Skocz do zawartości

Bolenie 2016

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

Ryba z wczoraj, czyli 9 maja. Największa z trzech jakie złowiliśmy. Wbrew temu co czytałem w temacie o wodach w okolicach Wrocławia, ryby jednak są i nawet coś jedzą. Całe szczęście:) Fakt faktem, że trzeba się nieco nakombinować, wszystkie trzy ryby na inne przynęty, od woblera do gumy i każda na innym typie stanowiska. Wieczorem cieszyliśmy się przepięknym zachodem słońca. Dla samych widoków warto było być nad Rzeką.

a674e9a3a4c2.jpg

• Like 35

Taki "Bolek" z dzisiaj. Był łaskaw uderzyć w swojaka prowadzonego średnim tempem w momencie wychodzenia z dołka na wypłycenie. Ryby nie zdradzały swojej obecności ale były jakieś puknięcia. Za to po przejściu na kolejne miejsce sytuacja całkowicie odmienna...jak w zegarku wychodziły do powierzchni co 5min natomiast nie reagowały na żadną przynętę...

5070306_07480012.jpg

Ryba mocno zdziwiona ;)

• Like 41

Bolek z dzisiaj. Fajny dzień... najpierw jeden kolega gonił mojego swojaczka - chlapaczka przez jakieś 10 - 15m próbując go zeżreć 2 razy :D A później Bolesław ze zdjęcia raczył przypierdzielić w smużącego po powierzchni bezstera kolegi Tomek1988 w momencie wchodzenia z nurtu na spokojną wodę .

5087672_DSC_9141.jpg

5087671_DSC_9142.jpg

Ryby aktywne tylko przez godzinę. Później jak makiem zasiał.

• Like 30

Moja torpeda grubo ponad 80 cm, nie mierzyłem, ryba wplątała się w kotwice i chciałem szybko wypuścić. Sprzętowo phenix M1 17lb, daiwa Zillion SV TW. Przywalił w slidera 10, przy szczupakowaniu :), rany powstały prawdopodobnie przez atak wydry, inna ryba musiała by mieć ponad 2 m.

post-46911-0-10330200-1463314629_thumb.jpg

Edytowane przez Wojtasz
  • Like 28

Dla dociekliwych - boluś miał dokładnie 64 cm, a wiec 1 cm poniżej forumowego minimum, ale cieszy niezmiernie ponieważ :

1. z pływadełka
2. na casta
3. na water monitora
4. przy miesiażu 
5. na kanale żerańskim :) 
6. nagrane na kamerce :)

ogolnie był rzut, trzy ruchu kijem i bach siedział :) 

IMG_0985_zpspfutvhop.jpg

• Like 48

Dla dociekliwych - boluś miał dokładnie 64 cm, a wiec 1 cm poniżej forumowego minimum, ale cieszy niezmiernie ponieważ :

1. z pływadełka

2. na casta

3. na water monitora

4. przy miesiażu 

5. na kanale żerańskim :) 

6. nagrane na kamerce :)

ogolnie był rzut, trzy ruchu kijem i bach siedział :) 

Gratulacje! Tym bardziej, że z belly. Ten fotelik to ostatnio mój drugi dom:) 

• Like 1