Jack__Daniels Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Trochę nie ten dział .Ja bym brał tego do 28g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 St.Croix LES96MF2 Zastanawiam sie nad zbudowaniem wedki na tym badylu.Seria Legend Elite 2,9m 21g 12lb.Ktos posiada,chętnie poczytam opini na jego temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Tu jest o Avidzie: http://www.jerkbait.pl/?p=211 Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Mam ten kij, starą matową serię, wiele lat łowienia i dużo ryb ma na koncie. To świetny wybór na bolenia.., ale naprawdę na bolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 ...a były Elitki z SC II?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Nie okreśłiłem na początku o jaka serie STC chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerus Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 A my cały czas nie wiemy, czy autorowi wątku chodzi o SCII, SCIII, czy wreszcie SCV ... Pzdr,Fatso Strasznie zanizyles liczac od SCII:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Witam, Nie wiem czy juz wszyscy maja. Moze tak jest i kazdy analizuje to prywatnie w domu, a moze nie wszyscy maja.W kazdym razie wstawiam. Katalog blankow St Croix na 2012. Niektore blanki sa takie, ze potrzeba naprawde przeczytac 2 -3 razy tabelke by w to uwierzyc Pozdrawiam GuzuSTC_2012 Rod Builder.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Niektore blanki sa takie, ze potrzeba naprawde przeczytac 2 -3 razy tabelke by w to uwierzyc Chętnie się przyjrzę, a w które wg Ciebie tak trudno uwierzyć? True believer PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Jest kilka takich kaskow, ze chcial nie chcial lista zakupowo - zbrojeniowa na nowy sezon sie niebezpiecznie wydluza. Trzeba bedzie przewietrzyc przestrzen za szafa i pozegnac sie z tymi mniej kochanymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 No cóż, taka firma Hmmm, taki wędkarski Wedel? Jak ptasie mleczko, zjesz kostkę, chcesz kolejną, tylko skala makro. Nabyłem pierwszego StC tej jesieni, przełowiłem 4 dni, w szoku jestem do teraz. Komfort, czułość, niezawodność.Klasa, co tu więcej dodać. Sam bym z 3 scIII capnął Ps.Guzu, jak będziesz wietrzył szafę, to dawaj wcześniejszą zapowiedź na forum, żeby się człowiek przygotował;-) bo czasem człowiek nie nadąży za okazją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Ciekawe czy u Żbika jest już coś z tych nowości. Moze uda mi się zajrzeć do Łodzi w starym roku, to oblookam @Guzuwiesz jak to mówią, papier potrafi być cierpliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Z przyszłorocznych są tylko : Rage , Tournament na micro i długie Legendy . Resztę już wywiało .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Ciekawe czy u Żbika jest już coś z tych nowości. Moze uda mi się zajrzeć do Łodzi w starym roku, to oblookam @Guzuwiesz jak to mówią, papier potrafi być cierpliwy Pewnie tak, ale akurat jak chodzi o St Croix to wraz z uplywem czasu i lat nad woda nabieram wobec nich i ich oferty coraz wiekszego szacunku i uznania.Oczywiscie nie twierdze ze wszystko maja super czy extra.Ale to co maja super jest naprawde SUPER. To tyle. Nie mam zwiazkow i ukladow z St Croix - jakby ktos pytal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 A ja mam , Guzu , bardzo silne związki z nimi . Uczuciowe .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Niczego nie ujmując tak szacownemu producentowi jakim jest St.Croix, nie ma co się ślinić nad kartką papieru Ja akurat w nowościach na 2012 nic ciekawego dla siebie nie znalazłem (99% nowości to blanki 1-częsciowe), ale ze starszych modeli kilka chętnie wezmę do ręki, żeby zbudować sobie własne zdanie. Miałem nadzieję że może wrócą Inshory SCIV w 2012 - ale widzę że niestety nie wróciły. Kryzys jak widać, ma swoje prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Wczoraj oglądałem nowe legend tournament bass. Dziwny uchwyt. Może po zamocowaniu multika wygodny.Pozytywnym objawem nowości są 30-to procentowe obniżki na tegoroczne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Rozwój w miejsce tak popularnej , taniej wtórności - czyli codziennie niższe ceny , ewidentnie da się lubić . Jesteś malkontent , Friko .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Nie Sławku, nie jestem malkontentem. Po prostu stram się byc obiektywny i nie ulegać stereotypom, ani tym pozytywnym, ani tymi negatywnym. Nie oceniam produktu przez pryzmat tego czy są made in Usa, czy made in China, czy są z Warszawy czy z Gdańska @jbkto prawda, w Black Friday sale na mudhole była przecena 50% na SCV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 A mnie zastanawia tylko(apropos gotowców) kto im takie głupie dzielone rękojeści wymyśla. Całe szczęście mój scIV jest ze starszej serii, jeszcze całość korkowa. Choć wiadomo, subiektywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Jak plusy dodatnie i plusy ujemne , wygodne są te stereotypki ..Jako tutejszy moher zwyczajowo pomijam uwagą sprzętowy segment rodem z PRC , czyli haniebny owocek z mixu najczerwieńszej komuny z najprymitywniejszym turbokapitalizmem . I się z tym nie kryję .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 @FrikoW moim odczuciu to jest wlasnie TO jak chodzi o St Croix. Te 1 sklady. Na tych blankach widze swoje nowe wedki na 2012. Odnosnie zbrojenia fabrycznego : przy takim poziomie jaki prezentuja nasi forumowicze w zakresie budowy wedek, zdecydowanie wole kupic blank i przekazac go do uzbrojenia, niz brac firmowo zbrojony patyk. Jakiejkolwiek firmy. Zastrzegam : na japonczyki nie lowie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 ... zwyczajowo pomijam uwagą sprzętowy segment rodem z PRC , czyli haniebny owocek z mixu najczerwieńszej komuny z najprymitywniejszym turbokapitalizmem . I się z tym nie kryję ...ja tez sie z tym nie kryje i bojkotuje wszelakie produkty z krwawym stemplem 'Made in PRC' ... zdaje sobie doskonale sprawe, ze to walka z wiatrakami ale przynajmiej mam lepsze samopoczucie koniec OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Tak więc założyliśmy tutaj dwuosobowy front odmowy , czyli doraźną , offtopowa koalicję , Piotrze , co mnie bardzo cieszy Otwarcie artykułowane poglądy , do tego poparte sensownym argumentem , są potrzebne temu portalowi jak powietrze . Plus oczywiście niewinna prowokacja . I nie ma się co boczyć , i tak pozostajemy dozgonnymi przyjaciółmi w wierze . Dodam jeszcze , że otwarta konfrontacja jest niebo lepsza od bezpłciowych ślizgów po wazelinieee .. Danielu, fabryczne edycje St Croix są zbrojone poprawnie i w zasadzie wystarczająco dobrze . Nie napiszę że optymalnie , bo nie wiem co to znaczyć by mogło albo i miało My tutaj z racji tak wspaniałej świeżości tudzież intensywności przeżywania rodbuildingowej euforii , jednak jesteśmy nieco przegięci w oczekiwaniach . Są to jednak tylko narzędzia i instrumenty , bez względu na to czy są personalnie naznaczone , którymi budujemy piramidy emocji , oraz wygrywamy prawdziwe symfonie . Przyznam się bez bicia , że nie przykładam się specjalnie do perfekcyjnego loook'u , zostawiam to pracowniom , które muszą i powinny treść umiejętnie opakować . Tak więc babole mi nieobce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Panowie, ten medal dwie strony. Postawcie się w sytuacji przedsiębiorcy, który buduje z pasją firmę latami i jest to jego życiowe dzieło. Teraz pomyślcie, że wciąż zabiera mu się część jego zarobku, coraz więcej i więcej „na utrzymanie tej hydry nienasyconej, ich dzieci, żon i matek”. Więc postarajcie się zrozumieć, że daje drapaka tam gdzie może zarabiać jak wtedy, kiedy zaczynał, choćby do PRC, gdziekolwiek jest czy będzie w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi