Zielony Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Mam przyjemność otworzyć karasiowy wątek w tym sezonie W styczniu wszystkie wody stojące były pokryte lodem co skutecznie uniemożliwiało łowienie muszką. Luty przyniósł odwilż i wprost nie mogłem się doczekać muszkowych karasi. Ryby ustawiły się na samym środku zbiornika co wymaga wyjątkowo długich rzutów i precyzyjnego ułożenia przyponu. Wiem, ze to żaden olbrzym ale karaś na muszkę w lutym cieszy podwójnie. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shtomek88 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Można zapytać na co się skusił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Można zapytać na co się skusiłW zestawie ochotka z kiełżem. Brały na tą pierwszą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) Głowatki mają w lutym u mnie wolne bo za chwilę będą w tarle. Pstrągi wolę łowić jak już troszkę nabiorą masy po zimie. Natomiast na tyle bardzo lubię łowić, że wyszukuję sobie takie wędkarskie nisze jak jazie, klenie, leszcze czy karasie na muszkę zimą Edytowane 19 Czerwca 2016 przez bartsiedlce 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Jozi ja lubię łowić na muszkę wszelkie ryby. Głowatki mają w lutym u mnie wolne bo za chwilę będą w tarle. Pstrągi wolę łowić jak już troszkę nabiorą masy po zimie. Natomiast na tyle bardzo lubię łowić, że wyszukuję sobie takie wędkarskie nisze jak jazie, klenie, leszcze czy karasie na muszkę zimą Żartuję oczywiście, muchowo to super połowy, te lipasy sanowe czy pstrągi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Jozi masz rację. San jest fantastycznym łowiskiem ale zostawmy to bo to przecież wątek karasiowy 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zacznę merytorycznie Ostatni wtorek marca, brania pomiędzy godz. 11-12.Wędka zbudowana na blanku FishingArt SLXF704-2NPrzynęta 2" keitech swing impactPrzypon do 2,5kg firmy Jan-Tex. Pozdrawiam Serdecznie 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Trochę mnie zaskoczył, ale takie "bydle" mnie zaatakowało dziś na starorzeczu pewnej rzeki nizinnej.Zagryzł paprocha motoroil na 1,5g główce. Kij AVS76MLXF2, kręcioł Zauber 1000 z żyłką 0,18 Hm80. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Każdego roku jesienią odwiedzam starorzecza w poszukiwaniu okoni i ostatnio moim przyłowem są karasie. Stosując metodę bocznego troka w dwóch ostatnich sezonach udało mi się złapać kilka naprawdę ładnych sztuk, których waga przekraczała kilogram. Muszę przyznać, że hol karasia ważącego 1,5 kg na zestawie 0,14 dostarcza wielu emocji :)Trafiają się również liny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Coś tam połowione na spina . Na razie średniaki , max 40cm+ , czekam na 50+, a jak sie uda to 60+ haha :D . 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Trening w łowieniu białych rybna muszkę przebiegł pomyślnie. Były spore karasie i ogromne płocie.Wędka w klasie 3 sage ESN.Linka pływająca w klasie wędki.Żyłka kończąca przypon 0.12 a muszki to imitacje kiełża i perkinsonek.Pozdrawiam 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Teraz już przesiadam sie na okonie i pomimo ze tegoroczny sezon karasiowy był dla mnie krótki , to coś połowiłem. Sprzętowo grubo - Fenwick river runner do 9g, stradic 2500 , plećka varivasa 0.06mm i a na końcu przypon z fluoro 0.18mm. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undre Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Taki koleżka z Wisłoka. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Wczoraj testowałem kraaga okonie niestety w rozmiarach 20+ troszkę mocniej kija przyginały karasie. Testy przebiegły pomyślnie (żeby było merytorycznie ). Pozdrawiam 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Karaś z miniaturowej rzeczki złowiony nimfą. Skuteczna okazała się imitacja kiełża na haku 14. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Witam, amator woblera miała być wzdręga ale on był szybszy . Kraag XF plecionka 0,06 z przyponem z żyłki 0,14, woblerek Darka Lipki. Pozdrawiam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Mój szczęśliwy syn Marcel i jego dzisiejszy karaś na 39cm. Skuteczna muszka to imitacja ochotki Mnie też się trafił podobnego rozmiaru Żyłka nr 0,14 , wędka w klasie4 Orvis Super Fine Henrys' fork 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Pozazdrościłem Marcelowi i naprawdę próbowałem ale tak dużego karasia dziś nie złowiłem. Jutro też jest dzień . Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Dzisiejsza rybka z Dedykacją dla "Zielonego" o 16 nie będę tam gdzie powinienem, życie . Przynęta biały twisterek na gramowej główce, żyłka 0,12. Było kilka na wędce ale wyholować dał się tylko ten. Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Ostatni oddech przed urlopem z rodzinką. Wypad pod znakiem okonia ale jak można złowić karasia to nie mogę sobie odmówić. Jak się okazało karasie były bardziej agresywne niż okonie . Pozdrawiam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 wczoraj takie mi się przytrafiły:)życzenia wypowiedziane..............:)może się spełniąłowiłem z premedytacją na nini jiga,trafił się jeszcze karpik na oko około 2 kg i jedna jakaś rakieta którą męczyłem z 20 minut i ......dupa:)sprzetowo to widać trochę na zdjęciach turek 2500zit,loomis imx do 12 gr.żyłka 0,14,jig w kolorze czarnym na główce około 2 gr. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Dziś oficjalnie zakończyłem sezon karasiowy 5 rybkami (na sztywnym kiju dawały lepiej niż okonie ) Sprzęt, przynęta j.w. Pozdrawiam Serdecznie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 18 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 (edytowane) Postanowiłem troszkę odświeżyć wątek karasiowy. Rybka wzięła imitację ochotki umotaną na haczyku nr 14.Jeszcze fotka z typową dla nizinnego muszkarza pozycją łowiecką. Edytowane 18 Września 2016 przez Zielony 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 18 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Ochłodziło się i to znacznie. Właściwie sprawdziło się powiedzenie "wiatr ze wschodu, ryba chodu". Kilka jednak udało się przechytrzyć małymi kiełżykami. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 20 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Po powrocie zMME dostałem od przyjaciół pamiątkowy podbierak a od p. Jarosława Smorczyńskiego wędkę traper guide w klasie 3/4. Postanowiłem wrócić do rzeczywistościi pojechać na odprężające łowienie karasi muchówką.Mój przyjaciel też złowił kilka ładnych ryb 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi