Skocz do zawartości

Ryobi, Spro, Dragon, Daiwa, - Serwis kołowrotków.

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za podpowiedź. Zobaczymy jaki będzie koszt tych co zamówiłem. Muszę sprecyzować bo jestem po rozmowie z szefem firmy jak to będzie robiła to podkładki z nierdzewki jakiejł lepszej, oznaczenia nie pamiętam a nie z kwasówki jak napisałem wcześniej.

Tak z ciekawości, ile młynków do tej pory ustawiłeś i nasmarowałeś?

Czy to istotne?, nie ogłaszałem się z tym bo nie robiłem tego dla kogoś z braku czasu, swoich - różnych: Dragona, Mikado, Jaxona, z wolnym biegiem karpiowych i znajomym łącznie około  20-30 szt, nie wiem dokładnie bo nie liczyłem nigdy no i swojego Zaubera teraz. Wszystkie poza Zauberem raczej tylko smarowałem bez wymiany łożysk ale to nic trudnego jak jest się dokładnym i chce się osiągnąć coś lepszego niż wyszło z rąk Chińczyków :D . Teraz praca zmianowa to i pogrzebać (co lubię) można, zwłaszcza że złapałem lepsze/tańsze źródła łożysk i podkładek.  :)

Oczywiście każdy może sobie serwisować sam swój kołowrotek bo po to powstał ten temat z zdjęciami, jak nie umie albo nie ma czasu może wysłać również na serwis do kolegów jacy robią to już od dłuższego czasu np. do Pana Leśniaka, mnie nie zależy na tym bym to robił zarobkowo, z mojej strony to tylko forma koleżeńska dla osób z jerka, by każdy kto chce mógł też mieć swój młynek w lepszym stanie technicznym  niż ma. 

Edytowane przez Hunter_pike
  • Like 1

Koledzy łącznie zamówiłem 1000 szt podkładek (bo domówiłem z uwagi na Wasze zainteresowanie) w rozmiarówce od 0,01 do 0,05 czekam na wycenę, wówczas podam koszt zakupu sztuki, wysyłał będę tylko w pełnych dziesiątkach więc jeśli ktoś będzie chciał np 0,02 i 0,05 to 20 szt łącznie minimalna wysyłka jak jeden rozmar to 10 szt minimalna wysyłka. Będę miał rozmiary 7x10 i 7x12 w grubościach jak wyżej.

Ja się piszę na 0,05 0,10 0,15 jeżeli można. Edytowane przez Jozi

Młynek kolegi granvorka przed po lewo, po serwisie po prawo

post-57754-0-00730100-1455113094_thumb.jpg post-57754-0-89134300-1455116243_thumb.jpg

Z uwagi że kolega jako pierwszy z jerka przysłał swojego zaubera na serwis w gratisie ma zamienioną tulejkę z knoba na łożysko.

post-57754-0-59395500-1455116398_thumb.jpg

Ogólnie młynek nie zakatowany, dobrze dotarty bym powiedział, luzy tak minimalne że nie było sensu dokładać podkładek. Worma miał suchego prawie, na przekładni minimalnie smaru było, po serwisie pracuje zdecydowanie lepiej moim zdaniem a kolega jak nim sobie pokręci sam napisze, oczywiście łożysko w rolce zamienione na ezo.

Edytowane przez Hunter_pike

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...