BreederGoulda Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Poradnik super! Czy te łożyska EZO są wysokoobrotowe ? A drugie pytanie ile kolega by chciał za serwis proszę o PW. Tak są wysokoobrotowe. Poszedł priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Koledzy, gdzie najłatwiej dostać podkładki pod łożyska do kasowania luzów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) @Hunter_pike Fajnie, że chciało Ci się zamieszczać taki tutorial. Zauberowate to niewątpliwie jedne z najpopularniejszych (o ile nie najpopularniejsze) kołowrotki spinningowe, także na pewno wielu osobom przyda się. Co do kasowania luzów, to podkładka dystansowa 0,5mm to duuuużo, raczej chodziło Ci o 0,05mm ? Edytowane 8 Lutego 2016 przez asafa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Tak Tomku, jedno zero mało kliknąłem a już nie mogę poprawić postu bo nie ma edycji, sam zauważyłem dopiero dziś rano. Może jakiś Mod poprawi i doda jedno zero w pierwszym moim poście?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Mój Zauber leci do Hunter_pike na małe czyszczonko, smarowanko i wsadzenie EZO w rolkę Autor tematu może zrobić fotkę ile i jaki smar jest w moim kręćku, ja nie ingerowałem w niego od zakupu (niecały rok). Jak dostanę go po serwisie to podzielę się wrażeniami coś czuję, że kolega Przemo może zyskać więcej klientów w najbliższym czasie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Mój Zauber leci do Hunter_pike na małe czyszczonko, smarowanko i wsadzenie EZO w rolkę Autor tematu może zrobić fotkę ile i jaki smar jest w moim kręćku, ja nie ingerowałem w niego od zakupu (niecały rok). Jak dostanę go po serwisie to podzielę się wrażeniami coś czuję, że kolega Przemo może zyskać więcej klientów w najbliższym czasie pozdrawiamHehe mój też leci jutro Zauber 4000 wyprodukowany w maju 2015. U mnie służył trochę jesienią i wydaje mi się suchy. Miałem wysłać do Dragona, ale leci do Przemka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Bardzo fajny opis a i podejście do tematu profesjonalne Do podkładek hamulca w szpuli możesz zakupić dedykowany do tego smar shimano DG01 ( jest lepki ). Jeden pojemnik starczy Ci na baaardzo długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Bardzo fajny opis a i podejście do tematu profesjonalne Do podkładek hamulca w szpuli możesz zakupić dedykowany do tego smar shimano DG01 ( jest lepki ). Jeden pojemnik starczy Ci na baaardzo długo. Do hamulca dałem oliwkę Ardenta, działa super. Testowałem w domu na sucho wczoraj wieczorem jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Koledzy, gdzie najłatwiej dostać podkładki pod łożyska do kasowania luzów? Nie wiem czy kupisz tak indywidualnie, ja dziś nawiązałem kontakt z firmą jaka wytnie dla mnie takie podkładki z kwasówki w zakresie rozmiarowym od 0,01 do 0,05. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Nie wiem czy kupisz tak indywidualnie, ja dziś nawiązałem kontakt z firmą jaka wytnie dla mnie takie podkładki z kwasówki w zakresie rozmiarowym od 0,01 do 0,05. Ale że co ,wytną ci podkładkę 1 setkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Ale że co ,wytną ci podkładkę 1 setkę ? Tak to firma specjalizująca się w wycinaniu z blachy kwasowej z takich cieniusieńkich właśnie, zamówiłem całą rozmiarówkę od 0,01 do 0,05 z nierdzewki i w dwóch rozmiarach zewnętrznych 10 mm i 12 mm a wewnętrzny 7 mm bo można wówczas kasować luzy zarówno na koszu, pinionie i korbie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc89 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Koledzy, gdzie najłatwiej dostać podkładki pod łożyska do kasowania luzów?Mefisto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Mefisto Tia tylko 10 zł za 3 szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Tia tylko 10 zł za 3 szt. Bo pewnie JDM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Bo pewnie JDM Wyglądają jak miedziane ale są w folii z napisem shimano, płaci się za markę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Wyglądają jak miedziane ale są w folii z napisem shimano, płaci się za markę.to te podkładki Kolego co zamowiles to do podziału zapłacę ile tam trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 to te podkładki Kolego co zamowiles to do podziału zapłacę ile tam trzeba zamówiłem nierdzewne wycinane specjalnie, tych w woreczkach shimano nie kupuję bo za drogie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 zamówiłem nierdzewne wycinane specjalnie, tych w woreczkach shimano nie kupuję bo za drogie. ile zamówiłes ? Tak ze 100sztuk bym wziął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 ile zamówiłes ? Tak ze 100sztuk bym wziął. 500 szt. masz priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 500 szt. masz priv.Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) 500 szt. masz priv.Też bym chętnie przygarnął Kiedyś znalazłem firmę, która wycinała takie podkładki, ale rozmowę zaczynali od 1000 sztuk Z tym, że 0,01mm to nie wiem czy faktycznie dostaniesz, najmniejsze z jakimi ja się spotkałem to 0,05mm. Edytowane 8 Lutego 2016 przez asafa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Tomku zapewnili mnie że wytną w rozmiarach od 0,01 do 0,05 każdy kolejny i w średnicach 7x10 i 7x12 mm. Zamówiłem i czekam na wycenę, zawsze mogę ilość zwiększyć w zamówieniu jak będą chętni. Wszystko wycinają z blaszek/folii kwasowej bo 0,01 to już chyba nie blaszka a folia przy tej grubości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) Tomku zapewnili mnie że wytną w rozmiarach od 0,01 do 0,05 każdy kolejny i w średnicach 7x10 i 7x12 mm. Zamówiłem i czekam na wycenę, zawsze mogę ilość zwiększyć w zamówieniu jak będą chętni. Wszystko wycinają z blaszek/folii kwasowej bo 0,01 to już chyba nie blaszka a folia przy tej grubości. Byłoby super w takim razie 100 pewnie nie zamówię, ale dogadamy to na priv. Edytowane 8 Lutego 2016 przez asafa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Koledzy łącznie zamówiłem 1000 szt podkładek (bo domówiłem z uwagi na Wasze zainteresowanie) w rozmiarówce od 0,01 do 0,05 czekam na wycenę, wówczas podam koszt zakupu sztuki, wysyłał będę tylko w pełnych dziesiątkach więc jeśli ktoś będzie chciał np 0,02 i 0,05 to 20 szt łącznie minimalna wysyłka jak jeden rozmar to 10 szt minimalna wysyłka. Będę miał rozmiary 7x10 i 7x12 w grubościach jak wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Do zmniejszenia luzu na kole przydają sie też często 0,10/0,15 i 0,20. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi