staszkos Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Witam, Otóż mogę zakupić w/w kołowrotek, niedawno go oglądałem u znajomego i niepokoi mnie jedna rzecz - otóż jest luz na szpuli tzn rusza sie pare milimetrów góra - dół i szpulę można troche przechylać na boki jak poluźnimy hamulec to tym bardziej... i jeszcze jest wyczuwalny delikatny luz na rotorze. Nigdy nie miałem styczności z tym kołowrotkiem i w związku z tym mam pytanie czy są to normalne objawy czy raczej skutki zużycia kołowrotka? Dodam, że z wyglądu kołowrotek wygląda na nieużywany, znajomy mówi, że jakiś czas temu kupił go w stanach i praktycznie nieużywał. cena 300zł. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Witam. Jestem użytkownikiem shimano stradic FH od 2007r, to co opisałeś w swym poście, to normalna przypadłość tego modelu. ten model ma przełożenie 6.0:1 . Cena przystępna... sam bym się skusił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Normalna rzecz, spotykana niemal w każdym kołowrotku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Potwierdzam to co napisali przedmówcy. Nie przejmowałbym się tego rodzaju luzami. Użytkuję ten model dość mocno od kilku sezonów i działa świetnie. Za tą cenę brać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszkos Opublikowano 20 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 ok na szpuli sprawdzałem na innych kręciołkach też są luzy ale na rotorze nie wyczuwam a tu niestety minimalny jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekj Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Mam dwa takie kołowrotki i są godne polecenia. W jednym też był i jest lekki luz, ale kręcę nim od 2007 i nic się nie dzieje złego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi