etherni Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 (edytowane) Pewnie odłowy konsumpcyjnych boleni, wzdręg i uklei ruszają, rarytasy trzeba rzucić na hipermarketowe lady, a stado baranów z mózgiem zmielonym przez telewizornie kupi, zeżre i będzie chwalić. Przecież ryba wpływa pozytywnie... Edytowane 11 Września 2016 przez etherni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Miał być okoń.... a pod brzegiem wynurzył sie ................... żółw 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) Drugi żółw czerwonolicy w tym wątku, w ciągu 10-ciu dni Nie żartują z tym gatunkiem inwazyjnym, ewidentnie te żółwie świetnie sobie radzą w polskich wodach. A naszego poczciwego żółwia błotnego to od lat już niestety nie widziałem, ani w Polsce ani w Holandii. Czy ktoś z was je czasami widuje nad wodą? Edytowane 12 Września 2016 przez kubazmech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Kawał czasu temu.Za to czerwonolice widzę systematycznie, nawet w Wiśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BjornOFF Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Błotne to ja widziałem tylko w Łazienkach między amurami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Żółwia błotnego widziałem w 2015 w okolicach Chotczy, niestety leżał na jezdni i był nienaturalnie płaski. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 W moich okolicach można spotkać żółwia błotnego .Znajomy kosi brzegi rzeczułek i przez przypadek przejechał kosą spalinową po skorupie, tak sie przejął jego losem że postanowił go zabrać.Dzięki temu dość niedawno Miałem okazję zobaczyć zwierzaka .Kazałem Mu go wypuścić . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Żółw czerwonolicy jest gatunkiem inwazyjnym, wypierającym naszego błotnego. Dlatego nie należy ich wypuszczać. Mój trafił do ZOO. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Często mam okazje spotykać na swojej drodze żółwia błotnego???? w tym roku nawet mialem okazję najść na kopanie dołków przez jedna panią ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter28 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Żółwie Ninja atakuja Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 W ubiegłym roku, na błotnistym brzegu starorzecza Bugu, wdepnąłem na na jednego błotnego żółwia. Trochę go przydusiłem butkiem, ale po opłukaniu i wypuszczeniu na wodę wyglądał na całkiem zdrowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Żółw błotny jest bardzo cennym elementem naszej fauny, szanujmy go, bo to jedyny żółw wystepujacy tak daleko na północy Europy. I cieszmy się, że u nas nie ma żółwi jaszczurowatych - bydlę może odgryźć kawałek ręki, żyje w wodzie, a czas ataku ma lepszy niż krokodyle...Podbierasz rybę, a wyjmujesz łapsko bez palców:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Żółw czerwonolicy jest gatunkiem inwazyjnym, wypierającym naszego błotnego. Dlatego nie należy ich wypuszczać. Mój trafił do ZOO.Ciekawe czy zupa z czerwonolicego jest tak samo smaczna jak z innych żółwi. Nie jest chroniony, więc może popróbować wykorzystanie go w gastronomii mniam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Ciekawe czy zupa z czerwonolicego jest tak samo smaczna jak z innych żółwi. Nie jest chroniony, więc może popróbować wykorzystanie go w gastronomii mniam... Odradzam Żółwie czerwonolice często są nosicielami Salmonelli, pierwotniaków oraz nieciekawych nicieni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 To tak samo jak budy z kebabem Widział ktoś kiedyś błotne w Warszawie w Wiśle? Zaskrońce są, czerwonolice są, minogi są to pewnie i błotne da się spotkać? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hombre06 Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Z dzisiejszego wypadu: Zahaczona o kobłąk więc nie wiem jak krytycy to zinterpretują Jak widać na drugim zdjęciu C&R 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 A nie wyhaczyłeś tej wędeczki w jakimś lombardzie? Takie się spotyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hombre06 Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 No ta by była zdecydowanie pod hasłem gruntówka, bo miała pełno mułu w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Taką kosę wypuściłeś . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Zahaczona o kobłąk więc nie wiem jak krytycy to zinterpretują Jak widać na drugim zdjęciu C&R Jakie C&R? Toż przecież nie wróciła do wody!... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hombre06 Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 A kto powiedział, że release ma coś wspólnego z wodą wolność zwróciłem, chociaż widziałem, że ktoś się na nią połakomił Nie wiem tylko, czy np taki kołowrotek w którym zalęgły się już robaki da się odratować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 A kto powiedział, że release ma coś wspólnego z wodą wolność zwróciłem, chociaż widziałem, że ktoś się na nią połakomił Nie wiem tylko, czy np taki kołowrotek w którym zalęgły się już robaki da się odratować Spokojnie, niedlugo na gieldzie jako 'nowka, nie smigana' 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 ciekawe do kogo trafi kręciołek do "lekkiego" smarowania i skasowania luzów... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibdg Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Dziś taki oto przyłów. Leszcz około 3 kg. Wziął na płytkiej wodzie na wiślanej opasce. Było ich więcej bo w następnym rzucie też usiadł ale po chwili spiął się i jak to często bywa stado odeszło na głębszą wodę gdzie było je często widać przy spławach. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk30 Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 oto mój przyłów i na dodatek miał zęby 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi