Skocz do zawartości

Moje początki w rodbuilding - biker1

biker1

Rekomendowane odpowiedzi

wysoka czwarta przelotka na stożku (zgodnie z tym co piszą panowie z fuji) stosowana jest dla łagodniejszego/lepszego/bezkolizyjnego przechodzenia węzła przy używaniu długich przyponów z fc (długości blanku). jeżeli przyponu nie będzie lub będzie krótszy stożek polecają na 3 a nie 4 przelotkach - katalogowo....

• Like 1

3,5 to na prawdę maluszki są (chociaż średnica wewnętrzna porównywalna np z czwórkami SiC). jeżeli będziesz używał przyponów z fc i to grubszego fc to zakładaj 4ki.... chyba, że na prawdę szukasz oszczędności rzędu dziesiątych części grama na wadze....

aż tak na wadze mi nie zależy, kołowrotek jest jak na swój rozmiar masywny,

dzięki za informację. dużo lepiej zaczynam rozumieć co i jak :D

• 3 tygodnie później...

nie było dobrze odtłuszczone przed naklejaniem..... :) oczywiście współczujemy ale pamiętaj..... nic tak nie cieszy jak nieszczęście kolegi ;)

a takie hece z naklejkami dzieją się u najbardziej doświadczonych..... mam taki jeden kijek ze znanej pracowni co to pod naklejką widać niedoklejone (odklejone) fragmenty..

• Like 1

Wydaje mi się że przyczyny są przy najmniej trzy.

1 blank ze strukturą proforowaną "czuć pod palcem delikatną falę" odtłuszczone chyba dobrze bo przed lakierowaniem używam spirytusu.

Jak naklejam naklejkę nawijam na nią dość ciasno tasiemkę żeby ją dobrze docisnąć.

A i tak się odkleiła ale nie na rogach tylko po środku.

Jak wrócę z pracy to zrobię foty jak to wygląda po operacji "ratunek" :D :D

może warto przy takich "nierównościach" przyklejać naklejki "na ciepło"... podgrzać troszkę suszarką, "wetrzeć" dobrze naklejkę w blank i dać tą tasiemkę co by się naklejka "przyzwyczaiła" do kształtu jaki ma mieć.......  ale chyba prościej przy blankach ze strukturą na wierzchu położyć warstwę lakieru i dopiero kleić. fakt że wtedy miejsce oklejenia wędki będzie ciut grubsze ale nie na tyle by dyskwalifikować robotę ;)