lukas277 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Najświeższe blanki elite produkowane są równiez z zastosowaniem technologii TET i to powinno byc napisane na blanku. a przeciwnym razie jest to starsza seria. oznaczenie powinno wyglądac tak:http://jerkbait.pl/topic/33293-shavt-projektów-kilka/?p=1786825Dzięki shavt.Blank wraca tam skąd przyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Witam, chcę wykonać wędkę na banku st.croix dwuskład 2,13 M 10 lb. Czy może mi ktoś napisać jaką jest różnica między nową elite 10 lb a extreme 10 lb (oprócz koloru). Chodzi mi o pracę i moc blanku. Czy tu występują jakieś roznice. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Bardziej chodzi mi o opinie użytkowników i osób które wykonują wedki oraz mają styczność z tymi blankami niż dane katalogowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Interesuje mnie blank 3sc106mlf2, czy ktoś łowił wędką zrobioną na tym blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Najświeższe blanki elite produkowane są równiez z zastosowaniem technologii TET i to powinno byc napisane na blanku. a przeciwnym razie jest to starsza seria. oznaczenie powinno wyglądac tak:http://jerkbait.pl/topic/33293-shavt-projektów-kilka/?p=1786825 Ja mam Elite z 2016 roku na torzite i nie ma TET na blanku napisane ;] to dosc dziwne, mimo iz wszystkie serii ES sa w technologii TET Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Ja mam Elite z 2016 roku na torzite i nie ma TET na blanku napisane ;] to dosc dziwne, mimo iz wszystkie serii ES sa w technologii TETMasz model przejściowy. Zbrojenie współczesne,blank "zabytkowy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Panowie, rozjechałem przelotkę szczytową w Sc V 9' 17 lb. Nie mam możliwości jej zmierzenia. Jakiej średnicy przelotkę potrzebuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Według danych producenta, rurka 4.5, natomiast sądzę, że ring #6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Ja się nie znam, ale rurka 4,5 mm średnicy zewnętrznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Stary czy nowy model?Jak do starego to fuji sic titanium coated, rurka 1,8 ring 6. Jakby co służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Sam jesteś zewnętrzny Rurka rozmiaru 4.5, czyli 1,8 mm średnicy wewnętrznej Edytowane 29 Czerwca 2016 przez Fatso 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Sam jesteś zewnętrzny Rurka rozmiaru 4.5, czyli 1,8 mm średnicy wewnętrznej He, he. Tak jest jak się łowi tylko ryby, a nie zajmuje pierdołami . Wielkie dzięki panowie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Ja mam Elite z 2016 roku na torzite i nie ma TET na blanku napisane ;] to dosc dziwne, mimo iz wszystkie serii ES sa w technologii TETTu masz wyjaśnione w drugiej części filmiku. Wędki były już robione w technologii TET ale faktycznie nie miały jeszcze nalepek na blanku. Tak przynajmniej ja to zrozumiałem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 No wszystko sie zgadza ale mi wychodzi z numeru seryjnego ze mam wedke z kwietnia 2016, to mam rozumiec ze dopiero po kwietniu 2016 zaczeli dodawac napis na blank ?;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Ugięcie blanku Legend Elite 17 lb 8'6" ft stara wersja blanku zrobiona w Fuji Torzitte KR od 20H do 4,5 KT 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Niech mi ktoś wytłumaczy jak to jest z opisem blankow.-Legend elite spin 70MF / 68MXF oba do 5/8oz i oba po 12LB-Wersja castingowa 70MF 5/8oz ma 17LB / 68MXF 5/8oz ma 14LB.Czy blanki w spinie i /cascie różnią się czymś poza opisem?No to jeszcze jeden przyklad.Miałem jednoczesne w ręku dwa kije.Casta na Blanku 5C68MHF-B 20LB i spina na Blanku 5S70MHF-G 14LB.Okazuje się ze wersja spiningowa nie odstaje wogole od casta który ma 20LB a wręcz sprawia wrażenie kolka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 z oczywistych względów różnią się zdecydowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Proszę rozwinąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) pominę filozofię zastosowań , bo tu każda firma ma inną i blanki różnią się w innym stopniu z tego względu ale tak jakby wędki (spinn-cast) są delikatnie inaczej zbrojone , więc raz blanki są inaczej projektowane, dwa końcowe parametry wędki, też wychodzą inne (zbrojenie, rozkład obciążeń) Edytowane 8 Sierpnia 2016 przez -BazyL- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) Artur, wierz mi, że słabo go ugiąłeś, dolnik się prawie nie ruszył...mam seryjną na blanku z poprzedniej niż obecna serii (bez tego thc czy trt czy czegoś tam), fabryczny ugiąłem na sumie do 2 cm od rękojeści. Kolega już zaczynał krzyczeć, że zaraz pęknie. Nic z tych rzeczy. Edytowane 8 Sierpnia 2016 przez AdasCzeski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Artur, wierz mi, że słabo go ugiąłeś... ten blank z poprzedniej niż obecna serii (bez tego thc czy trt czy czegoś tam), fabryczny ugiąłem na sumie do 2 cm od rękojeści. Kolega już zaczynał krzyczeć, że zaraz pęknie. Nic z tych rzeczy.Bo wedki tego producenta to do giecia właśnie służą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Miał ktoś do czynienia z muchowymi blankami sc v z poniższego linku ? Pytam pod kątem spiningu - travela http://www.mudhole.com/custom-rod-building-blanks/st-croix-fishing-rod-blanks/SCV-Fly-Fishing-Rod-Blanks?order=custitem_rod_blank_weight:asc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obdarty Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Witam. Mam pytanie co do blanku - konkretnie LES68MXF i LXS68MXF. Jak wyczytałem w wątku różnią je podobno tylko kolor lakieru. Przewertowałem forum żeby znaleźć jak najwiecej i chodzi mi o to czy rzeczywiście różnią się tylko kolorem no i od ilu gram do ilu najlepiej sprawdzić się przy jigowanju za sandaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukgor Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Hej użytkuje cały ten sezon lxs 68mxf jest to bardzo fajny kijek komfort zaczyna się od 10 gramów a kończy na 20 gramach plus kajtek 4 oczywiście można założyć 30 gramów i łowić ale tu juz nie ma mowy o komforcie tylko raczej męczarniach kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi