Krisu23 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Jak widać, słabo maj płaci boleniami w tym roku.Słabo ale nie tak żeby się od razu załamywać Panie Doktorze. 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Popołudniowy bolo. 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SVENKA666 Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Wiele godzin biczowania wody dało takie efekty, nie było lekko, ale kolejne do kolekcji. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Boleń z pomorskiej rzeczki...Przynęta-wobler własnej produkcji. 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian15 Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 (edytowane) A ja wrzucę swój filmik który zmontowałem jeśli redakcja powoli trzymajcie https://www.youtube.com/watch?v=ohvN5iGG3Gs&feature=youtu.be Panowie zostawcie Like pod filmem dla lepszej motywacji Damianie, widzę, że już udało ci się podpaść. Niech filmik pozostanie kilka dni, ale są lepsze miejsca na wstawienie: http://jerkbait.pl/topic/52646-filmy-z-catch-and-release-w-tle/Tutaj wystarczyłby kadr z miarką. Edytowane 22 Maja 2016 przez bartsiedlce 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Dziś był dobry dzień na razie tak na szybko kadr z filmu i jakaś miarka. 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Udało mi się dziś w końcu rozpocząć sezon boleniowy. Fotki nie wrzucę, bo poniżej forumowego minimum, ale i tak cieszy, bo pierwszy Przynęta: guma SG prowadzona średnim tempem z prądem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Krisu te Twoje krajobrazy...coś pięknego :-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Górskie zaporówki są malownicze pod warunkiem że nie podpływasz za blisko do brzegu. Tam widać ile ludzie produkują śmieci. Dlatego ja łowię na środku jeziora żeby tego nie widzieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krisu23 Opublikowano 22 Maja 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 (edytowane) Skoro krajobrazy się podobają to na szeroko zdjęcie. Sprzęt CD blr 3/4oz, stradic 4000xg a przynęta....dobra i tyle. Edytowane 22 Maja 2016 przez Krisu23 57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 68 cm na własnego woblerka, cieszy podwójnie Rzeka Dunajec. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Skoro krajobrazy się podobają to na szeroko zdjęcie. Sprzęt CD blr 3/4oz, stradic 4000xg a przynęta....dobra i tyle. No piękny, ogon jak u tarpona :-) Ostatnio się chyba minęliśmy :-) Bolki z dnia na dzień coraz bardziej się rozkręcają :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ziom7 Opublikowano 23 Maja 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 to już chyba letni najważniejsze znaleźć stado dużych uklejek, nie podniecać się, tylko spokojnie obłowić 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 No piękny, ogon jak u tarpona :-) Ostatnio się chyba minęliśmy :-) Bolki z dnia na dzień coraz bardziej się rozkręcają :-)Ale wcale nie atakują uklei. Przynajmniej jak ja jestem z rana to nie. Jak jest później to nie wiem bo nie mam czasu na łowienie chociażby w południe. Ja póki co łowię ryby znikąd. Pusta tafla, i nagle za woblerem wir i walnięcie. Twoje auto widziałem ale, że lubisz się wyspać to się na slipie nie spotkaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 (edytowane) w porównania do ryb krisa to te moje ostatnimi czasy wyglądają jak by niezły wpier...... dostały Edytowane 23 Maja 2016 przez szpiegu 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Ten akurat nie jest obity:) U mnie też wiele ma rany potarłowe ale goją się szybko. Co wyjazd to lepsza kondycha i fajniej walczą. Dziś byłem na chwilę z rana i siadły dwie sztuki to już były napchane i mi ponton zarzygały pulpą z uklei. Niech się pasą na kwadratowe:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MckenziQQ Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Ściągnięty z przelewu na własnego woba. 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Nad Sanem już dżungla, a w niej bolenie.Złowiony na plażowej płyciźnie gdzie jerk basoński Tomka Janeczka jest jedyny :-) 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Dziś był jeden z tych wieczorów, kiedy człowiek zaczyna wątpić we własne umiejętności. Znalazłem duże stado uklei, regularnie atakowane na zmianę przez okonie i bolenie. W wodę poszło chyba 3/4 przynęt z pudełka (nie wypróbowałem chyba tylko największych bezsterowców) i co? I du...a!!! Ryby były, żerowały, a ja stałem jak osioł i mieszałem bezowocnie wodę. Szybko, średnio, wolno, woblerami, gumami, blachami - efekt taki sam. Nawet kontaktu. Chyba jednak wolę, jak nie widać na wodzie zbytniej aktywności, przynajmniej efekty przychodzą szybciej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Dziś był jeden z tych wieczorów, kiedy człowiek zaczyna wątpić we własne umiejętności. Znalazłem duże stado uklei, regularnie atakowane na zmianę przez okonie i bolenie. W wodę poszło chyba 3/4 przynęt z pudełka (nie wypróbowałem chyba tylko największych bezsterowców) i co? I du...a!!! Ryby były, żerowały, a ja stałem jak osioł i mieszałem bezowocnie wodę. Szybko, średnio, wolno, woblerami, gumami, blachami - efekt taki sam. Nawet kontaktu. Chyba jednak wolę, jak nie widać na wodzie zbytniej aktywności, przynajmniej efekty przychodzą szybciej Jest pełnia, w dodatku wschodni wiatr i to nie mały. W takich dniach na bolki rusza się w nocy i podaje się pływające woby i to nie małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Jest pełnia, w dodatku wschodni wiatr i to nie mały. W takich dniach na bolki rusza się w nocy i podaje się pływające woby i to nie małe.Dobrze, że ten boleń o tym nie wiedział - wziął w południową lampę na małego tonącego woblerka. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek19176 Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Jest pełnia, w dodatku wschodni wiatr i to nie mały. W takich dniach na bolki rusza się w nocy i podaje się pływające woby i to nie małe. Problem w tym, że to chyba jeszcze nie pora. Mimo drobnicy przy powierzchni aktywność boleni po 22 okrutnie spada. Przynajmniej u mnie. Ani przy powierzchni, ani w innych partiach ich nie ma. To się jednak nie długo zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Pełnia, wschodni wiatr - wszystko ok. - zrozumiałbym w sytuacji, gdy ryba nie żeruje. Ale nie, jeśli co chwilę widzę atak drapieżnika, a nie uzyskuje nawet trącenia. Można się podłamać A co do aktywności po zmierzchu, to u mnie obecnie jeszcze faktycznie zauważalnie spada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Grzegorz, nie słuchaj bajek o pełni, wschodnim wietrze i innych pierdołach. Jak byśmy się tym kierowali, to myślę, że wielu ryb nie byłoby na zdjęciach. Masz już duże szczęście, bo wiesz gdzie one są. Teraz pozostaje Ci jeździć na tą miejscówkę i próbować je złapać. Nie raz w tygodniu czy miesiącu, ale staraj się tam być jak najczęściej, nawet 2 razy dziennie. Nawet jak nie będziesz widział oznak żerowania, też katuj. Krótkie wypady, o różnych porach dnia, stopniowo przechodząc na okolice świtu i zmroku. Pamiętaj, ze potrzebne jest też szczęście. Jak się uda to co roku możesz powtarzać proceder .U mnie maj nie jest okresem, gdzie typowo łowi się o zmroku i o świcie, raczej w dzień, pierwsze mocne słońce na tafle lub wieczór jak woda ciepła. Już w czerwcu i lipcu jest to bardziej unormowane, czyli świt i zmierzch. To nigdy nie jest reguła. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi