Skocz do zawartości

Moje początki w rodbuilding - biker1

biker1

Rekomendowane odpowiedzi

Popracuj nad układaniem lakieru na omotkach, jest delikatny efekt śliwkowania ;) . Mniejsza ilość lakieru sama robotę zrobi. Jak omotka zacznie się ok 2mm przed stopką przelotki to też nie będzie błąd, na moje odrobinkę za długie.

Ogólnie fajny patyk będzie.  :)

no szczególnie na małych przelotkach tak mi wychodzi.... ale się to dopracuje. :D jeszcze z 0,5l lakierku wymaluje i będą wychodzić cudeńka

Biker1, na SFX weź casta, w zeszłym roku z ruchomą szpulką było nas jak na lekarstwo. Trzeba to zmienić! Fajne kijki, gratuluję wpadnięcia w kompot Śliwko;-)

w planie chcę zabrać dwa casty i dwa spiny.... ;)  27 maja będę już na miejscu więc będzie czym potrenować

do tej pory powinienem jeszcze dozbroić pod multiplikator blank Matagi TR80 Super Mebaru L .... :wub:  cel okoń 30+

• Like 1

lakieruje na dwa razy, druga warstwa po 10 godzinach nakładam.

Jutro będę robił omotki na rękojeści bo pierścienie odebrałem i lakierek położę, zrobię pierwszą warstwę cieniutką tyle żeby się przez omotki przelała potem drugą cienką i trzecią gładziutką..... :D

zobaczę jak wyjdzie na trzy razy malowanie.

Edytowane przez biker1

teraz jestem w pracy ale wieczorem zrobię fotkę pendzli jakich używam do malowania, raz treningowo użyłem tych co z lakierami sprzedają i od razu poszły w kosz.... :D  jakoś mi nie pasowały one

kup z włosia naturalnego w sklepie dla plastyków( duży wybór )  , po lakierowaniu umyj w acetonie i spłucz w gorącej wodzie i będziesz miał na wiele kijków

• Like 1

Właśnie mam kupione tylko ciężko dobrać pendzel cieniutki i zarazem dość sztywny do lakieru..... :D  poszukiwania trwają nadal

jak jakiś fajny namierzę i sprawdzę to dam znać

Po myciu w acetonie, takim niezbyt dokładnym nawet super miękki pędzelek się utwardzi. Poniżej sprawdzone syntetyki :

http://www.szal-art.pl/pedzle-syntetyczne-skosne-renesans-seria-1001a_1182_1877/

http://www.szal-art.pl/pedzle-syntetyczne-plaskie-renesans-seria-1006f_1403_5183/

Po nabyciu odrobiny wprawy rodzaj pędzla ma znikome znaczenie.

• Like 1

Po myciu w acetonie, takim niezbyt dokładnym nawet super miękki pędzelek się utwardzi. Poniżej sprawdzone syntetyki :

http://www.szal-art.pl/pedzle-syntetyczne-skosne-renesans-seria-1001a_1182_1877/

http://www.szal-art.pl/pedzle-syntetyczne-plaskie-renesans-seria-1006f_1403_5183/

Po nabyciu odrobiny wprawy rodzaj pędzla ma znikome znaczenie.

właśnie u nich kupowałem i te też chyba mam na stanie....... :D  dzięki za info, przynajmiej wiem że nie tylko ja używam takich pendzli do lakierowania

ja brałem nylonowe.

Zapytanie do kolegów budowniczych, o dobór przelotek do blanku Matagi TR-80 Super Mebaru L 2,40cm. C.W. 0,4 - 3g

Będę zbroić w systemie Fuji Torzite Titanum KR :D

Kołowrotek zawieszony będzie Shimano Stradic 2500

1. Zestaw gotowy do sprzedaży.

16H, 8H, 6M, 5,5L, 6 x 3,5, tip 3,5

2. Zestaw złożony prze zemnie to.

20H, 16H, 10H, 8H, 6L, 4,5,  3x 4,  tip 3,5

Przyznam że sugerowałem się tabelami Fuji.

Proszę o pomoc i o porady, może ktoś robił już wędkę na tym blanku.

Edytowane przez biker1