temu podczas sandaczowania coś takiego mnie spotkało...,to mój pierwszy za mordę,nieźle pohasał 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hombre06 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Wobi, fajna rybka na jakiej żyłce go holowałeś? I gdzie jeśli można spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graghowski Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Rybę którą mogę śmiało uznać przekornie za połów, bo tego dnia była jedyną złapaną na sandaczowy zestaw. Waga jak miarowy sandał, w swoim gatunku to już takie sreberko. Guma 3-calowa, główka 20 gram i przynęta zassana do pyska przy opadzie. Taka płoć, nawet fotki nie zrobiłem bo zaskoczony byłem. Most kolejowy na Parnicy. Hmm, biorąc pod uwagę że to temat na 2016 rok .... Na Parnicy przy moście kolejowym w Szczecinie, czyli wodach PZW, obowiązuje bezwzględny zakaz spinningowania od początku roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) Wobi, fajna rybka na jakiej żyłce go holowałeś? I gdzie jeśli można spytać? Zestaw to Blaas XF 715-1,tatula 103SHL- linka YGK G-soul 1,2+ fluoro carbon 0,74mm na przyponie+ cannibal 10cm na 7g.(sandaczowy przyłów).Miejsce: Noord Holland. Edytowane 6 Marca 2016 przez Wobi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) U mnie blisko przyłowu, spinningowałem okoniem ze 3 sekundy: Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez bartsiedlce 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Fajny karp. W zeszłym roku miałem podobny przyłów (82-85cm), tyle, że w Hiszpanii.Z takich ciekawszych przyłowów, zaczepiłem kiedyś jadący samochód. Na szczęście hamulec zadziałał i obyło się bez szkód. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibdg Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Czuć już wiosnę, linki zaczęły brać na 4 cm paprochy. Brania bardzo delikatne i tylko tego udało mi się podebrać, kilka spadło w trakcie holu. Co ciekawe gryzły tylko czarne twisterki na inne kolory nie miałem nawet puknięcia . 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cortez Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 no rewelacja z jakiej to wody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibdg Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 no rewelacja z jakiej to wody ? Początek kanału na Noteci. Niedawno odkryłem to miejsce i za wiele jeszcze powiedzieć o nim nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 twisterek prowadzony przy dnie ? fajna rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibdg Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 twisterek prowadzony przy dnie ? fajna rybka dokładnie bardzo wolno przy samym dnie ten akurat wziął chyba nawet na leżącego kilka sekund na dnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Piekna sprawa taki linolapanie. Bardzo plytki ten poczatek kanalu ?Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Te linowe podchody przy spławiku, uwielbiam i też nieraz mam ochotę porzucić na chwilę spinning i wrócić do korzeni kończąc ot, gratuluję tej zacnej ryby na spinning Może to zabrzmi jak herezja ale dla mnie to ma posmak jak polowanie na pstrąga czy klenia. Lekki kijek, splawik, garść robaków i szukanie ryby w trzcinach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Możliwe że przynęta kojarzyła mu się z pijawką, wspaniała ryba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Noo na twisterka super napewno z myślą o pijawce wziął Z doświadczenia mojego i innych liny zaczynają żerowac przy 13-14 °C. Wtedy dopiero mozna śmigać ze spławikiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibdg Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Piekna sprawa taki linolapanie. Bardzo plytki ten poczatek kanalu ?Gratuluje Może 1,5m mniej więcej równy na całej szerokości a żerowały przy trzcinach na metrowej wodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Klenie dzisiaj były w rozmiarze mikro, ale był "bonus" i pływa dalej 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) O kurde! Co to? Krzyzowka "pajka" z jakims salmonidem? Gdzie sie podzialy jakies kropki?edit: juz wiem myslalem ze sa zdecydowanie mniejsze i zyja w zrodelkach Edytowane 20 Marca 2016 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkujacymarcin Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 wygląda jak wymarły gatunek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Klenie dzisiaj były w rozmiarze mikro, ale był "bonus" i pływa dalej Piękna rybka i w dodatku coraz rzadziej spotykana! Taki "bonus" liczy się podwójnie! Na kleniowym sprzęcie, to musiała być niezła "jazda"! Jeśli to nie tajemnica, to zdradź na jaką przynętę dał się skusić! Edytowane 20 Marca 2016 przez Dokuś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Piękna rybka i w dodatku coraz rzadziej spotykana! Taki "bonus" liczy się podwójnie! Na kleniowym sprzęcie, to musiała być niezła "jazda"! Jeśli to nie tajemnica, to zdradź na jaką przynętę dał się skusić! Czy taki rzadki gość? Zależy gdzie. W niektórych okolicach hodowle przerzuciły się właśnie na palie obok tęczaków, a nie źródlaki. Wystarczy podjechać pod najbliższą hodowlę i podpytać co mają do kupienia. Nazwy nadają przeróżne, bo i pstrąg alpejski, kłodzki, albo zwyczajnie palia (ta nie ma czerwonych, drobnych ciapek, jak źródlak), a nawet dorobił się znaku "produkt regionalny" - http://pstragklodzki.pl/ W rzece poniżej zawsze znajdzie się jakiś uciekinier. A taka zasiedziała, zdrowa torpeda z płetwą tłuszczową potrafi nieźle popalić na kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Komórka tego nie wychwyciła, no albo kąt padania światła nie ten, ale piękne maleńkie czerwone ciapki były na bokach (zresztą nieważne niech rośnie dalej ) Na moich oczach wyszedł do Storka z czarnym brzuszkiem i grzbietem, srebrny bok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Czy taki rzadki gość? Zależy gdzie. W niektórych okolicach hodowle przerzuciły się właśnie na palie obok tęczaków, a nie źródlaki. Wystarczy podjechać pod najbliższą hodowlę i podpytać co mają do kupienia. Nazwy nadają przeróżne, bo i pstrąg alpejski, kłodzki, albo zwyczajnie palia (ta nie ma czerwonych, drobnych ciapek, jak źródlak), a nawet dorobił się znaku "produkt regionalny" - http://pstragklodzki.pl/ W rzece poniżej zawsze znajdzie się jakiś uciekinier. A taka zasiedziała, zdrowa torpeda z płetwą tłuszczową potrafi nieźle popalić na kiju.U mnie rzadki... ...A od czasu jak Wartę zatruli, to powolutku każdy gatunek staje się rzadki!.... A tak na serio - nawet na moich pstrągowych wodach, nigdy nie słyszałem o złowieniu pstrąga źródlanego, czy palii... Komórka tego nie wychwyciła, no albo kąt padania światła nie ten, ale piękne maleńkie czerwone ciapki były na bokach (zresztą nieważne niech rośnie dalej ) Na moich oczach wyszedł do Storka z czarnym brzuszkiem i grzbietem, srebrny bok A więc Stork rządzi! Dzięki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi