Skocz do zawartości

Przyłowy 2016

Sicu

Rekomendowane odpowiedzi

A mi z wiosny taki rodzynek się trafił .Guma 2 ala keitech na 2,5 gramowej główce,żyłka Varivas Super Soft 0,165 mm .Zabawa przednia bo wyholowany na 5S60MLF w 10 minut :)

To i ja coś dorzucę w temacie :)

Wczorajszy przyłów.

Niezła była jazda na kijku UL, zassał ES 3'' na 2,5 g główce, branie z opadu :)

5 min holu i powrót do domu ;)

Nic dziwnego, Wasze gumki idealnie imitowały dżdżownicę. Kilkanaście lat temu wyjąłem karpia na czarnego MEPPS-a Aglię "0" na żyłce 0,16mm, ważył 4,5 kg, to była jazda... ;)

Edytowane przez Alexspin

Złowiony we Flincie (dopływ wełny) z gruntu na ikrę czawycza. Zestaw UL żyłka główna 0,12mm przypon 0,06mm czas holu 1min 13sek. Wystarczy żeby zaliczyć ?

Z trolla więc nie jest pełnoprawnym przyłowem bo za kapote, ale walka i zdziwienie było mega bo myślałem że to sum. Łowisko to stara cegielnia na której zrobiono łowisko Szachty

To jest forum, na którym zajmujemy się rybami łowionymi na sztuczne przynęty. Nie zrozumiałeś pierwszej aluzji, Twoja strata. 

Łukaszu, mam propozycję, najpierw przemyśl, potem napisz, może nie będziesz miał potem żalu do mnie i do całego świata. 

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Kijek jigowy 270 cw 18g, DAM Whisler Jig, taniutki byl i nie zdziwilo mnie ze trzasł.

Czekajac na bolki zrobilem z niego feedera i tak sie to skonczyło ;)

Wyjalem jakis czas temu na ten kij bolka 75 cm.  :)

W takim razie rozumiem , że amur jednak nie na metode spiningową się skusił?

• 2 tygodnie później...

W nocy z soboty na niedzielę zaliczyłem wypad sezonu i pierwszy w życiu spinningowy przyłów w postaci płoci 38cm.

Zażarła żabkę dorado prowadzoną bardzo wolno wzdłuż opaski.

attachicon.gif20160730_214514.jpg

attachicon.gif20160730_214657.jpg

mama tej ryby chyba nie stroniła od karasi ;) fajna bombka :)

• Like 4

W tym swietle  , ciezko powiedziec .

Łowca musi powiedziec jakiego koloru były pletwy pomaranczowe zy czerwone.

Dla mnie płoć na 100%. Rok temu łowiłem podobne płocie tyle, że na feedera. Też były tak "wygrzbiecone". Myślę, że od pewnej długości/wieku po prostu takie są.