rapfen7 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Jesienny boleń,jeden z wielu na salmo trill 7 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Odrzańskispinning Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Witam Boleniowych wariatów... Od "X" czasu obserwuje piekne Bolki publikowane na JB, wiec ja tez postanowiłem coś zaprezentowac !!! Odrzański Rapiszon zassał Hermesa 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 nocne 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Ładny, ale siedemdziesiątki nie przekroczył - dzisiaj złowiony na wobka własnej produkcji. 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapfen7 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Woda na Odrze idzie do góry a bolenie gryzą.78 cm na wobka mojego kolegi M 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Zimno i wietrznie 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieniaś Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Październik zakończyłem dwoma fajnie odpasionymi bolaskami na wolno prowadzony top water 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Ten, złowiony wczoraj w Noteci, przekroczył siedemdziesiątkę - dokładnie miał 72 cm. 49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Pierwszo październikowy. 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Gość Kontemplator Opublikowano 6 Listopada 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Dzisiaj fajny grubasek wyjechał na wobka własnej produkcji Edytowane 6 Listopada 2016 przez Kontemplator 54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Pośniegowy boleń 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Pewnego październikowego poranka 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. karpiu08 Opublikowano 22 Listopada 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 mi się dzisiaj teoria ze słońcem sprawdziła na Odrze. wszystkie między 12 a 15 godziną, największy 79 i dwa małe około 50. 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 (edytowane) Czasem, tak jak dzisiaj, zdarzy się jakiś fajny okaz. Dzisiaj złowiłem swojego najgrubszego bolenia, był taki gruby jak leszcz, miarka ma 8 cm szerokości. Dla mnie osobiście było to mega wydarzenie pozdrawiam! Edytowane 21 Grudnia 2016 przez bartsiedlce 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 (edytowane) BOLENIE2016...Moderatorze, gdzie miotla z szufla?! Ostatecznie wydzielic i do Poczekalni Słuszna uwaga, miotła z szuflą właśnie zauważyła. Panów dyskutantów proszę o przeniesienie się tutaj: http://jerkbait.pl/topic/77089-sytuacja-na-polskich-wodach-i-co-zrobi%C4%87/page-9Uprzedzam, że dalsza dyskusja tutaj będzie na bieżąco kasowana. Edytowane 26 Listopada 2016 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zapodziany letniak.. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 (edytowane) Nie wiem czemu ale strasznie lubię to zdjęcie. Kanałowy bolo. Wspomnienia z ciepłych majowych dni a maj w tym roku był bardzo udany Edytowane 10 Grudnia 2016 przez JunakFlyFishing 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Chyba każdy ma takie zdjęcie. Ja też mam takie od wielu lat i wiem że lubię je za to, że tak znakomici oddaje wiślane klimaty 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Niewątpliwie ciekawą dysputę na temat stanu populacji bolenia i różnych uwarunkowań naszego wędkowania przeniosłem tutaj : http://jerkbait.pl/topic/84135-bole%C5%84-dyskusja-na-temat-populacji-i-nie-tylko-wydzielona-z-w%C4%85tku-bolenie-2016/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. maicke82 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Witam. Sezon 2016 był całkiem udany.Rybek było sporo,choć łatwo nie było.Kilometrów w nogach i poświęceń chyba jak nigdy.Ale dla takich wspomnień i chwil z wędką warto jest upuścić i wiadro potu. Recepta na sukces to godziny nad rzeką,upór,dobre przynęty i trochę farta. Mistrzem obiektywu z kalkulatorem w ręku trudno zostać, ale wybrałem kilka jakościowo w miarę akceptowalnych dla tego wątku fotek.A było mniej więcej tak: Pzdr. Edytowane 28 Grudnia 2016 przez maicke82 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 (edytowane) Przyszedł czas żeby się pożegnać...Podsumowując, było dobrze, progres zaliczony, twórczy, łowczy jak i zdjęciowy, choć nadal nie mogę patrzeć na 90% moich zdjęć, ale będzie lepiej! Na koniec załączam dwie jesienne szporotki.. do następnego! Edytowane 30 Grudnia 2016 przez mansik 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Temat wyglądu boleni z JT już rozkiminiłem. W miarę przyzwoicie wyglądają tylko ryby tak od 75 w górę. Są to sztuki które wpłynęły z Wisły przy napełnianiu jeziora. Mogły mieć max 50cm bo rozstaw płaskowników na wlocie wynosi 8 cm. Ryby miały tam okres jurajski do póki nie napełniono zbiornika i nie zaczął zarastać trzciną. Jak zarósł to sytuacja się zmieniła diametralnie. Widoczność pod wodą na 6 - 8m powoduje, że ryby widzą patrolującą rapę z daleka i bez pośpiechu chowają się w gęstej trzcinie. Do tego mała baza pokarmowa i zarybianie handlówką, powoduje, że bolki mają tu przewalone. Planuje im ulżyć nieco wpuszczając słonecznicę która dużo lepiej sobie radzi niż ukleja w wodzie gdzie do jedzenia jest tylko zielenina. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Rok się skończył, czas zakończyć wątki rybne z cyferkami 2016 w tytule. Proszę o powstrzymanie się od dalszego komentowania, klepania po plecach łowców, pytań o stan wody, dyskusji o zakazach, itp. Jeśli ktoś ma ochotę wrzucić jakieś wspomnienia ze srebrnymi torpedami, zapraszam. Pogawędki i dyskusje proszę prowadzić w innych wątkach, jest ich masa na naszym forum. Ostatnie dyskusje o PZW przeniosłem tutaj: http://jerkbait.pl/topic/77089-sytuacja-na-polskich-wodach-i-co-zrobi%C4%87/page-11 Wszystkim pogromcom tych pięknych, sportowych drapieżników życzę wielkich, spasionych okazów w Nowym Roku, niech pchają się przed obiektyw jak najczęściej, do zobaczenia nad wodą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi