Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Twoje spostrzeżenia odnosnie c.w. są zbieżne z moimi :)

Tzn jeszcze go nie testowalem nad wodą, ale mam wrażenie ze ltc76mhf3 obsluzy bez problemu 50g.

Docelowo planuje go na:

- szczupaki gumy 6" + główki 5-20g

- i jako dodatkowy kij podrozny na rozne ryby podczas dalszych wyjazdów

Zależało mi również na czułości, stąd też zdecydowałem się na legend treka. Licze ze spełni on moje założenia:)

Edytowane przez SzymusS

Byłem dzisiaj na pół godzinnym wypadzie nad wodę, celem oddania paru testowych rzutów nowym kijkiem

I wg mnie:

- max cw to 45g. 50g tez rzucalem, ale ostrozniej i wyżej juz nie będę próbował

- najnizej zszedlem do 24g ze względu na czas

- komfort to 30-35g

- czuła :) na czym mi specjalnie zależało

- czuc wagę w porównaniu do jednoskladow

Bardzo mi sie trek spodobal i na pewno ten kijek zagosci u mnie na długi okres:)

Edytowane przez SzymusS

Wędka rzeczywiście bardzo czuła i u mnie trochę sandaczy już połowiła. Waga jak to w travelach, coś za coś, choć moja bardzo dobrze leży i tego specjalnie nie odczuwam. Widzę, że komfort łowienia, podobnie jak w mojej jest w okolicach górnego c.w. i nie straszne jej przeciążenia. Generalnie bardzo fajne są te kijki i na razie nie myślę się go pozbywać. Ta do 21 gram na początku sprawia wrażenie lekko pałowatej, ale pod rybą bardzo ładnie pracuje i spadów specjalnie na razie nie zanotowałem.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam, czy wędką na w/w blanku będę mógł komfortowo obsługiwać przynęty gumowe 7-13cm na główkach 5-15g. Czy lepiej wziąć ten 14lb. Obawiam się że ten mocniejszy nie ogarnie 7cm gumy+ 5g. Dodam że łowiska należą raczej do płytkich (2-5m) i te 15g to rzadkość ( najczęściej 5-10g) Proszę o opinię użytkowników łowiących wędkami na tych blankach lub ewentualnie o propozycję blanku innego producenta. Z góry dziękuję za pomoc.

To przeczytaj o co pytałem w tamtym temacie a może zrozumiesz czym się różnią.

Twoj temat ladnie sie rozwija i ma 39 stron .Na pewno  jest tam duzo info na temat tego blanku. Lub mozna zadac w nim dodatkowe pytania i wszysko mamy w jednym temacie

Edytowane przez bomber

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...