Skocz do zawartości

Bayangol...wyprawa

jerry hzs

Rekomendowane odpowiedzi

Widze ze Daniel hlehle tez wstawil Tajmienia i byl w Mongolii i czekam na opis .

Wyprawa Bayangol skierowana w calkowita dzicz , podroz konikami , pomoc i obstawa zolnierzy , widoki , misie i ryby ...oraz jeden Tajmien kolos ...

Kiepsko z czasem, ale może coś uda się skrobnąć w zimowe wieczory

Też byliśmy w dzikim miejscu (zamknięta strefa), z tym samym przewodnikiem, niektórzy śmigali na koniach (niestety z przygodami), spaliśmy zarówno w koszarach jak i (głównie) w jurcie. Ja jestem bardzo zadowolony z wyjazdu, mimo że ... nie byliśmy tam gdzie plan zakładał i nie byłem kompletnie przygotowany na pobyt wysoko w górach przy temperaturach spadających do -10. Ze względu na epidemię pryszczycy i kwarantanny w dużej części kraju, byliśmy zmuszeni do improwizacji. Będzie co wspominać :D

Hlehle byles z Bayangol czy z inna grupa ? . Ja patrzac od wielu lat na Mongolie nie moge sie nadziwic ze ten wielki i dziki kraj nie ma problemu z sasiadami ...Chiny , Rosia ...co o tym sadzisz ? Czy to mozliwe zeby tak pozostalo ?...

Organizował Mariusz Aleksandrowicz, czyli jeden z założycieli Bayangol.

Czy Mongolia nie ma problemu z tymi krajami? Obecnie może już nie. W XX wieku Chiny, a w szczególności Rosja, przyczyniły się do prawie całkowitego zniszczenia kultury mongolskiej. Represje i to co wyprawiano z tym krajem, to jakiś kosmos.

Warto przeczytać:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mongolia#Historia

Obecnie ten kraj niestanowi żadnego zagrożenia ani konkurencji dla obydwu mocarstw, więc zostawiono go w spokoju ...

• 2 tygodnie później...

aha ...relacje Slowika widze na stronie glownej ...tam jest ich miejsce ...nie wiem jak Slowik to widzi ? ale to najlepsza zacheta dla nastepnych wedrowcow poszukiwaczy B)

tu w -ciekawe strony- nikt tego nie znajdzie i nie dostanie olsnienia ...co trzeba planowac i jaki jest cel prawdziwej Przygody ...ktora kazdy moze przezyc ...i nie mam tu na mysli tylko Bayangol ...jest duzo opcji ... B)

O Kamczatce rozmawiam (jak na razie) chyba od 2 lat z moim kolegą (Robertek, którego mieliście okazję poznać przy okazji prezentacji zdjęć na naszym jerkowym spotkaniu w lutym). Planujemy, ale ... trzeba zrealizować swoje plany - to dla mnie plan, który chcę zrealizować.

Hlehle byles z Bayangol czy z inna grupa ? . Ja patrzac od wielu lat na Mongolie nie moge sie nadziwic ze ten wielki i dziki kraj nie ma problemu z sasiadami ...Chiny , Rosia ...co o tym sadzisz ? Czy to mozliwe zeby tak pozostalo ?...

Organizował Mariusz Aleksandrowicz, czyli jeden z założycieli Bayangol.

Czy Mongolia nie ma problemu z tymi krajami? Obecnie może już nie. W XX wieku Chiny, a w szczególności Rosja, przyczyniły się do prawie całkowitego zniszczenia kultury mongolskiej. Represje i to co wyprawiano z tym krajem, to jakiś kosmos.

Warto przeczytać:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mongolia#Historia

Obecnie ten kraj niestanowi żadnego zagrożenia ani konkurencji dla obydwu mocarstw, więc zostawiono go w spokoju ...

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...