sebalos.77 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) Witam. Mam prośbę o podpisanie protestu w sprawie chowu na i ubojowi koni.Zajmie tylko chwilkę a może uratować masę zwierząt od męczarni i śmierci po to żeby trafić na stoły zachodniej Europy.Z góry dziękuje za poparcie.Pozdrawiam Seba http://citizengo.org/pl/32490-szanowna?tc=ty&tcid=19803278 Edytowane 10 Lutego 2016 przez Sebo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) Co złego ze ludzie jedzą koninę? Jesteś wegetarianinem? Wołowiny, wieprzowiny i drobiu nie jadasz? Wiesz jak wygląda ubój w/w ? PS. Swoją drogą link do petycji jest nadużyciem; kliknąłem aby przeczytać jakie argumenty są tam podnoszone a tu po kliknięciu z automatu "podpisalem" petycję. Edytowane 10 Lutego 2016 przez covent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Covent a psy jesz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) Nic nie zostało podpisane,wstawiłem zły link po moim podpisaniu,zaraz zostanie zmieniony.Tak wiem jak wygląda ubój koni i wywożenie za granicę i to jest barbarzyństwo ,nic więcej.Tylko człowiek pędzony chęcią zysku jest do tego zdolny.Fakt czy jem mięso czy też nie jem to moja sprawa. Właściwy linkhttp://citizengo.org/pl/32490-szanowna?tc=ty&tcid=19803278 Edytowane 10 Lutego 2016 przez Sebalos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Apael o wzorost bezrobocia w Polsce mozna by jeszcze dorzucoc na przyklad kroliki bo takie ladne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Covent a psy jesz? Tomy psów nie jem tak samo jak koniny co nie oznacza, ze mam wzbraniać tego innym kulturą. W petycji napisane jest ze koń to zwierze towarzyskie i przjaciel człowieka - Tomy weźmiesz do domu konia, przygarniesz i ocalisz przed ubojem? Wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Co złego ze ludzie jedzą koninę? Jesteś wegetarianinem? Wołowiny, wieprzowiny i drobiu nie jadasz? Wiesz jak wygląda ubój w/w ? PS. Swoją drogą link do petycji jest nadużyciem; kliknąłem aby przeczytać jakie argumenty są tam podnoszone a tu po kliknięciu z automatu "podpisalem" petycję. No widzisz - pytałem Cię czy wiesz jak wygląda transport i ubój reszty zwierzyńca nie tylko koni.Chciałem zwrócić uwagę na to, że taka petycja jest obłudna i egoistyczna na swój sposób- chcesz ocalić konie a w czym one są lepsze od reszty zwierząt? powołując się na odgórne prawo do życia wszystkiego to każde inne zwierzę w tym kurczaczki - w całości przerabiane na pasztecik na "żywo" - mają takie same prawa do życia jak konie. Pytałem czy jesz mięso bo najczęściej jest tak, że Ci co najwięcej wołają o ochronę zwierząt wcinają paróweczki aż miło nie zastanawiając się skąd się wzięły a to jest delikatnie mówiąc zabawne. Oczywiście kwestie transportu koniny i nie ludzkiego ich traktowania nie neguje i także się z tym nie zgadzam - każde zwierzę rzeźne powinno być uśmiercone w sposób jak najszybszy i najbardziej humanitarny - choć jakiekolwiek zabijanie ciężko przecież nazywać humanitarnym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Sebalos ja też nie podpiszę,gdyż mam trochę inne spojrzenie na to,ale życzę powodzenia i szanuję to ,co robisz.ps. Jak powiedział kiedyś jakiś myśliwy "Ekolodzy są od huczenia,a kto dokarmia zwierzaki zimą- myśliwi oczywiście" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Mimo wszystko nam, z nasza historia husarow i ulanow, nie wypada koni jesc...nie mowiac o skandalicznych metodach transportu czy uboju. Nasza kultura traktuje konia wyzej od krowy, bardzo zreszta slusznie. Nie ma w tym obludy, taki nasz urok i klimat tutejszy ???? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) @ Convent.Dla jasności nie jem mięsa,sporadycznie rybę kupioną w sklepie.Przeczytaj ze zrozumieniem co jest napisane,chodzi o zmianę statusu konia z rzeźnego na "zwierze towarzyszące człowiekowi" co uniemożliwi wywożenie koni,które są traktowane i transportowane w bestialski sposób,często zdychając w męczarniach.Co do transportu innych zwierząt mam taki sam stosunek,jeśli już mają być transportowane to na niewielkie odległości i w odpowiednich warunkach,po czym zabite.Może coś zacznie się zmieniać w tym kierunku,choć po nie których wpisach nie jestem o tym przekonany. Podpis jest dobrowolny nikogo nie zmuszam. Edytowane 10 Lutego 2016 przez Sebalos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio449 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Mimo wszystko nam, z nasza historia husarow i ulanow, nie wypada koni jesc...nie mowiac o skandalicznych metodach transportu czy uboju. Nasza kultura traktuje konia wyzej od krowy, bardzo zreszta slusznie. Nie ma w tym obludy, taki nasz urok i klimat tutejszy Podpisuję się w 100% 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 @ Convent.Dla jasności nie jem mięsa,sporadycznie rybę kupioną w sklepie.Przeczytaj ze zrozumieniem co jest napisane,chodzi o zmianę statusu konia z rzeźnego na "zwierze towarzyszące człowiekowi" co uniemożliwi wywożenie koni,które są traktowane i transportowane w bestialski sposób,często zdychając w męczarniach.Co do transportu innych zwierząt mam taki sam stosunek,jeśli już mają być transportowane to na niewielkie odległości i w odpowiednich warunkach,po czym zabite.Może coś zacznie się zmieniać w tym kierunku,choć po nie których wpisach nie jestem o tym przekonany. Podpis jest dobrowolny nikogo nie zmuszam. Ok - rozumiem Cię ale teraz powiedz mi proszę co zrobisz z końmi, które nie pojadą do Włoch na przerób wędliniarski? Co te zwierzęta będą robić w Polsce, kto się nimi zajmie i kto za to zapłaci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Znam przypadek przejęcia i .hodowania takich koni.Dostawały jeść 2x w tygodniu,jadły deski z ogrodzenia i nikt się tym nie interesował,a pani ,która się nimi zajęła,traktowała to jako sposób na kasę....bo dostawała co miesiąc kaskę na utrzymanie od fundacji.Szkoda tylko,że nikt się póżniej nie interesował co z tymi końmi się dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Co do transportu innych zwierząt mam taki sam stosunek,jeśli już mają być transportowane to na niewielkie odległości i w odpowiednich warunkach,po czym zabite. To może zacząć od tego? Lobbowania, żeby ograniczyć eksport żywych koni rzeźnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Molteni Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgadzam się z kolegą columb dlatego petycja podpisana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) Przepraszam bardzo koledzy, przeczytałem dwa razy regulamin JB i mam pytanie,co ma wspulnego petycja o koniach z wędkarstwem?,a po drugie dlaczego koń ma mieć lepiej od świnki i innej zwierzyny którą zjadamy? Edytowane 10 Lutego 2016 przez Marioo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Także nie widzę problemu w jedzeniu koni (psów, małp, kotów, myszoskoczków, też nie tak poza tym). Musisz oddzielić okrutne traktowanie zwierząt które jest karygodne i nie powinno mieć miejsca, od ich jedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 A z tego samego powodu, dla ktorego przykladowo bardziej nobilitujace jest lowienie pstragow na muche, a nie krapi na glizde ???? I nie chodzi tylko o sama metode...tak jest i juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 A z tego samego powodu, dla ktorego przykladowo bardziej nobilitujace jest lowienie pstragow na muche, a nie krapi na glizde ???? I nie chodzi tylko o sama metode...tak jest i juz. Nie ma co się zagłębiać w filozofię,a proponuję zapoznać się z regulaminem JB???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Podpisane...zresztą gdybym tego nie zrobił córa by mi tego nie podarowała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik1978 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Sebalos - ja również podpisałem petycję, dziwią mnie tylko te negatywne wpisy niektórych forumowiczów, powiem tylko tak koń to koń,budzi szczególne emocje u ludzi ( w zależności od wychowania i wartości wyniesionych z domu ) był z człowiekiem od dziejów w pracy w boju czy tez w rozrywce, także jakiś szczególny szacunek dla tych zwierząt mam .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Koń jaki jest każdy widzi. Budzi emocje u wegetarian i wegan ale to są kwestie osobistych poglądów i nie ma o czym dyskutowac. U osób mięsożernych jest to hipokryzja. Skoro ktoś nie je koni bo je szanuje to rozumiem że nie ma szacunku do innych zwierzat hodowlanych które zjada. Szczerze mówiąc to budzi we mnie większy niesmak niż wietnamczycy które jedzą bezdomne kundle. P.S. WOREK OUT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) Cóż !? Nie wiem czy wiecie Szanowni Koledzy jak wygląda ubój rytualny ? W Polsce Trybunał Konstytucyjny uznał, że zakaz uboju rytualnego jest niekonstytucyjny(w 2014r)http://polska.newsweek.pl/uboj-rytualny-wyrok-trybunalu-grudzien-2014-newsweek-pl,artykuly,353295,1.html Dlaczego nikt nie protestuje przeciw (za Wikipedią - podkreślenia moje))"Zwierzętom przecina się przełyk i arterie jednym cięciem przy użyciu specjalnego noża, odmawiając stosowną modlitwę. Zwierzę nie może zostać wcześniej pozbawione świadomości poprzez ogłuszenie jakąkolwiek z dostępnych metod." Dla bardziej zainteresowanych w wikipedi haslo "szechita" Moze warto na tym bardziej się skupić, ale uwaga ! Mozna być oskarżonym o ... poprawność polityczna nakazuje napisać..niesprzyjanie narodowi wybranemu Edytowane 10 Lutego 2016 przez Marcin Rafalski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) A ja widzę na targu w każdy piątek konające ryby bez wody szczupaki,sandacze i to mnie roz.....ala. Edytowane 10 Lutego 2016 przez Marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Koniem na ryby można jechać....i specjalnie zrobię to wiosną, żeby uciszyć gadanie, ze rozmowa o koniach w dziale cafe nie powinna mieć miejsca...skoro można tu rozmawiać o muzyce, nartach, sporcie, samochodach, grzybach, grach, naszych zwierzętach itp to o koniach tym bardziej można! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi