Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Chyba nawet ten model do tej pory jest w stojaku . Efektownie się ta seria prezentuje i jest też dość odmienna w czuciu od innych ekonomicznych wydań St.Croix . Jest szybki i nawet sprawia wrażenie lekko kołkowatego , może przyciężkiego , ale jednak pracuje bezbłędnie . W tej firmie roi się od konstrukcyjnych koncepcji , właściwie wszystkie serie są realizacją zupełnie odmiennych pomysłów . Leciutkie Eyecon i Panfish , wołki robocze Tidemaster i W.R , mocarne Triumphy i Premiery . Dobrze jest własnoręcznie przymierzyć wyobrażenie do rzeczywistości .A tak moim zdaniem , ekscytujące modele zaczynają się powyżej Avidów , ceny też elektryzują , ale naprawdę warto . Są tam prawdziwe cymesy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Coś się dzieje w wątku, zwietrzyłem zatem szansę: nie stoi tam, lub stał może kiedyś, u tego Żbika, spinning oznaczony jako LTWS80MLF2, czyli na blanku 4S80MLF2? Jeśliś, Sławku, miał przyjemność albo przykrość z nim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Nie widziałem go , Chubie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Dzięki Sławku. Mając jako alternatywę MHX, rx6 czy rx7 chyba będę zmierzał w kierunku tego Rage. szkoda, że nie pokusili się o tego mlxf-a w wersji cast... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Hej, może ktoś wie czy gdzieś w PL można kupić gołe blanki tej firmy( interesuej mnie zwłasza seria Legend Elite)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 http://www.art-rod.com/croix.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCUS Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Spróbuj tutaj http://www.zbik.pl/wedkarstwo/blanki/st.croix2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 To znam, jednak oferta jest nie pełna Może w dojczlandi ktoś zna jakies sklepy internetowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 To znam, jednak oferta jest nie pełna Może w dojczlandi ktoś zna jakies sklepy internetowe? Zna, ale oferta tez bedzie niepelna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Hej, może ktoś wie czy gdzieś w PL można kupić gołe blanki tej firmy( interesuej mnie zwłasza seria Legend Elite)? Mysle ze najlepszym rozwiazaniem bylby kontakt z Poznaniem i rozmowa o konkretnym blanku - mysle ze sprowadza na zamowienie w sensownych pieniadzach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 http://www.rudiheger.eu/Ale polecam Wojtka Żbikowskiego z miasta Łodzi . Który Legend ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 http://www.rudiheger.eu/Ale polecam Wojtka Żbikowskiego z miasta Łodzi . Który Legend ? Dzieki wielkie, meile wysłane do wszystkich Myśle o LES90MHF2 jako uniwersał (głownie pod sandały) na wielka nizinna rzeke. Do cieższego kalibru mam LES90HF2 w cascie który na pewnoe na bardzo długo u mnie zagosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 My tu sobie pitu pitu o czymkolwiek , dealer locator chyba przysnął , a tu już medale rozdali ; http://www.tackletour.com/reviewicast2012stcroixlegendxtreme .html Obie kategorie , freshwater i saltwater wygrane dla St Croix , co mnie wcale nie dziwi , bo doszli do zasłużonego sukcesu nie samą reklamą , odcinaniem kuponów z minionej sławy , albo boczną , mało prestiżową furtką Wei-hai Bo to jest prawdziwy lider . Wrócił zwycięsko Legend Inshore , co mnie raduje , a którego już kiedyś opłakałem , jak widać bardzo skutecznie . No i Legend Xtreme wygrał , przywracając wątpiącym i regularnie głuszonym , właściwe miejsce do instalowania tytanów ..A dla nas tutaj , co ??Specjalnie dla naszych chłopców opadowców i koguciarzy firma przygotowała LTB Power Spin 7'1 do 3/4 . Żeby sobie w końcu opadali z klasą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szikakaaa Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Witam,chciałbym zbudowac sandaczowy kij do spina na blanku St. Croix 4C71MHXF Tournament. W necie wyczytałem, że jest to blank do casta - czy jest jakaś różnica i czy ów model nadaje się do budowy bata spiningowego?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 O kurcze Sławku, przyjdzie mi po polsku normalnie ponarzekać... akurat seria Inshore Legend to było coś co na przestrzeni ostatnich kilku lat najbardziej mi się w St.Croix podobało - trudno się cieszyć nowościami w tej sytuacji trochę Wygląda, że blanki Legend Inshore wracają Na eBay'u za wodą są już przyjmowane zamówienia na gotowe wędki na tych blankach, z dostawą na połowę sierpnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 St.Croix 5SC90MHF-2-G Będę wdzięczny za każdą informację od posiadaczy kijka na tym blanku.I jeszcze jedno, czy miał ktoś może jakieś doświadczenia ze zmywaniem czy inną forma pozbycia się tego ochydnego ekologicznego lakieru, który teraz jest na wędkach St.Croix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Mam kijek z tej serii ale do 18g 9'.Blank cięty ,adnie amortyzujący szaleństwa oszukanej rybki .Miota przynęty od kleniowych 3g do 14g boleniowych. Też biorę pod uwagę, podany przez ciebie blank ,ale dublował by się z innymi dwoma,więc kiedyś może A co do kolorku to co ci Arku w nim nie pasi mój ładnie komponuje się z niteczką olive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Nooo,- jakby Ci to delikatnie powiedzieć... Nie przepadam za zielonymi klimatami w sprzęcie,- tak samo jak kiepsko znosze industrial łowiska...Jednak kolor blanku trochę łatwiej zmienić niż rybne łowisko pod nosem Nad Renem jest sam, czysty industrial to może i do zielonego leśnego koloru blanku jakoś sie przemogę... Było by takie swoiste odwrucenie proporcji Jakbyś był tak miły i cyknął zdjątko i wstawił do wątku ciekaw jestem jak wyglada to zestawienie o którym piszesz... Ja myślę o nim bo jakos od Łukasza nie mam wieści (a już minął miesiąc)o Phenixie którego sobie wymyśliłem a bolki ciągle tłuką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Arek,gdybym miał w tej chwili wybrać blank pod spina na dużą rzekę byłby to właśnie twój tytułowy StCroix 9' do 28g z serii elit.Miałem taki rodzynek w potaci Avida z starszej serii do 35g,po tym jak go zgoniłem na rzecz innej zabawki, z pazurkiem ,śni mi się do dzisiaj. Moja elitka jest w wątku autorskim galerii użytkowników na 4 stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Bardzo Ci dziękuję Rafał!!! Fajnie, że można zawsze na Ciebie liczyć z podpowiedzią i wymianą doświadczeń. Nawet nie wiesz jak dużo w tych kilku prostych słowach mi podpowiedziałeś... Miałeś może ten blank w ręku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Nie nie miałem, ale po doświadczeniach z aktualnum do 18 i avidem do 35g, myślę że właśnie tego bym wybrał .Obecne avidy są szybsze od poprzednich .Wiec SCV to petarda do mitania wobami jak i podbicia gumy na 25g ołowiu ,czego wcześniejszym avidem zbyt komfortowo nie dało się robić.Fakt rzucał już dość daleko rapalką oryginalem 7cm ,ale przy główkach powyżej 20g już klękał przy próbie agresywnego opadu.Do szurania po dnie jak najbardzie,ale moim zdaniem był idealny przy wieczorowo-nocnym sandaczowaniu . Mam w tej chwili dwa casty na Wisłę, jeden typowo pod gumy na główkach 10-25g na, blanku Phenixa MBX 790ML (istna kosa) i pod cięższe jesienne gumy i woby boleniowe dalekiego zasięgu Batsona HS1023 do 42g. No i brakuje mi ,a raczej mógłbym zastąpić castem ostatniego spina właśnie elitkę do 18g ,czymś co ogarnie cięższe kleniowe i boleniową letnią sieczkę.Tak zastanawiam się nad SCV do 21g lub CTSem.Tak se trochę nakomplikowałem tym castingiem bo młynki wystarczą dwa ,ale w badylach pełna specjalizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Specjalizacja = puchnąca szafa , poza tym każdy z nas ma skłonnosc do... obiektywnie mówiąc manelarstwa spowodowanego z jednej strony, rozwojem własnej techniki i innym co roku obliczem łowisk, przynęt i nowych technik a z drugiej ograniczoną jakąś inercją mózgu i wiarą w to, że kolejna wędka załatwi za nas nasz brak kunsztu i umiejętności dostosowania sie do warunków nad wodą, co jest podstawową cechą sprawnego wędkarza. Jak do tego dołozyć jeszcze brak nieograniczonych możliwości finansowych to juz jest tylko mały krok do pozbywania się sprawdzonych z reguły niezłych kijów (czego potem załujemy) na rzecz nowych idei, które nie zawsze się sprawdzają i zazwyczaj sa poszukiwaniem kamienia filozoficznego Optimum leży gdzieś po środku, bliżej tego chłodnego brzegu i dla każdego wyglada trochę inaczej, no i oczywiście nie jest tak kolorowe jak nam się w głowie roi... Na koniec tego słowa na niedzielę musze wyraźnie powiedzieć, że wiedzenie tego, wcale nie chroni przed ww błędami i samemu też mi się zdarza wpadnięcie w tę czarną dziurę gdzie nie ma rozumu, za to sa wyimaginowane nadzieje Jest to trochę tak jak w opowiadaniu:Pytali się studenci Schopenhauera mowiąc:Panie,- tak pięknie opowiada Pan o moralności, ale sam nie bardzo Pan tak robi jak mówi ??!!Na to filozof odpowiedział:- a widział kto by drogowskaz sam chodził do miasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Ciekaw jestem jak wygląda sprawa trwałości tego lakieru, rozmawiałem z gościem który używa trociówki z tej serii i twierdzi że ma kij od roku, natomiasat wędka ta wyglada tak jakby była intensywnie używana przez 10 lat!!! . Słyszałem juz o tym iż te nowe ekologiczne lakiery używane przez St.Croix są kiepskiej jakosci i muszę to potwierdzić po moim niedawno nabytym Avidzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 U mnie narazie nic się nie dzieje,ale ja nie muszę przedzierać się po krzakach i na koncie tylko kilkanaście wypadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Dzięki Rafał,- widzę że zdania (już z kilkoma osobami gadałem) sa dośc podzielone, byc może to o czym pisałem to dzieło przypadku czy jednostkowa sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi