Wartoslaw Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Odrzańskie są chyba najbardziej wygrzbiecone, warciane też, ale nie zbyt często się łowi aż tak duże sztuki ale najbardziej garbate płocie widziałem w rybaka niedaleko ujścia Wisły...nawet trzydziestki miały kształt krąpia i pięknie wybarwione były! Mega kontrast był w porównaniu do Cert obok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 W nocy z soboty na niedzielę zaliczyłem wypad sezonu i pierwszy w życiu spinningowy przyłów w postaci płoci 38cm.Zażarła żabkę dorado prowadzoną bardzo wolno wzdłuż opaski. 20160730_214514.jpg20160730_214657.jpgJak dla mnie to wzdręga ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek74 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Na drugim zdjęciu widać pyszczek skierowany do góryjak u wzdręgi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Wzdręga ma oczko bardziej żółto pomarańczowe, a tu jest czerwone. Pyszczek jest na zdjęciu taki bardziej płociowy. Moim zdaniem to może być hybryda, ale nie płoci z wzdręgą, a z krąpiem lub jaziem. Na Wiśle takie rodzynki zdarzają się całkiem często . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgadzam się z przedmówcą. Pierwsze co mi się skojarzyło po obejrzeniu fotki to ze to jest typowy mieszaniec płoci z jakimś innym karpiowatym. Po kształcie stawiałbym na krąpia ale wszystko jest możliwe z leszczem włącznie. Tych hybryd jest w naszych wodach naprawdę sporo dobry przykład to cała masa sap skrzyżowanych z krąpiami na Mazowieckim odcinku Wisły. Tym niemniej rybka bardzo fajna Takie przyłowy nadają smaczku naszemu hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcepanek Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Taki ostatnio się uwiesił na Odrze. Ma ktoś pomysł, co z tym zrobić dalej? Do proboszcza zaniesc...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiew Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Wzdręga odpada. U wzdręgi nasada płetwy grzbietowej cofnięta mocno do tyłu względem nasady płetw brzusznych. U płoci na jednej linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 To uznajmy to jako wzdręgopłoć i każdy będzie zadowolony hah Swoją drogą fajna rybcia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 To jest płoć ,lecz po tuningu wersja GT .Gratuluje pięknej rybki . .U mnie takie garbate trafiały się na starorzeczach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablitto83 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Ploci nie zlowilem od 7 lat, ale takie lowilem na jeziorach i Odrze. Zwlaszcza te zalewowe, lowione ze srodka rzeki na slimaka, byly wielkie i garbate. Zreszta, naprawde dziwie sie, jak tu szukac podobienstwa do wzdregi, predzej do jazia niz do niej jak juz ktos szuka podobieństw. Nie wiem jak w innych rejonach Polski, ale w Zach-pom takie sa normalne, a bynajmniej byly.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Taki przyłów mi się trafił w czasie pstrągowania. Po wyłowieniu myślałem, że to PZW w taki niekonwencjonalny sposób nagradza za C&R. A swoją drogą ciekawe jak tam się znalazł? Kawałek historii... 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Order Odrodzenia Polski ... farciarz z Ciebie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Taki przyłów mi się trafił w czasie pstrągowania. Po wyłowieniu myślałem, że to PZW w taki niekonwencjonalny sposób nagradza za C&R. A swoją drogą ciekawe jak tam się znalazł? Kawałek historii... medal1.jpgmedal2.jpgBył czas wyrzucania orderów, palenia legitymacji..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) Był czas wyrzucania orderów, palenia legitymacji.....Dlugo to on tam raczej nie leżał Edytowane 7 Sierpnia 2016 przez analityk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Kijek jigowy 270 cw 18g, DAM Whisler Jig, taniutki byl i nie zdziwilo mnie ze trzasł.Czekajac na bolki zrobilem z niego feedera i tak sie to skonczyło Wyjalem jakis czas temu na ten kij bolka 75 cm. Sorry za OT, ale może kogoś uchroni przed niepotrzebnym wydatkiem. Mi ver. 12 g. też trzasnęła jak zapałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcepanek Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 No bo to najnizsza polka z Czajna ale ja z senntymentu do marki nabylem i to na szybko po b.dobrej cenie.Liczylem sie z tym ze trzasnie... Na mniej dynamiczne rybki owszem ale nie na prosiaki typu amur czy sum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) Zażarł całą kotwiczkę brzuszną glooga nike. Na więcej już mu pyszczek nie pozwolił.Pamiętam jak kiedyś równie żarłoczny krąp połakomił się na koguta na główce 30g. Edytowane 8 Sierpnia 2016 przez marienty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 wczoraj przy wiślanym kleniowaniu na smużaka złowiłem około 40 cm szczupaczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Wczoraj łowiłem na Martwej Wiśle. Na 4g wirującym ogonku zawiesiła się ponad 30cm płoć, niestety spadła zaraz przed podebraniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Walka trwała krótko 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Oj chyba nie Oj na 100% tak czym przypomina Ci płoć? Kolor jak złoto, płetwy krwisto czerwone i pięknie zaokrąglona Przepiękna krasnopióra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaro76 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 C&R :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Tego dnia były dwa takie agresory jeden po drugim 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Efekt 3-godzinnego biczowania wody we dwoje w Słoku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 U mnie dzisiaj na opasce gryzły krąpie....jedna przynęta, jeden sposób prowadzania - nic innego nie działało. Waliły jak w bęben.... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi