biker1 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Witam.Wszystko zaczęło się wzeszłym roku kiedy namówili mnie do metody castingowej i tak się rozkręca koło..Pierwszy multiplikator, pierwsza wędka, pierwsze rzuty, pierwsze brody, pierwsza ryba, cała magia castingu. Potem drugi multiplikator Abu Garcia Revo LT...... i pytanie jaki kijek do tego multiplikatora?Szukanie na forum, pytania odpowiedzi i bez jakieś większej wiedzy postanowiłem sam sobie zrobić wędkę. Wybór padł ekonomiczny na blank MHX - S782 w jedno składzie, rękojeści gotowe.I zobaczcie co mi wyszło, przygotowania do pracy ... i to wyszło.... całkiem fajnie jak dla mnie na pierwszy raz. Wielkie podziękowania dla forum i Sergiusza z Fishingrod.pl. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 No i wpadles jak sliwka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 No i wpadles jak sliwka... i jakoś się cieszę z tego bo przy pracy frajda fajna..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 "i to wyszło.... całkiem fajnie jak dla mnie na pierwszy raz."Trudno się nie zgodzić. Co to za nici z dalekiego Wschodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) Co to za nici z dalekiego Wschodu? Nici z dalekiego wschodu Japonia.....zrobie nimi omotki przy wędce kleniowo - jaziowej, już plan jest tylko czas na realizację znaleść......... :D Edytowane 11 Lutego 2016 przez biker1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Fajnie wyszło I witamy wśród pokręconych Też zacząłem niedawno rzeźbić castingówkę, chcę spróbować z tą metodą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 pierwszy i od razu w spirali.... widać że zakręciło się od razu a tak przy okazji....połowiłeś na tego węgorka kiedyś, czy to może tak do zdjęcia bo ładny jest? ciekawi mnie jak ten zestaw pracuje - jak mógłbyś coś szerzej opisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 zabawę z castingiem polecam na 10000000000%................ :wub:jak dla mnie wyższy poziom sztuki wędkarskiej, a jak posmakujesz to się będziesz dziwił dlaczego nie zaczynałeś od castingu to takie fajne... :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) pierwszy i od razu w spirali.... widać że zakręciło się od razu a tak przy okazji....połowiłeś na tego węgorka kiedyś, czy to może tak do zdjęcia bo ładny jest? ciekawi mnie jak ten zestaw pracuje - jak mógłbyś coś szerzej opisaćW spirali to dzięki Sergiuszowi namówił pokazał wytłumaczył. Jeszcze raz wielkie dzięki dla Sergiusza..Kijek był już nad wodą, w celu sprawdzenia jak się nim miota...udało się całkiem daleko rzucić tym węgorkiem 2g + gumka jakiejś 3g razema tego węgorka kupiłem całkiem nie dawno jego zaleta że przy końcu ogonka ma poduszkę powietrzną i jak opadnie na dno ciężarek to ona sobie spokojnie pływa. Może być bardzo fajna przynęta na boczny trok..... :D :D A dodatki na zdjęciach są aby odwrócić uwagę od niedoskonałości wędki.... taki mały trik.... Edytowane 11 Lutego 2016 przez biker1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 ja próbowałem tych węgorków już dwa sezony wstecz ale jakoś bez powodzenia....może za krótko...niedoskonałości.....hmm....już to ktoś powiedział "dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie" i z wędkami jest tak samo..... zawsze sam sobie coś znajdziesz co będziesz chciał poprawić a już zazdrosny "kolega" na pewno wytknie wszystko co znajdzie pod szkłem powiększającym ważne że cieszy. sukcesów w używaniu...w sensie wędki używaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 To jak juz mowimy o odwracaniu uwagi, to ta gumka to co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 to np coś takiego ten węgorek http://www.lureheaven.co.uk/spinning-lure-fishing-shop/savage-gear-sandeel-slug-14cm.htmljest kilka rozmiarów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 a może kolega biker1 dodały jakiś opis z użytkowania LT w odpowiednim miejscu na jb..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 a może kolega biker1 dodały jakiś opis z użytkowania LT w odpowiednim miejscu na jb.....na pewno coś na temat użytkowania LT opisze ale na razie był raz nad wodą..... brak czasu ale ten rok będzie dla niego pracowity bo bardzo lubię łowić leciutko i na żyłce i na plecionce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 jeszcze parę fotek....... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Kusisz chopie Fajna klasyczna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Kusisz chopie Fajna klasyczna robota.będe robił kija pod twoje Terminatorki....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Wędeczka ma dłuższych testach ............. udało się zejść do 3g w rzutach komfortowo (nie tak daleko) niestety nic się nie zaczepiło....... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz123 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Kolego.Super robota!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 3 gramy to i tak niżej ja oczekuję więc chyba to LT nie jest takie złe najlepsza jest radocha z używania własnymi rękami ukręconego kijaszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 myślę że można zejść po niżej 3g po zmianie łożysk i kijka....... :D a radocha z łowienia wędką osobiście zrobioną jest bez cenne ....... :wub: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Fajny kijek wyszedł, i ważne że jesteś zadowolony z zestawu. 3 gr to i tak dobrze. Wielu by chciało miotać takie przynęty z casta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 logo na kapsel do wędki już gotowe....... :D :D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 takie trochę jak znane "fear no fish"https://www.google.com/search?q=fear+no+fish&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiH0Or92PrKAhXBhSwKHaA5BxEQ_AUIBygB&biw=1366&bih=669 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 (edytowane) Tymczasowe będzie więcej czasu to coś sam zrobię........... Edytowane 15 Lutego 2016 przez biker1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi