mike Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Z wczorajszego wieczoru, przywalił w bezstera prowadzonego na piaszczystym blacie sąsiadującym z warkoczem. 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Odrzańskie spasione bolki biorą ,nie wszędzie ale jest meta to trzeba ją poszanować i o nią dbać jeden otarł się o 8 dużo nie zabrakło, ten większy 81cm Mam i ja!Sprzętowo MHX 2.9 10-21g , STL 4000 i żyleczka owner 0.20 większy uderzył w spirita 7 i skusił do wyjścia drugiego(piękna fala) ale ostatecznie nie uderzyłzmiana na panica 8 i w końcu pięknie walnął z fontanną. 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 W temacie boleni, warto posłuchać tego:https://youtu.be/Ce07jKlHRig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 @Paco Strach się wychylać przy Twoich bolkach. Gratulacje. Poranno-mglisto-trzcinowy boleń, przechytrzony na woblera T.M. 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Gratuluję wszystkim ładnych rybek,Daniel - piękne bolenie, gratuluję życiówki - wygląda jak metrowykilka dni temu też wybrałem się na bolki wolno prowadzony spirit 9, piękne branie przy powierzchni 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Mój też na spirita. Upatrzony przy zalanych trawach. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Gratulacje dla wszystkich a w szczególności dla paco321, mega rybsko! Ja dorzucę szybkie 7+Na Bosonskiego killera ze starszej serii...Co prawda ostatnimi czasy łowie w 90% na swoje woblery, ale w roli "joker" spisuje się należycie. Bonus IIDziękuje Krisu za użyczenie maskoty."Prezentacje rybne" się ćwiczą 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) Te cyce wyglądają jakby miały metr. dziwię Ci się Mansik tylko, że spędzasz tyle czasu łowiąc, ja bym na "tatara" wolał, czy jak inni mówią na "hiszpana" Od zabawy w fotografa jestem już całkowicie znieczulony SA inne priorytety Zresztą ja wole Jole w grzeczniejszym wydaniu Dobra koniec. Edytowane 12 Września 2016 przez mansik 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 W życiu każdego wędkarza zdarza się taki dzień (czego każdemu z Was życzę), że w końcu trafi w dobry moment, dobierze odpowiednią przynętę, właściwie ją poprowadzi z precyzyjnie określonego miejsca w odpowiednim tempie i... nałowi się w końcu do syta Taki dzień, dzisiaj mi się przytrafił W trzy godziny złowiłem 20 boleni!!! Tylko dwa poniżej forumowego minimum, żadnego nie mierzyłem ale na oko będą powinny wystarczyć Wcześniej, w ciągu całego dnia udawało mi się złowić 2-3szt, najwięcej 4. Dzisiaj po 20 minutach miałem 4 i chciałem poprawić rekord na 5. Poszło szybko do 10szt, więc pomyślałem że 15szt to fajna cyfra i warto spróbować, do 17szt szybko poszło ostatnie trzy już były wymęczone aby dobić do okrągłej dwudziestki. Brania momentami następowały co 2-3 rzuty Po dwudziestym pomyślałem, dosyć tego dobrego, 10 rzutów i ide do domu... po ok 35 rzucie się zwijam (w 10 rzucie spudłował) . Zadowolony wracam do domu.Nie robiłem każdemu zdjęcia bo szkoda czasu, tylko tym fajniejszym i bardziej walecznym. Bilans to jedna złamana kotwiczka i wygięte kółko Kamatsu Hiper Strong (boleń po braniu zarobił kilka młynków i z powodu dźwigni się tak pogięło). Zauważyłem dzisiaj ciekawe zjawisko, warte zapamiętania. Brania dużo częściej następowały gdy przynęta spadała boleniom "na głowę", czyli dokładnie tam gdzie najczęściej następował atak, niż gdy rzucałem bardzo daleko i prowadziłem trasą przez miejsca ataków. Dzisiejszy bohater: 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 W życiu każdego wędkarza zdarza się taki dzień (czego każdemu z Was życzę), że w końcu trafi w dobry moment, dobierze odpowiednią przynętę, właściwie ją poprowadzi z precyzyjnie określonego miejsca w odpowiednim tempie i... nałowi się w końcu do syta Taki dzień, dzisiaj mi się przytrafił W trzy godziny złowiłem 20 boleni!!! Tylko dwa poniżej forumowego minimum, żadnego nie mierzyłem ale na oko będą powinny wystarczyć Wcześniej, w ciągu całego dnia udawało mi się złowić 2-3szt, najwięcej 4. Dzisiaj po 20 minutach miałem 4 i chciałem poprawić rekord na 5. Poszło szybko do 10szt, więc pomyślałem że 15szt to fajna cyfra i warto spróbować, do 17szt szybko poszło ostatnie trzy już były wymęczone aby dobić do okrągłej dwudziestki. Brania momentami następowały co 2-3 rzuty Po dwudziestym pomyślałem, dosyć tego dobrego, 10 rzutów i ide do domu... po ok 35 rzucie się zwijam (w 10 rzucie spudłował) . Zadowolony wracam do domu.Nie robiłem każdemu zdjęcia bo szkoda czasu, tylko tym fajniejszym i bardziej walecznym. Bilans to jedna złamana kotwiczka i wygięte kółko Kamatsu Hiper Strong (boleń po braniu zarobił kilka młynków i z powodu dźwigni się tak pogięło). Zauważyłem dzisiaj ciekawe zjawisko, warte zapamiętania. Brania dużo częściej następowały gdy przynęta spadała boleniom "na głowę", czyli dokładnie tam gdzie najczęściej następował atak, niż gdy rzucałem bardzo daleko i prowadziłem trasą przez miejsca ataków. Dzisiejszy bohater: W jakich godzinach łowiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MckenziQQ Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Gratulacje rybek wszystkim:) Dzisiaj przechytrzyłem bolka ze stojącej wody 68 cm na mojego wobka nowe doświadczenie ,może będzie ich więcej:) 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 W jakich godzinach łowiłeś ?11-14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tasiek321 Opublikowano 14 Września 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Pogoda upalna, gdyby nie podmuchy wiatru byłoby ciężko Branie atomowe Sprzętowo: CD EXT Nano 2,35 20lb; Stella 4000; linka Mikado Nihonto 0,14; przynęta RH10 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 W życiu każdego wędkarza zdarza się taki dzień (czego każdemu z Was życzę), że w końcu trafi w dobry moment, dobierze odpowiednią przynętę, właściwie ją poprowadzi z precyzyjnie określonego miejsca w odpowiednim tempie i... nałowi się w końcu do syta Taki dzień, dzisiaj mi się przytrafił W trzy godziny złowiłem 20 boleni!!! Gratulacje! Mnie taki... tydzień przytrafił się... niech pomyślę... 26 lat temu Kiedy po raz pierwszy łowiłem bolenie.Traktowane wcześniej, jako ryby "nie do złowienia", a tak wyszło, że okoliczności mnie zmusiły do ich łowienia...I - szok!Obojętne, czy rano, w południe czy wieczorem, gdziekolwiek poszedłem, po kilku rzutach była pierwsza ryba.Nawet raz wziąłem żonę nad rzekę, zakładając się, że z każdej miejscówki wyjmę rybę do 10 rzutów. Nigdy do 10 nie trzeba było liczyc.A jak wypłynąłem na śródrzeczną rafę, to bolenie brały jak tęczaki w stawie hodowlanym.W 5 dni złowiłem - może nie setkę, ale kilkadziesiąt boleni. W kolejnych latach wpadałem tam na chwilę i rzadko zdarzał się wypad bez ryby, ale było coraz gorzej. DZISIAJ byłem w tym samym miejscu.3,5 godziny machania w podobnych warunkach (pogoda, stan wody) - i ZERO.Żadnych brań, żadnych ryb.Co gorsza, jak kiedyś w tamtych miejscach woda się pod wieczór gotowała, teraz jest kompletna CISZA. Dobrze więc, że masz taką rzekę, fajne ryby i oby tak pozostało - każdego dnia może się zdarzyć jeszcze lepszy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mansik Opublikowano 16 Września 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Nawiązując do mojego przedostatniego "boleniowego" wpisu..."Później było już tylko... lepiej" - było PS. Tak wiem wepchany w obiektyw... ale było co wpychać 12tka w akcji. 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 (edytowane) Na 12tki udało mi się przenieść prace moich 9,5, niestety przy 14-tce ta sztuka nie udała sie... tak dobrze Edytowane 29 Września 2016 przez bartsiedlce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Dzieki Tak, na 12tki udało mi się przenieść prace moich 9,5, niestety przy 14-tce ta sztuka nie udała sie... tak dobrze WP_20160911_001z - Kopia.jpg To chlapaki powierzchniowce czy w opadzie też pracują i są wtedy brania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 To chlapaki powierzchniowce czy w opadzie też pracują i są wtedy brania?Z racji tego ze często włącza mi się wygodnictwo i nie lubię/nie chce mi się zmieniać przynęt, chciałem stworzyć hybrydę dość chlapliwego a zarazem subtelnie sunącego top watera i woblera który pod powierzchnia w mega wolnym tempie tez coś zdziała i w miarę się udało...Ostatnio 5 wypadów zaliczyłem z jednym woblerem na agrafce, teraz ma wolne, konserwuje rany bojowe.. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 ups, ten wyżej to tylko mlodszy brat tego był 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 (edytowane) Przydzwonił w Enigme 2 od Piotrka. PB Wczoraj 25°C dzisiaj 16°C w dzień. Wyraźny przymrozek i większe klamoty się ruszyły .Spasiony byk coś koło 3kg z wody stojącej. A jeszcze 2 miesiace temu poza kleniami życia nie widziałem Pozdrawiam wszystkich wariatów! Edytowane 18 Września 2016 przez WIL 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tasiek321 Opublikowano 18 Września 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 A miało cały dzień świecić słońce, Onenaa znowu zrobiła mnie w balona Branko fajowe, okładzina hamulca spalona 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Podobno za granicą to łatwizna . Mnie ryby z obcych łowisk cieszą bardziej niż z własnego podwórka nawet gdy są trochę mniejsze. 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) Jeszcze jeden "obcokrajowiec" fajne GO I ogólnie zdjęcie plastycznie spoko- moje subiektywne odczucie. Dzięki wielkie dla mojego kompana wypraw i fotografa:) Edytowane 19 Września 2016 przez Krisu23 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Wziął na 4cm uniwersalnego sterowca. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Dzisiaj niestety bolenie nie chciały pozować do zdjęć, a przeznaczone dla nich woblery zagryzały małe sandacze Niżej przedstawiony z zeszłego tygodnia zaatakował prowadzonego w średnim tempie szpiegusa 7. 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi