Alexspin Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Postanowił zakąsić pijawką, a tu surprise... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Amator zwierzęcego białka. Na 99 % 2 razy atakował gumkę. Za pierwszym razem było łup i pokaźny wir. Jakieś 2 min. później w tym samym miejscu kolejne łup i zaczęła się jazda. Łowisko to mała żwirownia, w zasadzie bez roślinności podwodnej. Ryby dokarmiane surowym zbożem. Moja teoria jest taka, że tam gdzie stołówka mizerna, to każdy kaloryczny kąsek jest nie lada atrakcją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Opracowanie celowego łowienia karpi na spina - byloby super. Z dawnych grutowych czasów wspominam, jak karp był najbardziej pożądanym "pacjentem" na kiju. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Takie karpie, potrafią dać popalić na kiju,wiem bo sam mam na koncie kilka takich przyłowów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Na początku lat 90-tych ubiegłego wieku sazan około 3kg, zassał mi czarną Aglię 00 aż do gardzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 O, a sazan to już zupełnie inna kategoria karpia. Mam na koncie dzikusa około 6kg, niewiele - może tak. To, co ta ryba wyprawiała, trudno opisać. A zestaw gruntowy,choc raczej lekki jak na owe czasy czyli lata 90'. Lowilem potem karpie "komercyjne" w podobnych rozmiarach i to nie był nawet cień tamtego holu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Mial byc okon a wyszedl teczak 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Dzisiejszy dzień był niesamowity. Rano karp i piękny szczupak. Po południu PB okonia pobite. I jeszcze takie kuriozum: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lark99 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Dzisiejszy dzień był niesamowity. Rano karp i piękny szczupak. Po południu PB okonia pobite. I jeszcze takie kuriozum: Czy to była żywa rybka? Ze zdjęcia wygląda jak by pływała do góry brzuchem ze dwa dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Raz złowiłem amura około 3kg na wahadło CF ,dwa groty w pysku ,mało tego miał jeszcze woblera którego urwał koledze tydzień wcześniej .Do dziś żałuję że nie zrobiłem zdjęcia .Oczywiście wrócił do wody i ma ksywę kolekcjoner przynęt.Teraz ma pewnie z 10kg ale już mu przeszło kolekcjonerstwo :D . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Czy to była żywa rybka? Ze zdjęcia wygląda jak by pływała do góry brzuchem ze dwa dni.Hehe, Tobie pozostawiam domysły . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Tak apropos tego pstraga. Na tym strumyku lowilem juz od 3-4 lat. Glownie okonie. Inni lowili duze szczupaki ale te przede mna uciekaly jakos. Obok sa wielkie stawy karpiowe oraz jeden czy dwa z teczakami dla muszkarzy. Szukajac okoni ze spinem w pewnym momencie podszedl do mnie dziadek koszacy trawe i poradzil mi zalozyc robala i wpuscic pod drzewa. Na odchodne dodal ze sa tutaj pstragi. Jako ze dziadek byl bardzo mily tylko w duchu popukalem mu sie w glowe i nic nie powiedzialem. Kiedy doszedlem do samego konca rzeczki rzut pod sama sluze i bang! Na poczatku myslalem ze szczuply ale kolory cos mi sie nie zgadzaly. Dopiero jak podplynal blizej okazalo sie ze to lososiowaty I to jaki prawie 60cm. Ps Zdjecie niewyrazne bo mi sie rece trzesly Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez Luckyguliver 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Pstrąg na Split Tail 3" purple weenie/silver 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Pstrąg na Split Tail 3" purple weenie/silver 2016-08-29-16-39-24.jpgBardzo stary pstrąg, wąsy ma jak stary szlachciura... :D 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 No właśnie takiego wąsatego dzisiaj chciałem złowić, te młode z kropkami jakoś słabo współpracowały - a wąsate w ogóle. Stare to mądre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Te wąsate na zestawie pstrągowym potrafią nieźle nawywijać . Raz kolega łowiąc delikatniej miał dzięki tej rybce bieg na 300 m z przeszkodami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hub Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) Rzucę obok tego patyka może coś tam będzie. Patyk okazał się żółwiem. Wisła WarszawaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 2 Września 2016 przez Hub 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Rzucę obok tego patyka może coś tam będzie. Patyk okazał się żółwiem. Wisła WarszawaWysłane z iPhone za pomocą TapatalkJaki nadąsany, że go wyciągnąłeś z wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hub Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Szybka bestia. Tak zapylał spowrotem do wody że szok Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 A jak ta gadzina w ogóle wzięła , tudzież zaczepiona została ? Ostro walczył ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hub Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Zaczepiony za krawędź skorupy. Nie dałem luzu wiec nie spadł. Ciągnąłem go jak gałąź, delikatnie odchodził w jedna stronę. Walką bym tego nie nazwał Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hombre06 Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Szybka bestia. Tak zapylał spowrotem do wody że szok Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTak na przyszłość, nie wypuszczaj nigdy takich żółwi. To gatunek inwazyjny i jeden z większych szkodników w polskich wodach. Najlepiej oddać go do schroniska 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Jak one przeżywają zimy u nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 @coma, a kiedy ostatnio widziałeś u nas zimę? Bo w naszym klimacie to powinno być metr śniegu i 0 do -10 stopni przez dwa miesiące minimum.Starcem nie jestem, ale jeszcze w szkole średniej to na wagary chodziliśmy łowić spod lodu w grudniu, styczniu. Od lat nie było bezpiecznego lodu na jeziorkach w Krakowie. Ewentualnie byl przez tydzień.Nie tylko żółwie przeżywają, masa gatunków ciepłolubnych daje radę, a dawniej rzadkie u nas bezkręgowce fauny stepowej (np. Tygrzyk paskowany) w ciągu 5 lat stały się powszechne, i nawet nie są chronione. 10 lat temu jeździłem po 40km żeby w/w pająka fotografować, a teram mam ich w ogrodzie co najmniej 5szt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttoomm Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Wybrałem się dziś nad Wisełkę połowić okonie, jednak słabo współpracowały, największy ledwo przekroczył 20cm. Za to humor poprawił mi leszczyk, skusił się na black fury "0". 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi