Skocz do zawartości

Bolenie 2016

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

@saidol1,- nie jest to przypadkowy zestaw. W tym okresie na tej rzeczce nie potrzebny jest mocniejszy zestaw, a ten XUL wyciągał już większe bolenie.

Hol trwał ok 2min, kondycję ryby można ocenić po jej wyglądzie  ;) (świadek może potwierdzić)

Ja nie boję się wygiąć wędki do dolnika i jeszcze dalej, po to jest wędka żeby się gięła a jak trzaśnie to dystrybutor ma pecha  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: ale gdy całość zestawu jest dobrze dobrana to wszystko działa bez zarzutu,- dlatego wspomniałem jaki zestaw był w akcji.

Lekko nagnę zasady i pogratuluje pięknego rozpoczęcia mojego ulubionego wątku.

Pięknie już tam macie , i super jest to że możecie łowić moją ulubioną rybę już teraz.

Jak wygląda sprawa z np kilkudniowym zezwoleniem istnieje takie coś ? 

Tak jak pisał Zbyszek.

Boleń podobnie jak sum w NRW (land w którym mieszkam) jest traktowany jako ryba nie tutejsza co skutkuje brakiem okresu ochronnego co nie znaczy że sobie sam go nie narzucam, wyznacza to dla mnie złowienie pierwszego tarłowego bolenia, wówczas odpuszczam aż do momentu gdy skończą.

Dziękuję Wszystkim za gratulacje  :)

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 3

Boleń podobnie jak sum w NRW (land w którym mieszkam) jest traktowany jako ryba nie tutejsza co skutkuje brakiem okresu ochronnego co nie znaczy że sobie sam go nie narzucam, wyznacza to dla mnie złowienie pierwszego tarłowego bolenia, wówczas odpuszczam aż do momentu gdy skończą.

Dziękuję Wszystkim za gratulacje  :)

A tak z ciekawosci Arek, dlaczego jest traktowana jako ryba obca? Na wschod od Renu to chyba normalne jego siedliska?

A tak z ciekawosci Arek, dlaczego jest traktowana jako ryba obca? Na wschod od Renu to chyba normalne jego siedliska?

Tego nie wiem, pamiętam takie stwierdzenie z kursu, dla mnie też dziwne...

Co niestety ma odzwierciedlanie w regulaminie ....

"Tu" często słyszę rzeczy nie mających wiele wspólnego ze współczesną wiedza ichtiologiczną za to mających odzwierciedlenie w przepisach,- ot taki kraj...

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 2

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Nadeszła chwila czyszczenia wątków z rybami w tytule. Zostałem zobowiązany do zrobienia porządków. Wpisy niemerytoryczne będą kasowane. Ryby niezgodne z regulaminem będą kasowane. Zbędne dyskusje w wątkach będą usuwane.  

Wszelkie żale wyjaśnię na priv!

• Like 2

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Cieśla duża rzeczka? Bolenie ogólnie w Szwecji są bardzo mało popularne, szwedzi czasem w ogóle nie mają pojęcia że takie "coś" u nich żyje...domyślam się, że zaplanowałeś te boleniowe podchody? Powiedz jeszcze, pokazują się na powierzchni czy to tradycja tylko tych Biało-Czerwonych?

Pozdrawiam,

malcz