biker1 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Popracuj nad układaniem lakieru na omotkach, jest delikatny efekt śliwkowania . Mniejsza ilość lakieru sama robotę zrobi. Jak omotka zacznie się ok 2mm przed stopką przelotki to też nie będzie błąd, na moje odrobinkę za długie.Ogólnie fajny patyk będzie. no szczególnie na małych przelotkach tak mi wychodzi.... ale się to dopracuje. jeszcze z 0,5l lakierku wymaluje i będą wychodzić cudeńka Biker1, na SFX weź casta, w zeszłym roku z ruchomą szpulką było nas jak na lekarstwo. Trzeba to zmienić! Fajne kijki, gratuluję wpadnięcia w kompot Śliwko;-)w planie chcę zabrać dwa casty i dwa spiny.... 27 maja będę już na miejscu więc będzie czym potrenować do tej pory powinienem jeszcze dozbroić pod multiplikator blank Matagi TR80 Super Mebaru L .... cel okoń 30+ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 A lakierujesz na raz czy na dwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) lakieruje na dwa razy, druga warstwa po 10 godzinach nakładam. Jutro będę robił omotki na rękojeści bo pierścienie odebrałem i lakierek położę, zrobię pierwszą warstwę cieniutką tyle żeby się przez omotki przelała potem drugą cienką i trzecią gładziutką..... zobaczę jak wyjdzie na trzy razy malowanie. Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez biker1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 To kladziesz zbyt duzo lakieru Sprobuj przy pierwszej warstwie tylko namoczyc nitke, tak zeby tylko przesiaklo nitke, mozesz podgrzac nawet zeby lepiej przesiakalo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 też tak staram się robić... treningu trzeba i będzie oki, muszę jeszcze jakieś dobre pędzle cieniutkie dokupić sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Mozesz tez podciac pedzle ktore masz a tak robie czasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 teraz jestem w pracy ale wieczorem zrobię fotkę pendzli jakich używam do malowania, raz treningowo użyłem tych co z lakierami sprzedają i od razu poszły w kosz.... jakoś mi nie pasowały one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 teraz jestem w pracy ale wieczorem zrobię fotkę pendzli jakich używam do malowania, raz treningowo użyłem tych co z lakierami sprzedają i od razu poszły w kosz.... jakoś mi nie pasowały onekup z włosia naturalnego w sklepie dla plastyków( duży wybór ) , po lakierowaniu umyj w acetonie i spłucz w gorącej wodzie i będziesz miał na wiele kijków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Właśnie mam kupione tylko ciężko dobrać pendzel cieniutki i zarazem dość sztywny do lakieru..... poszukiwania trwają nadaljak jakiś fajny namierzę i sprawdzę to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 ja mam te nr 2 i nr 6 płaskie http://pedzle.com/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Właśnie mam kupione tylko ciężko dobrać pendzel cieniutki i zarazem dość sztywny do lakieru..... poszukiwania trwają nadaljak jakiś fajny namierzę i sprawdzę to dam znać Po myciu w acetonie, takim niezbyt dokładnym nawet super miękki pędzelek się utwardzi. Poniżej sprawdzone syntetyki : http://www.szal-art.pl/pedzle-syntetyczne-skosne-renesans-seria-1001a_1182_1877/ http://www.szal-art.pl/pedzle-syntetyczne-plaskie-renesans-seria-1006f_1403_5183/ Po nabyciu odrobiny wprawy rodzaj pędzla ma znikome znaczenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Po myciu w acetonie, takim niezbyt dokładnym nawet super miękki pędzelek się utwardzi. Poniżej sprawdzone syntetyki : http://www.szal-art.pl/pedzle-syntetyczne-skosne-renesans-seria-1001a_1182_1877/ http://www.szal-art.pl/pedzle-syntetyczne-plaskie-renesans-seria-1006f_1403_5183/ Po nabyciu odrobiny wprawy rodzaj pędzla ma znikome znaczenie.właśnie u nich kupowałem i te też chyba mam na stanie....... dzięki za info, przynajmiej wiem że nie tylko ja używam takich pendzli do lakierowaniaja brałem nylonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) takie pendzle do malowania posiadam rękojeść pomalowana.... Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez biker1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Wymalowane i skończone we wtorek pierwsze testy..... :D lepiej się lakieruje na dwa razy, ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Fajne camo na rękojeści. Podeślij mi czym opisujesz kije (tusz/farba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Pisak do zdobień paznokci :Djest na tuszu pigmentowym Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez biker1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Pisak do zdobień paznokci :Djest na tuszu pigmentowym Pomysłowość ludzka nie zna granic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Pomysłowość ludzka nie zna granic no i troszkę lenistwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Parę fotek kijka z nad wody... niestety rybek nie było no bo czasu na wędkowanie też nie za dużo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Ładnie brakuje tylko Red Arc'a do kompletu i będzie full Lady in Red 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 już trwają zbieranie materiałów na wykałaczkę okoniową. :Dna blanku Matagi TR-80 Super Mebaru L super kijek wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Zapytanie do kolegów budowniczych, o dobór przelotek do blanku Matagi TR-80 Super Mebaru L 2,40cm. C.W. 0,4 - 3gBędę zbroić w systemie Fuji Torzite Titanum KR Kołowrotek zawieszony będzie Shimano Stradic 2500 1. Zestaw gotowy do sprzedaży.16H, 8H, 6M, 5,5L, 6 x 3,5, tip 3,5 2. Zestaw złożony prze zemnie to.20H, 16H, 10H, 8H, 6L, 4,5, 3x 4, tip 3,5 Przyznam że sugerowałem się tabelami Fuji. Proszę o pomoc i o porady, może ktoś robił już wędkę na tym blanku. Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez biker1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Ja robiłem na gotowym zestawie taki jak ten nr 1, tylko na szczyt dalej 4-ke 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Ja robiłem na gotowym zestawie taki jak ten nr 1, tylko na szczyt dalej 4-keJest taki zestaw z 4-kami, będę używał plecionki 0,08 lub 0,06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Chodziło mi o przelotkę szczytową Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez Patryk1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi