Skocz do zawartości

Bolenie 2016

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

Nowości sprzętowych trochę jest... Exist 2510RPE-H zastąpi Ceratkę 2500R. Fabryczna Elitka 96MLF2 dostanie wsparcie w postaci Elitki 96MF2 zbudowanej przez Dąbka, która to jutro powinna do mnie lecieć. :)  

Zobaczymy jak się sprawdzą. 

• Like 3

Ładnie się uzbroiliście Panowie..ja do okumy black rock 3.05 cw.5-25g dołączyłem delikatniejszy kijek ukręcony z blanku muchowego Hardy w klasie #9 sznura..zależało mi na tym żeby pogodzić klenie i bolenie..powiem tak, pomimo że kijek ładnie rzuca już 2,5 gramowym woblerkiem to ma na tyle mocy żeby chmajtać 15 gramowymi wobkami boleniowymi..

• Like 1

U mnie sprzętowo prawie bez zmian TD Pro Selection 295cm /10-28g...Super X-a zastąpiła Daiwa Caldia 3000SHA + Trabucco SpinCast. A przynęty sprawdzone + kilka nowych konstrukcji do rozdziwiczenia :DMajówka niestety króciutka ale będziemy walczyć ;)  Sebo dzięki przypomniałeś mi, że muszę RH85 zakupić i będzie finito :)

4961562_DSC_9030.jpg  

4961563_DSC_9031.jpg

Edytowane przez Qcyk
  • Like 5

Pięknie panie , pięknie  :D !

To Argento to 902L/ML czy 962ML ?

Oj nie pamiętam. 

Nie jestem człowiekiem sprzętowym i nawet nie zwracam na to uwagi co tam jak się nazywa.

Zeszły rok opękałem na Team Dragonie taki uniwersał 7-21  , dał mi popalić uchwyt.

Zakupiłem zimą jakiegoś Batsona a za dwa dni trafił się Argento no i mam teraz w sumie dwa kije do testowania.

Młynki dwa TP 4000 XG w tym jeden SW.

Żyłka to P-line 0,23 do plecionki się nie przekonałem. Zbyt wiele problemów było przy woblerach powierzchniowych.(luzy powodowały nierównomierne nawijanie a co za tym idzie plątanie brody itp.)

Jutro postaram się opisać troszkę przynętowo.

Ale na pewno jako pierwsze do wody polecą przynęty Adama @spinermana , Paniki i te nowe rapmastery :)

Piszcie pokazujcie :) 

Wszak wytrzymać jeszcze 4 dni musimy a adrenalina rośnie.

Nasuwają się pytania . Jaka będzie pogoda? Czy Bolenie są już na pewnych i bankowych miejscówkach ? Czy będą aktywne i w jakiej kondycji ? 

Ech jeszcze chwilka i poczujemy te piękne brania Rap.....

• Like 2

U mnie sprzętowo prawie bez zmian TD Pro Selection 295cm /10-28g...Super X-a zastąpiła Daiwa Caldia 3000SHA + Trabucco SpinCast. A przynęty sprawdzone + kilka nowych konstrukcji do rozdziwiczenia :DMajówka niestety króciutka ale będziemy walczyć ;) Sebo dzięki przypomniałeś mi, że muszę RH85 zakupić i będzie finito :)

"Yonski"ego Ci brakuje :) 86400eff1a634fc5137d23b2bb5e2fa3.jpg

• Like 3

Tomek bardzo ładne te woblery.

Pewnie gdzieś w czeluściach portalu jest o nich opis ale czy możesz coś o nich napisać (waga, praca itp)

A napiszcie jakie miejsca typujecie na start ?

Czy pogoda nie pomieszała szyków ?

Myślicie że ryby będą w tych samych miejscówkach co w zeszłym roku.

Tomek bardzo ładne te woblery.

Pewnie gdzieś w czeluściach portalu jest o nich opis ale czy możesz coś o nich napisać (waga, praca itp)

A napiszcie jakie miejsca typujecie na start ?

Czy pogoda nie pomieszała szyków ?

Myślicie że ryby będą w tych samych miejscówkach co w zeszłym roku.

9 cm 21g

7cm 13g

6cn 10g

rzut prostopadle do nurtu średnie /wolne prowadzenie po łuku na przytrzymaniu lusterkowanie opad i wtedy 3/4 brań sprawdzone na 3 miejscówkach. Lotność zadowalająca, cena też...

a0d6123571c30f8939ca74bb54c70a3a.jpg

• Like 7