Oleix Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Dobra Panowie dla rozlużnienia emocji po meczu... Garbatek... 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 U mnie się zrobiło wesoło bo ryby zaczęły brać na wakacyjne przynęty . Wczoraj długo się nie mogłem wstrzelić ale w końcu poległy na klasyku. 7 sztuk pojmanych drugie tyle brań co jest normalne przy łowieniu na ołówek. 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinspin Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Z tego samego stada i też na ołówek. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Może się Robert wypowie ale w przypadku ołówka to wydaje mi się, że kotwa na brzuchu niewiele zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Może się Robert wypowie ale w przypadku ołówka to wydaje mi się, że kotwa na brzuchu niewiele zmienia.Najefektywniejsze prowadzenie Ołówka to z wynurzonym przodem, więc druga kotwiczka jest zbędna. Miałem tylko raz sytuację, że bolek się uparł złapać Ołówek za głowę i za piątym razem wbił sobie tylną pod płetwę piersiową. Zmodyfikować się tej przynęty nie da. Były egzemplarze wygięte lekko w banana które odchodziły minimalnie na boki i faktycznie były wyrazie skuteczniejsze. Poszedłem tym tropem ale niestety z wałka się nic zadowalającego nie wydusi. Wsadziłem go więc w imadło i zrobiłem takie cóś https://www.youtube.com/watch?v=tRz9Z1Rsk5o&feature=youtu.be 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 (edytowane) Brawo Ty. Wrzuć fotkę tej "klamki".Próbuję w tym roku "namówić" bolenie do brania. Używałem polecanych jako zabójcze:JAXON Tabiasi SALMO ThrillNiestety, bez efektu. Edytowane 2 Lipca 2016 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Chlapać tym ółówkiem czy raczej zygzakiem jak płynący zaskroniec z wynurzonym przodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Film to prowizorka. Operator kołowrotka miał problem z wyczuciem przynęty. Jak pracuje zależy od prędkości zwijania, kąta względem nurtu i pozycja szczytówki. Można go tak poprowadzić , że wystaje tylko przód i zygzakuje do agresywnego jak na filmie. Można też prowadzić wolniej pod prąd tak, że zygzakuje pod wodą i co kawałek oczkuje. Opcji jest sporo do wyboru. Duże bolki lubią agresywnie z wyskokami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 PS. Generalnie to wob na grubego zwierza 10 cm/25g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Norweskie, jeziorowe 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Czasu na rybowanie jak na lekarstwo. Jak już się znajdzie chwilę to się pogoda spier.... albo ryby nie chcą brać.Dzisiaj rano znalazła się chwila na krótki wypad. Pogoda się co prawda zmieniła, rano było 11* C, ale rybki dosyć dobrze reagowały. Udało się przechytrzyć 4 sztuki, niestety wielkością nie powalały. "Największy niecałe 70 cm. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 A mi dziś przy łowieniu klonków bolek uderzył w takie maleństwo mojej produkcji. Niestety miałem dwuramienną małą kotwiczkę jak na zdjęciu poniżej i zabrał ją ze sobą. [emoji15] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 No to jeszcze jeden grubasek z wczoraj 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 (edytowane) Bolek docenił ale spodziewałem się czegoś mniejszego i zobaczyłem tylko ogon nad wodą.Uderzył jak torpeda w zwarach za przelewem. Edytowane 8 Lipca 2016 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał_Gda Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 (edytowane) To może i Ja się pochwalę :-) 70-tka. Edytowane 6 Lipca 2016 przez bartsiedlce 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Oleix Opublikowano 7 Lipca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Łowić nie spać Odrzańskie bolki spasione niczym jesienne klamoty Amator Mini bleaka i delikatnego sprzętu 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mansik Opublikowano 8 Lipca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 (edytowane) Solidna wieczorna 7mka Edytowane 8 Lipca 2016 przez mansik 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. krystiano1981r Opublikowano 10 Lipca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Dzisiaj złowiłem metrowego bolenia i nic już nie będzie takie same (w moim wędkarstwie).... Ryba zjadła Panica od Adama,prowadzonego w opadzie z podbiciem do powierzchni. No i jeszcze aby nie było wątpliwości. 249 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Dzisiaj u mnie wietrzno-upalne bolenie 77cm i 71cm. Zdjęcie większego: 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Silny odrzański bolas, dał sporo emocji 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 (edytowane) Moim zdaniem przynęty należy przypisywać do konkretnych miejscówek i sposobu żerowania ryb oraz tego na czym żerują...jest jeszcze sporo czynników. Także śmiało możesz zabrać przynęty jakie stosujesz w Wiśle nad Odrę. Jeśli tylko wyciągniesz odpowiednie wnioski i zastosujesz odpowiedni wabik to powinno się udać Edytowane 21 Lipca 2016 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krisu23 Opublikowano 14 Lipca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Tarpon znad Odry został przeniesiony do innego wątku a bolenie 2016 za chwilę spadną na drugą stronę. Parę migawek z urlopu łowiłem mało, głównie rower i wycieczki z rodzinką po górach. Ale coś tam się wydłubało. 67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 (edytowane) Synek za miesiąc skończy dwa latka. To byl pierwszy bolek jakiego widział na żywo. Wracaliśmy pontonem z obiadu. No i padł tekst- miałes złowic rybę przy dziecku... No to zrobiłem zastrzeżenie że do tego trzeba rzucać a nie ciągnać przynętę za łódką i złowilem w drugim rzucie:) Bolek mały ale młody aż piszczał z radości. Tego się nie zapomina. Edytowane 18 Lipca 2016 przez bartsiedlce 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Ponton nie wygląda na za duzy Krisu.Masz pasażera na dziobie czy zdjecia ze statywu? Ten ostatni, kapielowkowy, to chyba 75 cm? Gratuluje regularnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 (edytowane) Wracaliśmy z obiadu całą rodzinka zdjęcie niestety z tel robiła Ania. Ponton to Crab 330 dla jednej osoby w sam raz. Ryby z wyjazdu to już nie pamiętam które jakie były ogólem złowiłem pewnie z 15 sztuk z czego 5 na Międzybrodziu(tam mieliśmy domek) gdzie nigdy nie łowie i go nie znam wcale a całego łowienia na tym akwenie to pewnie z połtorej godzinki by się uzbierało. Największy bolek miał 75 i kilka było takich 71-73cm. Edytowane 14 Lipca 2016 przez Krisu23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi