SzymusS Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 (edytowane) Twoje spostrzeżenia odnosnie c.w. są zbieżne z moimi Tzn jeszcze go nie testowalem nad wodą, ale mam wrażenie ze ltc76mhf3 obsluzy bez problemu 50g.Docelowo planuje go na:- szczupaki gumy 6" + główki 5-20g- i jako dodatkowy kij podrozny na rozne ryby podczas dalszych wyjazdów Zależało mi również na czułości, stąd też zdecydowałem się na legend treka. Licze ze spełni on moje założenia:) Edytowane 24 Grudnia 2015 przez SzymusS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Byłem dzisiaj na pół godzinnym wypadzie nad wodę, celem oddania paru testowych rzutów nowym kijkiem I wg mnie:- max cw to 45g. 50g tez rzucalem, ale ostrozniej i wyżej juz nie będę próbował- najnizej zszedlem do 24g ze względu na czas- komfort to 30-35g- czuła na czym mi specjalnie zależało- czuc wagę w porównaniu do jednoskladow Bardzo mi sie trek spodobal i na pewno ten kijek zagosci u mnie na długi okres:) Edytowane 27 Grudnia 2015 przez SzymusS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Wędka rzeczywiście bardzo czuła i u mnie trochę sandaczy już połowiła. Waga jak to w travelach, coś za coś, choć moja bardzo dobrze leży i tego specjalnie nie odczuwam. Widzę, że komfort łowienia, podobnie jak w mojej jest w okolicach górnego c.w. i nie straszne jej przeciążenia. Generalnie bardzo fajne są te kijki i na razie nie myślę się go pozbywać. Ta do 21 gram na początku sprawia wrażenie lekko pałowatej, ale pod rybą bardzo ładnie pracuje i spadów specjalnie na razie nie zanotowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Witam, a czy ktoś używał najlżejszego w rodzinie: LTS70MLF3 ? Zastanawiam się nad nim, a właściwie nad samym blankiem (bodajże 4T70MLF3) pod kątem lekkiej sandaczówki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Ciekawa opcja ten Trek. Same blanki tez mozna zakupic czy tylko gotowce? Ma ktos moze tego 30lb 7'6? Chetnie przeczytalbym opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 To chyba te blanki http://www.anglersworkshop.com/Freshwater_6/St-Croix-SC-IV-Travel-Blank 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Tak, to te i te:http://www.mudhole.com/rod-building/rod-building-blanks/Travel-Rod-Blanks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Ciekawe czy z takiego by jakiejs fajnej szczupakowki nie zrobil St. Croix SCIV Travel Rod Blank 4T76HF3 7'6" | 15-30 lb. | 3/4 - 3 oz. | Heavy Power | Fast Action | 3 Piece | Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Ja bym obstawiał , że fajniejsza wyszłaby na 20lb Pewnie niedoszacowane 25lb i więcej nie potrzeba . W sumie zależy czym chcesz miotać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Ja bym obstawiał , że fajniejsza wyszłaby na 20lb Pewnie niedoszacowane 25lb i więcej nie potrzeba . W sumie zależy czym chcesz miotać . Tak ze 150g przydalo by sie rzucic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Witam, czy wędką na w/w blanku będę mógł komfortowo obsługiwać przynęty gumowe 7-13cm na główkach 5-15g. Czy lepiej wziąć ten 14lb. Obawiam się że ten mocniejszy nie ogarnie 7cm gumy+ 5g. Dodam że łowiska należą raczej do płytkich (2-5m) i te 15g to rzadkość ( najczęściej 5-10g) Proszę o opinię użytkowników łowiących wędkami na tych blankach lub ewentualnie o propozycję blanku innego producenta. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Czy nie lepiej podjechać do art-rod skoro jesteś z Poznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Jest temat wedki St.Croix .Q.wa jaja robisz jestes przeciez tworca tego tematu Edytowane 15 Stycznia 2016 przez bomber 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 To przeczytaj o co pytałem w tamtym temacie a może zrozumiesz czym się różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Ten 12lb będzie odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) To przeczytaj o co pytałem w tamtym temacie a może zrozumiesz czym się różnią.Twoj temat ladnie sie rozwija i ma 39 stron .Na pewno jest tam duzo info na temat tego blanku. Lub mozna zadac w nim dodatkowe pytania i wszysko mamy w jednym temacie Edytowane 16 Stycznia 2016 przez bomber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Czytałem i nie znalazłem dużo informacji na temat tego blanku więc dlatego zadałem dodatkowe pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Mf w zupełności ci wystarczy,jeszcze będzie zapas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Czy to znaczy że dla moich potrzeb wystarczy ten 10lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Czy to znaczy że dla moich potrzeb wystarczy ten 10lb.Do max 15 gr. w zupełności Ci wystarczy Ja ma zbrojonego pod cast 12 LB i spokojnie 30 gr. lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Dokladnie pod takie łowienie mam Lamiglasa xl782 w wątku yglo możesz sobie zobaczyć jak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert79 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Testowałeś już tego seryjniaka? Mógłbyś napisać coś więcej o tym blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Testowałem- jest w dziale sprzedam;)Nie żeby byl zły ale dopadł mnie wirus zwany baitcasting Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał34 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) Witam Potrzebuję informacji jak wypada porównanie blanku Avida AVS70ULM2 do blanku Phenixa FX 701-2. Czy Avid jest bardziej sprężysty i mniej "kluskowaty" od Phenixa ? Pozdrawiam ! Edytowane 11 Lutego 2016 przez Woytec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Masz pod nosem pracownię.Wpadniesz,zobaczysz a i doradzą fachowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi