Skocz do zawartości

[Video] Mongolia/Mandżuria 2015

Gość S@lmo

Rekomendowane odpowiedzi

Jakby miał ktoś ochotę obejrzeć to serdecznie zapraszam, krótka videorelacja z ubiegłorocznego wypadu do Mongolii, a ściślej do Mandżurii na samą granicę z Chinami. Choć wypad na północną, z Rosją też zdążyliśmy zaliczyć :).

Wędkarsko wyprawa udana, pomimo ciężkich warunków wodno-pogodowych. Towarzysko - bajka (byliśmy we trzech: ja, Arti i organizator - flytier) Było tak dobrze i swojsko, że powstało jeszcze video nieoficjalne, z oczywistych powodów nie do opublikowania - zniszczyłoby to nam życie zawodowe i rodzinne :)

Dużo widzieliśmy, jeszcze więcej się wydarzyło. Poznaliśmy Mongolię od środka, i to była ogromna wartość dodana tej wyprawy. 

Jakby ktoś myślał o takim wypadzie to podaję kontakt do Tomka (flytier): tomaszta@yahoo.com lub PW. Polecam, bo pod każdym względem watro się z nim wybrać. W tym roku dla mnie wypadła ciut inna destynacja, więc robi się wolne miejsce - okazja, w przyszłym mam nadzieję wybierzemy się w tym samym składzie. 

• Like 36

Mongolia ma super klimat. Świetny filmik :)

Twój równie dobry, a nawet... ;) Ciężko niestety ukręcić coś lepszego jednocześnie próbując łowić i filmować. Zwłaszcza przy jednej kamerze, baaardzo limitowanym czasie i 10 bateriach :) Schizofrenia artystyczna murowana :)  

• Like 1

W porównaniu z Syberią ta Mongolia to bardzo cywilizowany kraj.

No w niektórych częściach Mandżurii nie mogłem się doszukać cywilizacji, a były momenty że bardzo chciałem :) 

W każdym razie, w tym roku będę miał szansę aby wypowiedzieć się na ten temat, opierając się na doświadczeniach własnych ;)

• 4 tygodnie później...