Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Rheinangler Opublikowano 7 Lutego 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Tak mało jest zdjęć ryb w "wieściach znad wody", że zrobię wyjątek i otworzę wątek boleniowy.Fenologicznie jakby kwiecień plecień u mnie za oknem gdzieniegdzie kwitną żonkile, ale bolenie o dziwo jeszcze przed tarłem...Oto jeden z nich,- największy z dziś, niestety nie przekroczył 80cm...Sprzętowo, chmm,- zimowo - czyli Feniks 9"6' XUL 8lb w tytanach i kanciak 2500, żyłka Varivas Mebaru 5lb w pedalskim kolorze i czarny świster z czerwoną kryzą na 2g główce w założeniu imitujący pijawkę Dla jasności Boleń złowiony poza granicami Polski Edytowane 7 Lutego 2016 przez milupa 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Gratualacje Panowie to jest niemiecki rapfen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Gratualacje Panowie to jest niemiecki rapfen To wiedziałem Chodziło mi o zestaw Edytowane 7 Lutego 2016 przez sajdol1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Lekko nagnę zasady i pogratuluje pięknego rozpoczęcia mojego ulubionego wątku.Pięknie już tam macie , i super jest to że możecie łowić moją ulubioną rybę już teraz. Jak wygląda sprawa z np kilkudniowym zezwoleniem istnieje takie coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Witam jednodniowe zezwolenie kosztuje 5 euro , caloroczne 25 euro . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Gratuluję Arek.Reński czy dopływowy zawodnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) @saidol1,- nie jest to przypadkowy zestaw. W tym okresie na tej rzeczce nie potrzebny jest mocniejszy zestaw, a ten XUL wyciągał już większe bolenie.Hol trwał ok 2min, kondycję ryby można ocenić po jej wyglądzie (świadek może potwierdzić)Ja nie boję się wygiąć wędki do dolnika i jeszcze dalej, po to jest wędka żeby się gięła a jak trzaśnie to dystrybutor ma pecha ale gdy całość zestawu jest dobrze dobrana to wszystko działa bez zarzutu,- dlatego wspomniałem jaki zestaw był w akcji. Lekko nagnę zasady i pogratuluje pięknego rozpoczęcia mojego ulubionego wątku.Pięknie już tam macie , i super jest to że możecie łowić moją ulubioną rybę już teraz. Jak wygląda sprawa z np kilkudniowym zezwoleniem istnieje takie coś ? Tak jak pisał Zbyszek.Boleń podobnie jak sum w NRW (land w którym mieszkam) jest traktowany jako ryba nie tutejsza co skutkuje brakiem okresu ochronnego co nie znaczy że sobie sam go nie narzucam, wyznacza to dla mnie złowienie pierwszego tarłowego bolenia, wówczas odpuszczam aż do momentu gdy skończą. Dziękuję Wszystkim za gratulacje Edytowane 7 Lutego 2016 przez Rheinangler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Gratuluję Arek.Reński czy dopływowy zawodnik ?Lippe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Boleń podobnie jak sum w NRW (land w którym mieszkam) jest traktowany jako ryba nie tutejsza co skutkuje brakiem okresu ochronnego co nie znaczy że sobie sam go nie narzucam, wyznacza to dla mnie złowienie pierwszego tarłowego bolenia, wówczas odpuszczam aż do momentu gdy skończą. Dziękuję Wszystkim za gratulacje A tak z ciekawosci Arek, dlaczego jest traktowana jako ryba obca? Na wschod od Renu to chyba normalne jego siedliska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) A tak z ciekawosci Arek, dlaczego jest traktowana jako ryba obca? Na wschod od Renu to chyba normalne jego siedliska?Tego nie wiem, pamiętam takie stwierdzenie z kursu, dla mnie też dziwne...Co niestety ma odzwierciedlanie w regulaminie ...."Tu" często słyszę rzeczy nie mających wiele wspólnego ze współczesną wiedza ichtiologiczną za to mających odzwierciedlenie w przepisach,- ot taki kraj... Edytowane 7 Lutego 2016 przez Rheinangler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorhead1983 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Jeśli ich po drodze nie zjem, to dzisiaj je poustawiam nad ich macierzystą Odrą. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Nadeszła chwila czyszczenia wątków z rybami w tytule. Zostałem zobowiązany do zrobienia porządków. Wpisy niemerytoryczne będą kasowane. Ryby niezgodne z regulaminem będą kasowane. Zbędne dyskusje w wątkach będą usuwane. Wszelkie żale wyjaśnię na priv! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 No panowie, bolenie na mazowieckiej Wiśle juz na letnich miejscach i ganiają ukleję przy powierzchni . Czekamy do maja! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Potwierdzam :-) Poczynają sobie w najlepsze. Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Na dolnym odcinku Wisły okolice Tczewa jeszcze cisza ale mam nadzieję z upływem dni się to zmieni :)W 2015 były piękne sztuki oby 2016 był jeszcze lepszy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) W Szwecji można Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez c1eśla 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 c1eśla - fajny leszcz! Obstawiam z 76cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher1985 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Bolo z Sawy?☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Ze Szwedzkiej rzeki wpadającej do jeziora Melaren. Wpływają tam na tarło. A rybka miała 76 cm Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez c1eśla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Wrzuć coś jeszcze jak masz bo przyjemnie się patrzy A wszyscy w PL już w blokach startwych Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Cieśla duża rzeczka? Bolenie ogólnie w Szwecji są bardzo mało popularne, szwedzi czasem w ogóle nie mają pojęcia że takie "coś" u nich żyje...domyślam się, że zaplanowałeś te boleniowe podchody? Powiedz jeszcze, pokazują się na powierzchni czy to tradycja tylko tych Biało-Czerwonych? Pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Panowie pożartowali, ponapinali się, wracamy do boleni. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 http://zmniejszacz.pl/zdjecie/412/4912598_20160416_094243.jpg resztę zdjęć mam jak leżą na trawie to mi admin usunie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Łukasz, jak masz wątpliwości, to wrzuć na priv do któregoś z adminów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) Dla mnie są inne i nie mam na myśli nic negatywnego Zdjęcie do porównania...jeśli mod uzna, że zdjęcie trzeba usunąć to proszę to zrobić ryba z końca października 2015. Edytowane 3 Maja 2016 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi