Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jakies roznice miedzy: Extreme 5S70MLF2-B 7'0" | 4-10 lb. | 1/8 - 3/8 oz. | a Elitka 5S66MLF2-G 6'6" | 4-10 lb. | 1/8 - 3/8 oz. ewentualnie Elitka 5S70MLF2-G 7'0" | 4-10 lb. | 1/8 - 3/8 oz. 

Oczywiscie po za dlugoscia ;) Glownie chodzi mi jak zachowuje sie szczyt i o ugiecie w porownaniu do Extreme.

Moze ktos mial okazje pomachac obiema?

• 3 tygodnie później...

Czy ktoś kiedykolwiek próbował , pytał lub słyszał o możliwości wyprodukowania blanku w StC pod indywidualne zamówienie  . Bo mi cały czas brakuje w ich ofercie mocniejszej pstrągówki na bazie  avida fast 2.4-2.5m do 14g lub 18g w dwóch kawałkach  . No nie robią a moim zdaniem powinni ;)

Edytowane przez m a t

• 3 tygodnie później...

Czy ktos moze napisać jaki realny komfortowy c.w. oferuje seryjna Elite 76MLXF2?

Glowka max 14 gr (1/2 uncji ) przy easy shiner 4"

Optimum to glowka 8-12 gr + guma 3-4"

Zabawa zaczyna sie gdzies od 5gr glowka +gumka

Piekny blank, jeden z moich ulubionych i podstawowych kijow do lzejszego jigowania z lodki, z tym ze oczywiscie mam customa a nie seryjniaka (blank model 2010r)

• Like 1

Czy ktos moze napisać jaki realny komfortowy c.w. oferuje seryjna Elite 76MLXF2?

Ruski coś wie ;)

edit : Friko pisze , że 14g + wąski kajtek to max dla tego kija co jest moim zdaniem wartościa zaniżoną o kilka g ;)  Jeżeli chodzi o górne cw to z StC mozna wycisnąć znacznie więcej niż przewiduje ustawa i komfortowo łowic . Natomiast w drugą stronę w dolnym cw to już nie poszalejemy zbytnio :)

Edytowane przez m a t

Niiie wiem. Jednak jeśli będzie miał trafić na giełdę, daj znać proszę, chwilkę przed tym ;)

Nie ma problemu, bedziesz pierwszy w kolejce jak mi nie podpasuje ;)

Glowka max 14 gr (1/2 uncji ) przy easy shiner 4"

Optimum to glowka 8-12 gr + guma 3-4"

Zabawa zaczyna sie gdzies od 5gr glowka +gumka

Piekny blank, jeden z moich ulubionych i podstawowych kijow do lzejszego jigowania z lodki, z tym ze oczywiscie mam customa a nie seryjniaka (blank model 2010r)

Dzieki Friko za opis. Zależy mi, aby kij zaczął dobrze sie ładować od tych 5g + gumka 5cm. Górna granica jest dla mnie mniej istotna, bo kij bedzie używany w zakresie 5-10g + gumka 2-3". Wyżej raczej na nim nie bede wchodził.
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Cześć. Czy ktoś z Was używał seryjnego St.Croix Premier (PS70ULF2)?

Szukam okoniówki do małych woblerków i gumek i trafiła się okazja bardzo tanio kupić tego Premier'a, jednak jego górny cw jest opisany jako 5,3g. Pytanie: czy to trafny opis czy może kijek należy do tych "niedoszacowanych" St.Croix i dam radę połowić np.gumką 5cm na główce 7g? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje, szczególnie te zaczerpnięte z własnego doświadczenia.

Cześć. Czy ktoś z Was używał seryjnego St.Croix Premier (PS70ULF2)?

Szukam okoniówki do małych woblerków i gumek i trafiła się okazja bardzo tanio kupić tego Premier'a, jednak jego górny cw jest opisany jako 5,3g. Pytanie: czy to trafny opis czy może kijek należy do tych "niedoszacowanych" St.Croix i dam radę połowić np.gumką 5cm na główce 7g? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje, szczególnie te zaczerpnięte z własnego doświadczenia.

O seryjne to najlepiej pytaj sie tutaj:

http://jerkbait.pl/topic/69687-wędki-st-croix/

Ten watek to bardziej o blankach :)

Na skutek decyzji wczoraj wieczorem stalem sie posiadaczem blanku StC o takim oznaczeniu 

5S70MLF-G10

Zdaje mi sie, ze wiem co kupilem :)

Kiedys powstanie na tym wedka na pstrazka... kolejna ;)

Ale bede wdzieczny, jesli ktos wyjasnilby mi ta 10tke na koncu.

Co ona oznacza ?
Model z 2010 roku ? 

• 2 tygodnie później...

Witam

Mam podobne pytanie jak Guzu.

Mam bardzo podobny blank i czy mogę mizć pewność, że to blank wyprodukowany w tym roku?

Najświeższe blanki elite produkowane są równiez z zastosowaniem technologii TET i to powinno byc napisane na blanku. a przeciwnym razie jest to starsza seria.

oznaczenie powinno wyglądac tak:

http://jerkbait.pl/topic/33293-shavt-projektów-kilka/?p=1786825

• Like 1