Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Premier jest niższą serią kijów z katalogu SC . I jej ofertowym atutem jest prostota konstrukcji i budżetowa cena . Jeżeli już przelotki w nim defektują , warto poddać go choćby częściowemu rebuildingowi . Jeśli nawet nie zamierzasz zmienić ich na jakościowo lepsze i lżejsze , to radziłbym zawalczyć ze spacingiem , który jest z reguły na Premierach ponurym odwaleniem zawodowych obowiązków . Naprawdę warto .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 (edytowane) ... Edytowane 31 Sierpnia 2013 przez Endi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 ... jak myslicie, pomijajac wady materiałowe... zbrojenie? Siłowy hol...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Wg posiadanej przeze mnie wiedzy Tidemaster heavy to 25 lb.Lin(k)a biala raczej ma 25 kg niz 25 lb, albo i lepiej.Kolowrotek tez wyglada na solidny - i hamulec pewnie byl w opor.Puscil najslabszy element - a tu to byla wedka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Pomiedzy pierwszymi od multika przelotkami linka wychodzi poza obrys blanku, wyraznie i głeboko.... i tam wedka strzela... moze to jednak uzbrojenie.... hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Widze, faktycznie moze pracowala juz w tym momencie powyzej przeciazen przy jakich powinna strzelic?Zgiela sie tak mocno, ze juz powinna byla peknac wczesniej.A jakos jeszcze wytrzymala ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Na moje oko wychodzi ze to wina uzbrojenia + betonowy hol.... ale moze ktos zobaczy cos wiecej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 ja mam tidemastera 20 funtow. Kij robil pancerne wrazenie, ale poszedl (szczytowka) na trzeciej wyprawie pod 2-3 kg morska rybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Objerzałem sobie klatka po klatce, na pauzie. Dla mnie to błąd w holu - zwróciłem uwagę, że tuż przed strzeleniem facet trzyma dolnik prawie pionowo w górę, żeby nie wiem jak gęsto zbrojony był kij, mało który wytrzyma coś takiego - wędka traci elastyczność bo całe obciązenie przeności się na tym krótszy odcinek im bardziej kij skierowany jest wertykalnie. Jest to opisywane jako tzw. high sticking i stanowi jedną z najczęstszych przyczyn złamań wędek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Każdą wędkę da się złamać.Pomijając, że kij strzelił w sumie chyba w trzech miejscach to zwróćcie uwagę, że, jeśli dobrze widzę, to najpierw trzasnął pod przelotką. Może stopka najbardziej obciążonej przelotki się wgniotła w blank.Poza tym to zgodziłbym się z opinią Guzu odnośnie najsłabszego elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Witam szukam uniwersalnego blanku pod spinning - takiego wedziska do szerokiego zakresu . Sciagam pare blankow batsona ze stanow i jest okazja zeby polaczyc cala dostawe z blankami st.croix i hmx.prosze o wasza ocene tych moich wariantow:st.croix scv 5SC86MHF2-G 2pc 8'6 8-17 3/8-1 2i:st.croix scv 5SC86MF2-G 2pc 8'6 8-12 1/4-3/4 2 Blanki mhxST1023-MHX 2pc 8'6 , 6-12lb, 3/8-3/4ozMB844-2-MHX 7', 12-20lb, 5/16 - 1ozMB843-2-MHX 7', 10-17lb, 1/4 - 3/4ozMB842-2-MHX 7', 8-15lb, 3/16 - 5/8oz czekam na wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 witam,czy ktos moze mi cos powiedziec o tych jednoczesciowych blankach scV st.croix:5C66MHF-G albo dluzsza wersja 5C70MF-G 5C66MHF-Gtzn do czego sie nadaja , wiem ze z przeznaczenia sa do castingu ale czy do spinningu tez sie nadaja, pod jakie przynety i ryby itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 nikt nie ma nie ma albo nie mial tych blankow? Czy wy mnie bojkotujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Poszukaj w zasobach forum i trochę wniosków Z takiego wysoko-modułowego SC mhf wyjdzie zapewne mocna i bardzo szybka sandaczówka, albo uniwersalny kij na szczupaki. Jedno jest pewne(przynajmniej moim subiektywnym zdaniem) - warte grzechu blanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek60 Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Witam.Czy Avid ACV66MF 1/4 do5/8 wystarczy do gumy z główką 22,25g, czy lepszy MHF do3/4 lub 1oz. Bardzo proszę o opinie bo zarezerwowałem kija . Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Co do samego kija to nie wiem co to. Natomiast kalkulacje na sucho to: 5/8 uncji to ok 18 gramów. Główka 22-25g do tego przynęta, wyjdzie jakieś 30g. Moc 17lb, nie wiem jakie rybki masz na myśli i co chcesz nawinąć na szpulę, ale weź to też pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Avid do 1 oz to już solidny mocny kij, zaraz odezwą sie użytkownicy, ale z tego co pamiętam avidem do 1 oz spokojnie wyrzuca się slidera 10 F - ale poczekaj na info od użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Wszystko zależy gdzie będziesz łowił (rzeka czy zbiornik). Jeżeli rzeka i lubisz ostro poskakać wabikiem po dnie, to łykaj 3/4(do 21g). Chyba, że łowisz na wodzie stojącej i 25g to faktycznie max. ciężaru główki a częściej machasz lżejszymi wtedy decyduj się na c.w. do 5/8.Osobiście łowie Turnament'em 68MLXF do 5/8 i daje rade nawet z główka 30g + guma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek60 Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Zdecydowanie woda stojąca.Turawa, sandacz.Pozdrawiam i dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 koksie , nie miałem akurat tych blanków w ręku , ale inne z tej serii to i owszem .. Żeby się nie rozwodzić i rozpływać w przybliżeniach , są to wyjściowo jedne z najlepszych blanków , na budowę kija tak doskonałego i wszechstronnego , jak tylko potrafisz z niego sam uzyskać Jak też ich moc wskazuje , są to blanki na silne , dobrze walczące ryby . Lepsze do castingu .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Witam wszystkich,proszę o pomoc mam zamiar kupić kija ST.CROIX Awid dlugość 260 lub 274 cieżar wyrzutu 7-21 lub 10.5 -28gr. Kij ma mi służyc do łowienia z brzegu na gumy 3i 4 calowe kopyta na glówkach od 10 do 20gr.Teraz łowie team dragonem 7-21 i shakespeare ugly stik 10-25gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Do zastosowań i przynęt które wymieniłes zdecydowanie 10-28gr. Długość to już kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Tak myślałem ,a czy na tym kiju 10-28gr kopyto 3 cale na 10gr będzie dobrze się prowadzilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Mam 8`6, polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Wielkie dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi