Skocz do zawartości

Bolenie 2016

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

No to raz sie w zyciu zabawimy w relacje na zywo. Pogoda armageddon fala 50cm. Meta upatrzona na urlopie jak bylismy zjesc kotleta. 20 min i 65 oraz taki mily grubas 75-76? Nie wiem bo na tym moim telefonie nic nie widac. Mowilem Mansikowi zeby tu wpadl je odlowic bo on sie lubuje w brzegowym dlubaniu to zlal temat. Dla mnie za duze zbiegowisko sie robi. Panie o k....wa ale ryba itd. Wiec sie zwijam. Poza tym tu juz dzisiaj nic nie wezmie????

post-48722-0-07442800-1468494516_thumb.jpg

post-48722-0-27408900-1468494541_thumb.jpg

Edytowane przez Krisu23
  • Like 25

Powtórzę sie, spoko wypad.. :)

A co do zlania tematu..

Chęci były! Ale pewna zatoka wrząca od bolków doprowadziła mnie na skraj wytrzymałości psychicznej :D i ze spuszczona glowa zebrałem sie do domu.

Juz nie chciałem sobie dokladac..

Honor uratował jeden wczesniej złowiony..

• Like 2

W ostatnich dniach kilka ryb udało się złowić...wszystkie ten sam rocznik. Ale były też dwa kontakty z większym zawodnikiem. Pierwszy skończył się fiaskiem przez za lekko dokręcony hamulec a dzisiejszy przez za mocno dokręcony hamulec... Do trzech razy sztuka ;) 

5677451_DSC_9337.jpg

Dzisiaj na podniesionej wodzie udało się wytargać takiego młodzieńca. Wziął na granicy nurtu ze spokojną wodą na swojaka ze sterem...

5677398_IMG_9664.jpg

5677399_IMG_9667.jpg

P.S na podniesioną wodę najlepszy kamuflaż to "kurczak". :D

• Like 6

post-53571-0-56902200-1469535354_thumb.jpgNa Wiśle też się zaczęło żerowanie bolka na dobre , choć przyznam że są bardzo wybredne jak chodzi o przynęty.Ale miejsca jakie znalazłem w tym roku to masakra.W ogóle chyba nie odwiedzane przez nikogo od kwietnia.A co tam bolek wyprawia z drobnica to szkoda gadać. Fruwają aż miło patrzeć a takie widowisko.

• Like 28

Dzisiejszy przybór i zmętniała woda dały mi w końcu szansę na ochrzczenie w boju Ołówka RH. Próbowałem już wcześniej kilka razy, ataki czasem nawet były, ale nie udało mi się jak do tej pory doholować żadnej ryby. Dziś nastąpiło nareszcie przełamanie. Na 5 strzałów wyjechały na brzeg 2 sztuki (61,62cm). Niewielką skuteczność rekompensuje widowiskowość brań. Myślę, że jeśli tylko warunki lub miejsca będą sprzyjające, zacznę częściej po niego sięgać.

• Like 3

W tym roku letnie bolki nie dopisaly nam na Odrze.

W zeszlych latach bywalo zdecydowanie lepiej.

Kilku udalo sie przylapac na staniu na nurtowym krancu warkocza. 

W takim miejscu najczesciej braly na niewielkie kleniowe woblerki podane w wachlarzu.

Trafila sie nawet 70plus, ale to nie moja rybka.

Sposrod kilku tak zlowionych, najwiekszy jaki u mnie zagoscil i nawet dal sie wyholowac byl taki, jak na obrazku ponizej :

65%2B001.JPG

Pozdrawiam Boleniarzy

Edytowane przez Guzu
  • Like 28

Żeby nie było że Moderatorzy nie łowią tylko klikają w guziki .......

Taka mała zajawka z ostatnich tygodni.... Jak znajdzie się czas na obrobienie Rawów w kilku wątkach zawitam.

Na zachętę;

Wyrośnięta ukleja z niezbyt wyrośniętym ogonem, łbem jak u jelca a w karku wąski jak ciernik. Oczywiście na spreparowanej miarce. :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

d0f9c725558d.jpg

Sprzętowo 

Paladin HDC Steel Arm 274 (7-28)

Twinek 4000 xg

żyłka o.23 

a na końcu Panik (jeszcze już niebawem niespodzianka)

CD nastąpi z rozmachem.

• Like 31