Skocz do zawartości

Przyłowy 2016

Sicu

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiedziałem, że w Wiśle są jeszcze leszcze. Jednak dziady wszystkiego nie zeżarły.

w Wiśle to są tylko leszcze i trochę sumów.. a "dziady" nigdy ich nie wyłowią bo są za ciency ..  rybak ,tak!

Edytowane przez tibhar

Smaczny przyłów, gratulacje, choć wolę Glorsha. :P

PS

Drobna uwaga, bardziej pasuje do http://jerkbait.pl/topic/77935-dziwne-trofea-w%C4%99dkarskie/

Edytowane przez Alexspin
  • Like 1

a gdzie reszta stada ?

wydaje mi się, że uległa wcześniejszej konsumpcji, ciągnąłem je za zaciągnięty fragment opakowania od odpakowanej strony z odległości 30-40 metrów, gdyby stadko było kompletne to zapewne przy zacięciu rozciął bym hakiem opakowanie i skarb pozostał by na dnie :)

• Like 1

Wędeczka jak nóweczka kręciłoł po przesmarowaniu byłby jak jdm.W miejscu w którym ten piękny zestaw zalegał jest woda kryształ , chyba tylko dzięki temu że miejscowi dysponują takim sprzętem są jeszcze tam piękne szczupaki.Siatki też jakieś słabe mają skoro jeszcze trafiają się ponad metrowe szczupaki.

Jedź na okonie mówili...

attachicon.gifspi1.jpg

Piękna....a jak z okoniami? Weszły już....miejsce rozpoznaję i jest świetne na oksy, trzeba tylko wiedzieć "jak"....W zeszłym roku 30taki brały jak głupie - mówili - pojechałem i...miałem obcinkę i jednego piętnastaka...

Piękna....a jak z okoniami? Weszły już....miejsce rozpoznaję i jest świetne na oksy, trzeba tylko wiedzieć "jak"....W zeszłym roku 30taki brały jak głupie - mówili - pojechałem i...miałem obcinkę i jednego piętnastaka...

Powoli wchodzą, ale powoli ;) 

Witam forumowiczów...

Pokrótce chciałbym opowiedzieć ciekawostkę, która miała miejsce w dniu 23.10.2016r. na komercyjnym łowisku kilka kilometrów od miejscowości Żelechów k. Nadarzyna.

Zaniepokojony nadchodząca zimą i jesienną pluchą, wybrałem się w niedzielny poranek na komercyjne łowisko. Główne nastawienie sprzętu i przynęt na Suma i ewentualnie karpia. Zdawałem sobie jednak sprawę z trudności połowu Suma w tym okresie. Piękne, słuszne kawałki wątróbki z indyka nie przyniosły spodziewanego efektu, dlatego na haczyk powędrował malutki kawałem ok. 1/1 cm. Zarzut i po upływie ok. 3-4 minut branie w gruncie. po ciekawej walce wyjąłem z wody karasia srebrzystego 35 cm i 95 dkg. Pomyślałem ciekawy początek, ale niestety na tą metodę nic więcej przez ok. 3h. Znudzony biernością i brakiem współpracy ze strony ,,biało-rybu", postanowiłem rozgrzać się troszkę i złożyłem mały spin mojego syna. Na początek na koniec żyłki powędrował mały woblerek w ubarwieniu okonia. To pociągnięcie okazało się strzałem w dziesiątkę - wynik kilka ciekawych okoni. Ale mistrzostwem świata okazała się założona wahadłówka nr 3 z czerwonym wabikiem. Po około czterech pustych zarzutach przyszedł czas na mocne szarpnięcie szczytówką. Na takie chwile czeka każdy z Nas. Zacięcie i rybka odskoczyła na bok a następnie przybiła do dna. Na myśl przyszło mi tylko jedno: Będę mógł zakończyć sezon 2016 z chwałą ( wymyśliłem sobie że koniecznie muszę w tym roku złowić suma). Po około 7-10 minut podwodnego spaceru ryba pokazała się na powierzchni. I co... Zdziwienie... Klasycznie zaczepiony karp królewski... Waga: 3,5 kg. Powiedzcie... Czy Wy, moi drodzy, macie na koncie taką zdobycz, łowiąc na wahadłówkę?

Pozdrawiam...

Z mazowieckich łowisk.