Skocz do zawartości

Ryobi, Spro, Dragon, Daiwa, - Serwis kołowrotków.

Rekomendowane odpowiedzi

Z trochę innej beczki - próbowałem odnaleźć ten wpis, ale mi się nie udało. Ktoś polecał środek do czyszczenia silników do usuwania smaru - raz, że troche lakieru z mojego Red arca zeszło (nie przejmuję się to jest kołowrotek do wprawek serwisowych:D ) to pinion (który chyba jest mosiężny) dostał plam, na których występuje iryzacja. Wymyję go w benzynie i zobaczymy co będzie:D

Z trochę innej beczki - próbowałem odnaleźć ten wpis, ale mi się nie udało. Ktoś polecał środek do czyszczenia silników do usuwania smaru - raz, że troche lakieru z mojego Red arca zeszło (nie przejmuję się to jest kołowrotek do wprawek serwisowych:D ) to pinion (który chyba jest mosiężny) dostał plam, na których występuje iryzacja. Wymyję go w benzynie i zobaczymy co będzie:D

Dlatego nie wierz wszystkim wpisom i używaj czystej ekstrakcyjnej . Nie kombinuj.

Ja myję w rozpuszczalniku ekstakcyjnym i wszystko jest ok, koszt 3 zł 0,5 litra.

nie będzie dobrze :)  po pierwsze nie odtłuszcza jak powinno a to podstawa, po drugie możesz mieć przykrą niespodziankę jak zje lakier z obudowy albo opędzluje trochę jakieś plastikowe elementy.W ostateczności lepsza jest  ciepła woda ze zwykłym mydłem i szczoteczka :)

Jakbym wiedział gdzie kupić benzynę w centrum to bym kupił. Do Castoramy czy innego marketu nie mam jak się dostać komunikacją, samochodu brak.

Na stacji benzynowej bez ołowiowa  :P .Słoik i z podajnika ew dwóch... ;)

nie będzie dobrze :)  po pierwsze nie odtłuszcza jak powinno a to podstawa, po drugie możesz mieć przykrą niespodziankę jak zje lakier z obudowy albo opędzluje trochę jakieś plastikowe elementy.W ostateczności lepsza jest  ciepła woda ze zwykłym mydłem i szczoteczka :)

a nie mowilem uwzieli sie :-)

nikt nikomu nie chce dogryzać, ale bez zawahania mogę napisać ,że 50 % kołowrotków jakie u mnie były to następstwo czyjegoś partactwa albo samozwańczych prób ogarnięcia serwisu na dziwne wyczytane tu sposoby, zdecydowanie Przemek życzę Ci abyś nie musiał się na swoich błędach uczyć i żeby Ci nikt dupy nie obrabiał później

Nie daje mi spac to znaczenie ząbków. O ile w zębatkch o takiej samej ilosci zębów to rozumiem ale w takiej jak ma zauber i te proste młynki to juz nie....krece pinionem i przekładnia i nie rozumiem... Głupi jestem. Po 5 obrotach jest w tym samym miejscu ale ślimak zapitala nie po jednym a po kilku zębach...pomijam worm bo tam nie ma obciazenia zeby niszczylo zęby. Wytłumaczcie mi to..

.

Edytowane przez przemow

Taaa... śrubka. Aż chce się powiedzieć - a nie mówiłem. Hunter_pike rób swoje. Olej benzyną albo czym tylko chcesz i rób swoje. Zazdrosników, malkontentow i innym u nas dostatek. KULT kiedyś śpiewał "Polska,mieszkam w Polsce, mieszkam tu tu tu tu..." ????

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Nie daje mi spac to znaczenie ząbków. O ile w zębatkch o takiej samej ilosci zębów to rozumiem ale w takiej jak ma zauber i te proste młynki to juz nie....krece pinionem i przekładnia i nie rozumiem... Głupi jestem. Po 5 obrotach jest w tym samym miejscu ale ślimak zapitala nie po jednym a po kilku zębach...pomijam worm bo tam nie ma obciazenia zeby niszczylo zęby. Wytłumaczcie mi to..

.

Myśl Przemek, czy jest sens znaczyć przekładnię :) .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...