Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...

Witam,

Nie wiem czy juz wszyscy maja. Moze tak jest i kazdy analizuje to prywatnie w domu, a moze nie wszyscy maja.

W kazdym razie wstawiam.

Katalog blankow St Croix na 2012.

Niektore blanki sa takie, ze potrzeba naprawde przeczytac 2 -3 razy tabelke by w to uwierzyc :huh:

Pozdrawiam

Guzu

STC_2012 Rod Builder.pdf

No cóż, taka firma :mellow:

Hmmm, taki wędkarski Wedel? Jak ptasie mleczko, zjesz kostkę, chcesz kolejną, tylko skala makro. :mellow:

Nabyłem pierwszego StC tej jesieni, przełowiłem 4 dni, w szoku jestem do teraz. Komfort, czułość, niezawodność.

Klasa, co tu więcej dodać.

Sam bym z 3 scIII capnął B)

Ps.

Guzu, jak będziesz wietrzył szafę, to dawaj wcześniejszą zapowiedź na forum, żeby się człowiek przygotował;-) bo czasem człowiek nie nadąży za okazją

Ciekawe czy u Żbika jest już coś z tych nowości. Moze uda mi się zajrzeć do Łodzi w starym roku, to oblookam :D

@Guzu

wiesz jak to mówią, papier potrafi być cierpliwy

Pewnie tak, ale akurat jak chodzi o St Croix to wraz z uplywem czasu i lat nad woda nabieram wobec nich i ich oferty coraz wiekszego szacunku i uznania.

Oczywiscie nie twierdze ze wszystko maja super czy extra.

Ale to co maja super jest naprawde SUPER.

To tyle. Nie mam zwiazkow i ukladow z St Croix - jakby ktos pytal

Niczego nie ujmując tak szacownemu producentowi jakim jest St.Croix, nie ma co się ślinić nad kartką papieru

Ja akurat w nowościach na 2012 nic ciekawego dla siebie nie znalazłem (99% nowości to blanki 1-częsciowe), ale ze starszych modeli kilka chętnie wezmę do ręki, żeby zbudować sobie własne zdanie.

Miałem nadzieję że może wrócą Inshory SCIV w 2012 - ale widzę że niestety nie wróciły. Kryzys jak widać, ma swoje prawa.

Nie Sławku, nie jestem malkontentem. Po prostu stram się byc obiektywny i nie ulegać stereotypom, ani tym pozytywnym, ani tymi negatywnym. Nie oceniam produktu przez pryzmat tego czy są made in Usa, czy made in China, czy są z Warszawy czy z Gdańska

@jbk

to prawda, w Black Friday sale na mudhole była przecena 50% na SCV :huh:

Jak plusy dodatnie i plusy ujemne , wygodne są te stereotypki ..

Jako tutejszy moher zwyczajowo pomijam uwagą sprzętowy segment rodem z PRC , czyli haniebny owocek z mixu najczerwieńszej komuny z najprymitywniejszym turbokapitalizmem . I się z tym nie kryję .. :D

@Friko

W moim odczuciu to jest wlasnie TO jak chodzi o St Croix. Te 1 sklady.

Na tych blankach widze swoje nowe wedki na 2012.

Odnosnie zbrojenia fabrycznego : przy takim poziomie jaki prezentuja nasi forumowicze w zakresie budowy wedek, zdecydowanie wole kupic blank i przekazac go do uzbrojenia, niz brac firmowo zbrojony patyk. Jakiejkolwiek firmy.

Zastrzegam : na japonczyki nie lowie :D

Pozdrawiam

...

zwyczajowo pomijam uwagą sprzętowy segment rodem z PRC , czyli haniebny owocek z mixu najczerwieńszej komuny z najprymitywniejszym turbokapitalizmem . I się z tym nie kryję ...

ja tez sie z tym nie kryje i bojkotuje wszelakie produkty z krwawym stemplem 'Made in PRC' ...

zdaje sobie doskonale sprawe, ze to walka z wiatrakami ale przynajmiej mam lepsze samopoczucie :D

koniec OT

Tak więc założyliśmy tutaj dwuosobowy front odmowy , czyli doraźną , offtopowa koalicję , Piotrze , co mnie bardzo cieszy :mellow:

Otwarcie artykułowane poglądy , do tego poparte sensownym argumentem , są potrzebne temu portalowi jak powietrze . Plus oczywiście niewinna prowokacja . I nie ma się co boczyć , i tak pozostajemy dozgonnymi przyjaciółmi w wierze . Dodam jeszcze , że otwarta konfrontacja jest niebo lepsza od bezpłciowych ślizgów po wazelinieee ..:huh:

Danielu, fabryczne edycje St Croix są zbrojone poprawnie i w zasadzie wystarczająco dobrze . Nie napiszę że optymalnie , bo nie wiem co to znaczyć by mogło albo i miało :unsure:

My tutaj z racji tak wspaniałej świeżości tudzież intensywności przeżywania rodbuildingowej euforii , jednak jesteśmy nieco przegięci w oczekiwaniach . Są to jednak tylko narzędzia i instrumenty , bez względu na to czy są personalnie naznaczone , którymi budujemy piramidy emocji , oraz wygrywamy prawdziwe symfonie . Przyznam się bez bicia , że nie przykładam się specjalnie do perfekcyjnego loook'u , zostawiam to pracowniom , które muszą i powinny treść umiejętnie opakować . Tak więc babole mi nieobce :blush:

Panowie, ten medal dwie strony. Postawcie się w sytuacji przedsiębiorcy, który buduje z pasją firmę latami i jest to jego życiowe dzieło. Teraz pomyślcie, że wciąż zabiera mu się część jego zarobku, coraz więcej i więcej „na utrzymanie tej hydry nienasyconej, ich dzieci, żon i matek”. Więc postarajcie się zrozumieć, że daje drapaka tam gdzie może zarabiać jak wtedy, kiedy zaczynał, choćby do PRC, gdziekolwiek jest czy będzie w przyszłości. :D