korol Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 W ciągu ostatniego miesiąca dość systematycznie trafiają mi się leszcze. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 na co wziął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Mały, jasny kleniowy wobler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Nie wiedziałem, że w Wiśle są jeszcze leszcze. Jednak dziady wszystkiego nie zeżarły. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLUE_CHEER Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Miał być garbus, ale miałem okazję przytulić pierwszą w życiu karochę na spina Przynęta to SIF 2,8 Sexy Shad na 2g jigu 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 (edytowane) Nie wiedziałem, że w Wiśle są jeszcze leszcze. Jednak dziady wszystkiego nie zeżarły.w Wiśle to są tylko leszcze i trochę sumów.. a "dziady" nigdy ich nie wyłowią bo są za ciency .. rybak ,tak! Edytowane 5 Października 2016 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. PaNeK Opublikowano 6 Października 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Dzisiejszy przyłów, dublet! .... wzięły na kopyto-5 relaxa Okazy zdrowe, termin ważności kończy się w 2017. Niestety bez C&R, tak głęboko zażarły, że jak bym wypuścił to i tak by padły 67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 taki przyłów to ja rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Miesiarz 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 a gdzie reszta stada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Dobrze, że bez C&R bo to gatunek inwazyjny!! Trzeba zberetować, spakować do wora i spożyć maksymalnie do wieczora 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Dzisiejszy przyłów, dublet! .... wzięły na kopyto-5 relaxa Okazy zdrowe, termin ważności kończy się w 2017. Niestety bez C&R, tak głęboko zażarły, że jak bym wypuścił to i tak by padły FARCIARZ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 (edytowane) Smaczny przyłów, gratulacje, choć wolę Glorsha. PSDrobna uwaga, bardziej pasuje do http://jerkbait.pl/topic/77935-dziwne-trofea-w%C4%99dkarskie/ Edytowane 6 Października 2016 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 a gdzie reszta stada ?wydaje mi się, że uległa wcześniejszej konsumpcji, ciągnąłem je za zaciągnięty fragment opakowania od odpakowanej strony z odległości 30-40 metrów, gdyby stadko było kompletne to zapewne przy zacięciu rozciął bym hakiem opakowanie i skarb pozostał by na dnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 I tak oto 99% populacji forum odkryło, że są kryptomięsiarzami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio83 Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 W takim przypadku warto być mięsiarzem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Kolega trafił metrówkę szczupaka a Ja niedawno ktoś wypuścił do wody .W sam raz na giełdę jako leżak za szafy. Edytowane 12 Października 2016 przez MARIUSZ 69 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hombre06 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Fajny okaz, w porównaniu z moim to nówka sztuka, nieśmigana Szczupak płakał jak oddawał 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Wędeczka jak nóweczka kręciłoł po przesmarowaniu byłby jak jdm.W miejscu w którym ten piękny zestaw zalegał jest woda kryształ , chyba tylko dzięki temu że miejscowi dysponują takim sprzętem są jeszcze tam piękne szczupaki.Siatki też jakieś słabe mają skoro jeszcze trafiają się ponad metrowe szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 No tak : kijek z pracowni a kręcioł prywatny import JP , aż Ci zazdraszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Jedź na okonie mówili... 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Pięknotka Teraz pozostaje pościgać jej koleżanki z microjigiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Jedź na okonie mówili...spi1.jpgPiękna....a jak z okoniami? Weszły już....miejsce rozpoznaję i jest świetne na oksy, trzeba tylko wiedzieć "jak"....W zeszłym roku 30taki brały jak głupie - mówili - pojechałem i...miałem obcinkę i jednego piętnastaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Piękna....a jak z okoniami? Weszły już....miejsce rozpoznaję i jest świetne na oksy, trzeba tylko wiedzieć "jak"....W zeszłym roku 30taki brały jak głupie - mówili - pojechałem i...miałem obcinkę i jednego piętnastaka...Powoli wchodzą, ale powoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traumer Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Witam forumowiczów...Pokrótce chciałbym opowiedzieć ciekawostkę, która miała miejsce w dniu 23.10.2016r. na komercyjnym łowisku kilka kilometrów od miejscowości Żelechów k. Nadarzyna.Zaniepokojony nadchodząca zimą i jesienną pluchą, wybrałem się w niedzielny poranek na komercyjne łowisko. Główne nastawienie sprzętu i przynęt na Suma i ewentualnie karpia. Zdawałem sobie jednak sprawę z trudności połowu Suma w tym okresie. Piękne, słuszne kawałki wątróbki z indyka nie przyniosły spodziewanego efektu, dlatego na haczyk powędrował malutki kawałem ok. 1/1 cm. Zarzut i po upływie ok. 3-4 minut branie w gruncie. po ciekawej walce wyjąłem z wody karasia srebrzystego 35 cm i 95 dkg. Pomyślałem ciekawy początek, ale niestety na tą metodę nic więcej przez ok. 3h. Znudzony biernością i brakiem współpracy ze strony ,,biało-rybu", postanowiłem rozgrzać się troszkę i złożyłem mały spin mojego syna. Na początek na koniec żyłki powędrował mały woblerek w ubarwieniu okonia. To pociągnięcie okazało się strzałem w dziesiątkę - wynik kilka ciekawych okoni. Ale mistrzostwem świata okazała się założona wahadłówka nr 3 z czerwonym wabikiem. Po około czterech pustych zarzutach przyszedł czas na mocne szarpnięcie szczytówką. Na takie chwile czeka każdy z Nas. Zacięcie i rybka odskoczyła na bok a następnie przybiła do dna. Na myśl przyszło mi tylko jedno: Będę mógł zakończyć sezon 2016 z chwałą ( wymyśliłem sobie że koniecznie muszę w tym roku złowić suma). Po około 7-10 minut podwodnego spaceru ryba pokazała się na powierzchni. I co... Zdziwienie... Klasycznie zaczepiony karp królewski... Waga: 3,5 kg. Powiedzcie... Czy Wy, moi drodzy, macie na koncie taką zdobycz, łowiąc na wahadłówkę?Pozdrawiam...Z mazowieckich łowisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi