pitt Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 nie, no oczywiscie ... tylko krzysku, dlaczego zarabiac na pracy nieszczesnikow tyrajacych w niewolniczych warunkach foxconu czy innych rajach klasy pracujacej prowadzonych przez skosnookich rudolfow hoessow (mam na mysli bylego naczelnego fabryki smierci w ausschwitz) ... i przede wszystkim: dlaczego supportowac ten wyzysk??? mysle, ze niejednokrotnie juz to pisalem i napisze raz jeszcze: to konsumenci z zachodniej chemisfery sa temu winni ... najpierw wszystko musi byc tanie, potem jeszcze tansze a na koncu najtansze ... tylko, kto ma ten towar kupowac? wkrotce bezrobotny europejczyk czy juz bezrobotny amerykanin??? zaraz zaraz ... dlaczego bezrobotny? moznaby zapytac ... otoz bezrobotny, poniewaz chcial jak najtaniej a najtaniej bylo w chinach ... po zamknieciu fabryki obudzil sie z reka w nocniku ... czego nikomu nie zycze, jednakze widze, ze lekka reka, ale kompletnie bezmozgowo, na to pracujemy mam nadzieje, ze google pomoze przetlumaczyc? http://www.zeit.de/online/2007/25/china-sklaven http://www.zeit.de/politik/ausland/2011-09/china-sklaven-zwa ngsarbeit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Krzysiek , tylko bezgraniczna chciwość , żądza władzy i ściśle z nią związana potrzeba maksymalnie dużej ilości , taniej , powszechnie paszy dla ludzkiej fermy w którą się powoli , acz nieubłaganie przekształcamy , jest przyczyna tych wszystkich wokół zawirowań . Jesteś jedzony , choć możesz mieć osobiście wrażenie bycia wolnym , niezależnym konsumentem .. Adam Smith umarł .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Tak, to wszystko prawda. Nie chcę wchodzić w moralne spory. Żal mi wszystkich wykorzystywanych ludzi. Piszę z pozycji konsumenta. A jakże… Jednakże byłbym hipokrytą, gdybym napisał, że będę bojkotował jakiś produkt, ponieważ produkują go niewolnicy. Nie stać mnie, jestem na dorobku, za rogiem czai się inflacja, która wkrótce spowoduje, że będę posługiwał się walutą, wartą tyle co papier na niej wydrukowany. Tak chciwość jest przyczyną tego co nastąpić musi, mam nadzieję że kapitalizm powróci do „państw szczycących się mianem cywilizowanych” , ale to jeszcze nie ten moment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 cholera, mlody inteligentny czlowiek ... nawet posprzeczac sie porzadnie nie mozna ... chyba? eeee, zaraz hipokryta, don kichotem moze, robin hoodem moze albo konsumentem bez dlugodystansowej wyobrazni moze ... ale zeby zaraz hipokryta? ja sie tak nie czuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 bojkotuje wszelakie produkty z krwawym stemplem 'Made in PRC' ... i wyrazem tego bojkotu jak sądzę jest odkupienie ode mnie po okazyjnej cenie MHX-a <_< jak by nie patrzył - hipokryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 witam!własnie oglądam sobie zakupione w czasie wspomnianego prze @Friko black friday trzy elitki i dochodzę do wniosku że np. MHX to bardzo dobre blanki, ale czegoś im jednak brak. mimo wszystko wolę st. croix pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 witam!własnie oglądam sobie zakupione w czasie wspomnianego prze @Friko black friday trzy elitki i dochodzę do wniosku że np. MHX to bardzo dobre blanki, ale czegoś im jednak brak. mimo wszystko wolę st. croix pozdrówka Bo od poczatku watek byl o tym ze St Croix to fajne blanki Chlopaki to prawie zrobili wojne cywilizacji przy okazji. Ale koniec koncow, na tym co firmuje St Croix naprawde super kije mozna zrobic.Jak to nie sekret, jakie modele wziales Peresada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Za pół ceny to i ja wolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Za pół ceny to i ja wolę Ja buduje tak malo wedek, ze moge sobie pozwolic na niepatrzenie czy blank kosztuje 80 czy 150 USD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 wziąłem 7' 20lb, 9'6' 12lb oraz 7' 10lb.Friko, st. croix wolę nawet za pełną cenę masz jednak rację że za takie blanki za 100USD to zdecydowany miód pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 7 stop 20 lb SC V fast? bedziesz pewnie robil pod casta to do szczupakow na lzej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Guzu właśnie te 50% zdecydowały w moim przypadku, ale za to płyną dwa 6'6 12lb i 9'10lb , oba dwuskłady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Guzu właśnie te 50% zdecydowały w moim przypadku, ale za to płyną dwa 6'6 12lb i 9'10lb , oba dwuskłady A ja sie zagapilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 7 stop 20 lb SC V fast? bedziesz pewnie robil pod casta to do szczupakow na lzej ? tak, trafiłeś w sedno tarczy jak to mówią.blank opisany do 1oz, jednakże testowałem go sliderm 12s, tzn. wkleiłem szczytówkę i na 50cm odcinku linki machałem w tę i z powrotem. wygląda na to ze da sobie radę z takimi wabikami.pozdróka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Mimo tego ,iż fakt niedoszacowania tytułowych blanków jest wiekszości znany,to spałbym spokojniej ,gdyby na płynącej oceanem elitce do 5/8 oz byłoby 14 lb a nie 12.Będę wściekły jak to jednak nie to, bo już miał być Phenix w jednoskładzie, ale przeważyła pazerność ,przepraszam rozsądek A jak mi ciśnienie skacze , kiedy na morzu wieje ,bo akurat spadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 bojkotuje wszelakie produkty z krwawym stemplem 'Made in PRC' ... i wyrazem tego bojkotu jak sądzę jest odkupienie ode mnie po okazyjnej cenie MHX-a <_< jak by nie patrzył - hipokryta Paweł .. Od tak świetnego moda i spiritus movensa jak Ty , wymagać będziemy jednak szerszej perspektywy . Mylisz się przecież tak bardzo !! Piotr tym niebanalnym zakupem wycofał kij z rynku , przecież to oczywiste , jeśli nawet jeśli nie uznajemy , że było to posunięcie dalekowzroczne . Wszystko pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 ale w taki razie - dlaczego tylko jeden? Wszak walcząc z krwawym piętnem PRC powinien bić się do samego końca i oczyszczać rynek do upadłego, a nie zaprzestawać po pierwszym zakupie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Moze kasa poszla na prezenty gwiazdkowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 @frikobo widzisz pawle, znakomita wiekszosc tego kija sklada sie z potu europejskiego rodbuildera, ktory wsiakl w portugalski korek zamontowany - jak zapewniales - na samplu MHX wykonanym w USA zreszta sam wiesz jaki jestem ... jestem ciekawski i chcialem miec porownanie z pierwszej reki - czyli mojej - z kijami amerykanskimi ... i jak sie okaze, ze mi jakis badziew sprzedales, to z tej historii wyciagne dwa wnioski:1. upewnie sie, ze w chinach produkuja chrust2. upewnie sie, ze sie nie znasz na rodbuildingu @guzua ty sie nie wtracaj tylko mi pomoz, bo wiesz jakie friko ma gadane ... psa by namowil do wyjscia z wedliniarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Ja tam pamiętam że chciałeś mieć tani kij na bolenia zasadniczo ale niech Ci będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 zasadniczo mnie nakreciles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Wiedzę o ludziach z PRC opieracie z programów tv ? Bo ja mam nieco inne doświadczenia. Opinie głoszone przez ONZ czy UNESCO są w dużej mierze nic nie warte. psa by namowil do wyjscia z wedliniarni Pitt, jako znawca autora powyższych słów, myślałem że najpierw sprawdzasz a potem mówisz. Chyba że ironizujesz a ja tego nie łapię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Ludzie,trochę luzu...Wasze adki,łyżwy,lub podwójne łyżwy......wszystko się tam robi.Moja żona ostatnio wypruwała metki made in.. na piżdżamach i przyszyszywały lev..... zgodnie z zaleceniem producenta ,z pidżamy zrobiła się koszula z nadrukiem na kieszeni,po cłe 6.47zł, w sklepie w promocji 173zł!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Ale drogi Pablomie , nie oceniamy ludzi z racji ich pochodzenia , tylko koszmarne aspekty starego-nowego totalitaryzmu . I jako wątkowa , dwuosobowa opozycyjna koalicja , nie klaszczemy beztrosko niczym pożyteczni idioci kiedyś klaskali poczynaniom sowietskiego sojuza . I tak Ciebie lubimy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Ja Was też choć nie zawsze muszę się z Wami zgadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi