Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Blank st.croix avid 3SC96MLF2

Szukam tego blanku (avid 2,9 4-18g 10lb.)

Jeżeli ktoś ma na zbyciu ,to proszę o kontakt priv. lub tel.507697353

Jeśeli ktoś użytkuje,to mile widziane opinje na temat tego co skrajnie obsługuje i z czym najlepiej współpracuje

Pozdr.Wobi

kiedy mialem i sprzedalem markowi wieczorkowi (tworca SIEK-M). bardzo sobie chwalil. mozesz zlapac go i podpytac. z tego co mowil to byl bardzo zadowolony. kij byl jak super glue. jak cos siadlo to juz zostawalo do wyjecia z wody...

zdecydowanie dosc miekki kleniowojaziowiec...

zaznaczam ze ja mialem do czynienia z kijem na blanku z czasow przed technologia IPC. wiem ze po jej wprowadzeniu wiekszosc blankow stalo sie bardziej szybkich i sztywnych... ale czy ten tez to nie wiem...

W wersji z IPC to nadal kleniojaziowiec, w przeciwieństwe do większości St. Croix - lekko przeszacowany jeśli chodzi o c.w.

Jako wszechstronny lekki spinning, o jakim piszesz, lepiej sprawdzi się wędka na blanku CD BLRBR2108ML, ale z tego, co mi się obiło o uszy, ze znaną i lubianą serią Blue Rapid się żegnamy. Przy w miarę łagodnym podejściu do zagadnienia świetny będzie Lamiglas Certified Pro XSH1142M, ale to już raczej bez sandaczy.

Edytowane przez chub norris

Dzięki Rafał,twoim zdaniem kijek podchodzi bardziej pod klenio/jazie czy raczej lekki rzeczny uniwersał pod wszystko (sandałek i szczupaczek na lekko,bolki i klen/jaź na większe wobki)?

Ja już takiego długo szukam i póki co najlepiej sprwdza się Talon 6+ 9' 10lb. Troche z jaziem może być kiepsko, ale do reszty na lekko jest OK. Ale cały czas szukam czegoś odpowiedniejszego, tz jeszcze mocniejszego w dolniku i takim samym szczycie.

Z tego co wiem, to Art-Rod coś takiego szykuje wespół z Lamiglasem. Zobaczymy.

Edytowane przez krzychun

Znów miałem okazję obejrzeć w naturze nowości z Park Falls . Wrócił nieco okrojony w ilości modeli ale za to w świeżej chwale sukcesu odniesionego na tegorocznym ICAST Legend Inshore . Przekonstruowano gruntownie Legenda Extrema , który jest już i tak klasą dla siebie samego , oraz co niemniej ważne , po upiornie długich wiekach całych , odnowiono , naprawdę unowocześniono wreszcie Wild Rivery . Ju z nie mogłem strawić tego uparcie matołkowatego image'u tej jakże zasłuzonej dla typoszeregu s/s serii ..

Teraz jest to kij lokujący się , pomimo słabszych materiałów , blisko popularnego Avida . Zdecydowanie odmieniono spacing i charakterystykę zbrojenia , pojawiły się na nim , podobnie jak na LIS , nowe przelotki Kigan Master, podobne do alconite , choć to tylko poczciwe aluoxy .

http://kigan.en.ec21.com/

Konkurencja dla Fuji nie śpi , coś się tam dzieje w cieniu osławionego molocha i kandydata na monopolistę .

Powróciła na amerykańską ziemię produkcja Imperiali , które tak dobrze wypadają w shootout'ach i rankingach muchówek . Mnie to cieszy , bo od zawsze byłem ich fanem oraz użytkownikiem . Bo po cholerę błąkać się wśród obcych , kiedy w domu jest tak miło ..

Edytowane przez Sławek Oppeln Bronikowski

Jak w "organoleptycznym" kontakcie wygląda sprawa z tym uchwytem w Xtrem'ach? Cóż to dokładnie za materiał? Widziałem podobne rozwiązania serii Rage(ale też niestety tylko na zdjęciu). To to samo, czy jeszcze inna struktura?

Pozdrawiam

Kamil

Ani jedna , ani druga , mnie nie zachwyciła . Tak dogłebnie tematu nie drążyłem . Panie , ja tylko blankami się fascynuje , resztą tak mniej więcej .. Ale sprawdzę przy okazji ..

Technologie ewoluują nieustannie , podobnie jak materiały . Eksperymenty z lepiszczami do grafitów to dziś największe , najbardziej obiecujące pola nowoczesnych technologii . Zbrojenie oraz jego potencjał i możliwości zdecydowanie wyprzedzają używane dziś powszechnie żywice . W tą stronę idą poszukiwania wiodących innowacyjnych firm , nie tylko w stronę HM 80 - 180 , jak się potocznie uważa ..

Edytowane przez Sławek Oppeln Bronikowski

Ani jedna , ani druga , mnie nie zachwyciła . Tak dogłebnie tematu nie drążyłem . Panie , ja tylko blankami się fascynuje , resztą tak mniej więcej .. Ale sprawdzę przy okazji ..

Zastanawiał mnie ten materiał na rękojeści, bo wygląda jak jakaś skóra ekologiczna, albo nie wiem co...

Pytałem, bo kijek i legendarnie "top" jak i nagrody jakieś tam zdobywa... ;)

Ale blank, jak rozumiem, z tymi wszystkimi dziwnie nazwanymi technologiami "daje radę". ;)

A i nowe TBS-y wyglądają niby właśnie dziwnie(uchwyt, krótki fore), ale dalej ciężko im znaleźć konkurenta w tym, do czego je wymyślono/zaadoptowano...

Pozdrawiam

Kamil

Jest ten materiał na rekojeściach czymś neoprenopodobnym , z tym że na Rage jest bardziej miękki . Nowy look zawsze jest w cenie , pozwala się tak cennie od konkurencji odróżnić , choć podobać się nie musi :D Ale blanki , Kamilu , palce lizać ..