Skocz do zawartości

Przyłowy 2016

Sicu

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Wczorajszy dzień przeznaczyłem na poszukiwanie okonia. Trafiło się kilka maluchów ale popołudnie zaskoczyło mnie

bolkami.

Sprzętowo:

MHX DS 820, 6.10, 4-8#

Twin Power 2500 Mgs

Pleciona DUEL 0,6

Keitech  2

Zdjęcia niezgodne z regulaminem

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 2

Piotr 75 - też miałem takiego linka, podczas holu niesamowite emocje, gdzieś tam mignęło coś zielonego, okoń ponad 50cm!!! będzie nowy rekordzik... Potem to już lekkie rozczarowanie, lin 53cm. Zassał małego wobka, było to chyba w grudniu :-D

• Like 2

Nie ma się co prawda czym chwalić, miał być rekordowy okoń czy inny jaź, a wyszedł jaś z podbitym, czerwonym okiem B) Całe (nie)bite 35 cm...

61fa0d7245473b7f.jpg

Jako ciekawostka...keitechowski żabko-pająk na 4 gramowej, własnoręcznie pomalowanej na czarno główce. Dziś na inne przynęty nie było marnego puknięcia. Nawet na taką samą gumę w innym kolorze. Ostatecznie Kaitka uciął jakiś spory szczupak, branie było bardzo delikatne i gdybym nie czekał w nieskończoność z zacięciem, zapewne bym i jego wyjął. Gdzie te szczupaki znikają w maju?

Pozdrawiam,

cristovo

Edytowane przez cristovo
  • Like 18

Moje ostatnie wypady za okoniem konczą się takpost-54562-0-36493600-1461338010_thumb.jpgpost-54562-0-94305700-1461338138_thumb.jpg

post-54562-0-21791200-1461337929_thumb.jpg Ogolnie w 3dni chyba ze 30 szt wzdręg płoci i jeden jaź i dzis jeszcze karpik. Wszystko na paprochy crazy fish

Okonie to chyba jeszcze na tarle bo jak zawsze byly w poblizu trzczinowisk tak teraz ich nawet nie widać

Ale zabawa z bialorybem tez jest fajna :D

Oczywiscie wszystkie rybki odplynęły w dobrej kondycji ;)

post-54562-0-14031100-1461338740_thumb.jpg

Edytowane przez Adam L.
  • Like 5

Karpik pewnie z ostatniego zarybienia takie ryby wpuszczaja u nas :/ to i tak dobrze wyglada bo czesto maja jakies dziury wrzody plesniawki czy cholera wie co

wszystkie rybki na twisterki crazy fish angri spin 2.5 cm na bocznym troku gumki o zapachu krewetki i stawiam ze tutaj aromat tych przynet sie sprawdza bo jak zakladam paprochy 3 cm mansa to bran prawie nie ma

A ze szczupakiem mam tak samo co nie zaloze wiekszego zeby dalej machnac na glebiny to zaraz szczupak uderza a przyjdzie sezon i szczupakow bedzie jak na lekarstwo heh

Edytowane przez Adam L.