Krisu23 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) Maniakiem sprzętowym nie jestem ale nowy zestaw blue rapid+stradic 4000xg wyjątkowo mi wyszedł jeśli chodzi o kolorystykę, przynajmniej subiektywnie tak uważam. Wędka zbrojona przez @Krzysiek, jak zwykle mistrzostwo dzięki. Przetestowana rzutowo jak i na rybach-hoduję to mam na czym. Tęczak półtora kilo nawet nie pierdnął. Te 3/4oz podane przez CD jest moim zdaniem trochę niedoszacowane,. Do tego drugi nowy młynek Caldia 4000 do CTS 20lb, trochę nowych przynęt dużo pomysłów i będe śmigał. Tym co już mogą zazdroszczę. Fajna rapa Szpiegu. Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez Krisu23 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Panowie u mnie na Dunajcu i Wiśle patrząc na przyłowy wszystkie bolki wytarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) Zestaw jest... Domołowing już odprawiony. W niedzielę koło 8:00 melduję się na Wartą. Oby pogoda się utrzymała. Dziś w Poznaniu słońce i fajne 15 stopni. Szpiegu pikny boleń. Patu... on ci za jasny na uchodźcę... Typowy blond aryjczyk. Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez AdasCzeski 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Z centralnej Polski,jedna rybka ogólnie kicha 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Kilka brań było, 2 rybki wyjęte Jutro też sprawdzę co słychać nad wodą! 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. patu Opublikowano 1 Maja 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 (edytowane) Edytowane 3 Maja 2016 przez bartsiedlce 68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Na krakowskiej Wiśle dziś udane rozpoczęcie sezonu. 6 spiętych ryb, 2 wyholowane: 61 i ok. 55 cm.Drugi sezon boleniozy więc początki zadawalające.Patu, super ujęcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wildriver Opublikowano 1 Maja 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Moje otwarcie sezonu udane woblerek własnej produkcji.Pozdrawiam 119 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. szpiegu Opublikowano 1 Maja 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 (edytowane) a tym czasem stojąc po jaja w granicznej Odrze ................ Edytowane 1 Maja 2016 przez szpiegu 66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Grzechu-polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 nie nie Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. admin Opublikowano 3 Maja 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Nie będę pisał a pokażę ... Zrobiłem kawałek relacji z moich 4h łowienia wczoraj na Bugu. 96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Remku jaki sznurek używasz do rapowania multikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Nie będę pisał a pokażę ... Zrobiłem kawałek relacji z moich 4h łowienia wczoraj na Bugu.]Super filmik, nieźle cię zaskoczył ten co wziął na krótkim dyszlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mxo Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Bolo z Odry Foto robiłem sam tel wiec cała ryba sie nie załapała 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Remku jaki sznurek używasz do rapowania multikiem?Tutaj była ewolucja ale ... nie do końca bo zatrzymałem się w pewnym momencie i skoncentrowałem się na rozgryzaniu bolenia a nie na sprzęcie. Dlatego ... jak na filmie ... za dużo nie powiedziałem o sprzęcie bo ma on wtórne dla mnie znaczenie choć ... w baitcastingu trzeba go dobrze dobrać. Zaczynałem od żyłki, później stosowałem fluorocarbon 0.2-0.23, później plecionka 20lb z przyponem fc a teraz tylko plecionka 20lb. U mnie od lat niezmiennie królowało PowerPro i SpiderWire Stealth. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Super filmik, nieźle cię zaskoczył ten co wziął na krótkim dyszlu Na filmie widać, że ... wyłączam gopro, które miałem na klatce ... Cieszyłem się jak dziecko, że nagrałem na niej branie z takiej odległości. Okazało się ... że właśnie je włączyłem Przyjechałem do domu i szukałem tego filmu i znalazłem ... filmik jak idę do statywu z kamerką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Dziękuję wszystkim za polubienia i komentarze. To działa bardzo motywująco. Dodam krótki komentarz w dwóch obszarach: Filmowy - to właściwie taki trochę debiut filmowy. Spontanicznie wyszło ale cieszę się, że Wam się spodobało. Widać jeszcze, że jest sporo do poprawy. Natomiast to mnie nie martwi a wręcz przeciwnie jest duuuuuże pole do działania i poznawania tajemnic filmowania. Już dawno tak dobrze się nie bawiłem a to dla mnie podstawa. W kolejnych będę wprowadzał drobne usprawnienia. Niestety samotne filmowanie, łowienie ... nie jest proste. Całość bardzo pracochłonna. Byłem nad Bugiem 4h, łowiłem max 2h ... może nawet mniej. Reszta to filmowanie... ale wiecie co ... po raz pierwszy widziałem tak dużo Bugu nad Bugiem. To wymaga patrzenia, obserwowania, szukania ... koncentracji. A dla mnie koncentracja na rybach to podstawa. Ryby - rzeczywiście nie było widać ryb nad Bugiem ale to nie powód by mówić, że ich tam nie ma. To kwestia poszukania - różne przynęty, różne głębokości i ... Druga rapa była wypatrzona i ... złowiona w dość ciekawych okolicznościach. Szedłem już do samochodu i ... rozmawiałem telefonicznie z Sebo. Wtem usłyszałem w wodzie uderzenie rapy. Powiedziałem Sebie ... "poczekaj rozłączymy się ... daj mi 5 minut i oddzwonię tylko ją złowię". Dałem sobie 10 rzutów. W 8 siedziała na wędce Pierwsza była ... cicha ... ale spodziewałem się, że tam może być. W przeciwieństwie do większości miejscówek tam woda była głębsza ... niż na innych. To moim zdaniem rapie daje dodatkowe fory ... może zajść ofiarę o wiele bardziej swobodnie niż na płytkich. No dobra ... koniec z farmazonami ... trzeba lecieć i nagrać kolejny filmik skoro się podoba 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. patu Opublikowano 3 Maja 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 (edytowane) ..nie na dildo, nie na ch.ja - na wobler bezsterowy z Basuni podany na stronie helmuta..P.S.. i na wyciągniętych łapkach co by wyglądał na większego ode mnie Edytowane 3 Maja 2016 przez patu 66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bryzers Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Remek moje klimaty. Chyba przekonałeś mnie tym filmikiem do casta. Do teraz bolki łowiłem na stałą szpulę ale Twój film mnie zmotywował. Walę do kumpla by ukręcił kijek pod mutika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Remek moje klimaty. Chyba przekonałeś mnie tym filmikiem do casta. Do teraz bolki łowiłem na stałą szpulę ale Twój film mnie zmotywował. Walę do kumpla by ukręcił kijek pod mutika. i zobacz ... czy na tym filmie wygląda to na jakieś skomplikowane fiku, miku? Pamiętam jak byłem na Odrze na wodach Szpiega. Było to ładnych parę lat temu. Był też Szymański Marek. Wziął mojego casta ... (krótszego wtedy), porzucał i powiedział ... da się na to łowić. Pamiętam, że później pisał też o tym w Wędkarskim Świecie ... Owszem cast ma ograniczenia ale ... na prawdę da się z tym żyć ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Wiślany, na diver'a. 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. szpiegu Opublikowano 3 Maja 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Czasami warto podbierać ryby od ogona. Zwłaszcza jak mają 8 z przodu ....... 81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Pogodowo się trochę zmieniło to i rybek więcej niż pierwszego. Gratuluję Panowie. Szpiegu konkretna ryba.Na wieczorny spacer zabrałem nie tylko psa ale i wędkę W efekcie taki na forumowe minimum 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciejK Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Z 1 Maja tylko jeden ale taki ładny z twarzy 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi