sucks_one Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Dzięki Sławek....jak krowie na rowie. Teraz obraz nabrał kolorów więc będę spał spokojnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Co prawda cała wiedza jaką z rb wyniosłem sprowadza się do przekonania, że wędka bez wyplatanki jest jak obraz bez podpisu, a o StC wiedzę mam pomijalną, tym niemniej wyłożę tobie tą różnicę Oba typy zbrojenia mają swoje wady i zalety ale casting nie ma tylu wad co strój spinningowego. Przelotki w kijach castingowych poprzez - patrz na spacing i rozmiary, zdecydowanie efektywniej wykorzystują moc blanku, rozkładając obciążenia z pracy na dłuższym odcinku, co skutkuje wzrostem jego mocy. Delta JanuszaD próbuje to zjawisko przetransponować pod spód blanku, ale spinning i tak pozostaje formą schyłkową.. W sumie masz rację, niemal w 100 % Stwierdzenie, postawione w sposób zdecydowany, czy nawet kategoryczny, nie jest, ani nie stanie się argumentem może jedynie zwieść nie mających zdania, może wybić z rytmu potencjalnych adwersarzy, jednak nie zawsze, nie wszystkich Zapytam, na podstawie jak bardzo obszernych doświadczeń praktycznych z Deltą określasz co potrafi, co jedynie próbuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 W sumie masz rację, niemal w 100 % Stwierdzenie, postawione w sposób zdecydowany, czy nawet kategoryczny, nie jest, ani nie stanie się argumentem może jedynie zwieść nie mających zdania, może wybić z rytmu potencjalnych adwersarzy, jednak nie zawsze, nie wszystkich Zapytam, na podstawie jak bardzo obszernych doświadczeń praktycznych z Deltą określasz co potrafi, co jedynie próbuje SoB jak zwykle w każdym jednym temacie musi dorzucić swoje trzy grosze żałosnej prowokacji.Szkoda energii na podejmowanie tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 A @dreadknight musi się, w każdym temacie, czepić Sławka. I nie ważne czy napisze coś z sensem czy nie...Ja w tym poście, żadnej prowokacji nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Oooch, Januszu.. Ze stwierdzenia oczywistych faktów nic innego wyniknąć nie może prócz konsensusu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) A @dreadknight musi się, w każdym temacie, czepić Sławka. I nie ważne czy napisze coś z sensem czy nie...Ja w tym poście, żadnej prowokacji nie widzę.Nie muszę i zazwyczaj pomijam te kwieciste wywody i regularne zaczepki chcąc/niechcąc czytane w różnych wątkach. Ale jeśli nie widzisz tutaj kolejnej "szpili" to co ja będę tłumaczył. Pozdrawiam :-) Edytowane 12 Stycznia 2017 przez dreadknight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Piszący anonimowo to zawsze był problem.. Ale oświecę anonima, że obszerna odpowiedź to jest słownie okazana forma szacunku dla rozmówcy.. a zdanie odmienne poszerza pole zgody.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Nowość 2017, blanki Legend Glass spinn/castinghttp://stcroixrods.com/uploads/pdfs/STC_Rod_Builder_2017_web.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Jeden z rodbuilderow zaproponowal mi ten blank 4c710hf pod gumy powyżej 15 cm na głowkach do 30gram. Jeśli jest ktoś kto miał lub ma ten blank proszę o opinie. Sent from my SM-G935F using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Mam ten blank. Czeka w kolejce do uzbrojenia. Kupiłem go właśnie do dużych gum Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 (edytowane) Nowość 2017, blanki Legend Glass spinn/castinghttp://stcroixrods.com/uploads/pdfs/STC_Rod_Builder_2017_web.pdfPodobno jankesi twierdza,ze nowe SCv roznia sie tylko kolorem,ale porownujac tabelki widac roznice np. miedzy 5S70MF2G ,a B w srednicy dolnika,szczytu i wagi w innych tez sa male innosci. Edytowane 9 Lutego 2017 przez Darek64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Mam ten blank. Czeka w kolejce do uzbrojenia. Kupiłem go właśnie do dużych gum Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Mógłbyś napisać, co mówił na temat tego blanku i który to mistrz? (może być na prywatę). Pytam, bo też szukam czegoś do dużych gum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Witam pod sandacza na ciężko machałem legend x-treme 7" 14 lb 3/4 oz Fast / mono kij wzbudził we mnie spore zainteresowanie bardzo szybki , czuły i pod większe główki typu 30/35 g myślę że da radę czy ktoś miał do czynienia z wymienionym lub jego odmianą 2 - częściową , czy może coś napisać jak się je użytkuje jak się łowi nimi .....itd ..? pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 (edytowane) Posiadam w/w 2czesci extreme. Potwierdzam b.czuly i szybki. Gorzej z rzucaniem w dolnych gramaturach bo kijek slabo sie laduje. Pod mala ryba troche mniej frajdy,ale spadow nie ma. Edytowane 1 Marca 2017 przez Darek64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Witam dzięki za odzew ..od ilu dołem łowi się / rzuca Tobie w miarę komfortowo ew podbija i ile górą na roboczo ....? Czy możesz napisać ew czy wersje 1- i 2 częściowe poza ilością składów różnią się np akcją mocą itd ..? pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Lowie od 7g olowiu plus guma 4 i troche slabo sie laduje,tak 15-25g plus guma fajnie dziala.Da rade 30g plus guma 4-5,mysle ,ze do 45g masy calkowitej w kontrolowanym wymachu.Wersja 1-czesciowa to moim zdaniem jeszcze wieksza pala,a przed kreceniem swojej macalem obydwie wersje w sklepie.Szczytem moze nie bardzo sie roznia,ale w 1-cz. mocniejsz jest srodek,szybciej przyrasta moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Dzięki Darek ja jeśli będę go robił to do pracy od ca 15/17 g - 25/30 g z łódki / murka i raczej mono na dużym dystansie przyda się ten szybszy przyrost mocy - ew gdzie polecasz zakupienie samego blanku ..? pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Ja polecam 2czesci,wieksza radocha z holu mniejszych ryb,lepsze ladowanie przy wyrzucie i zacina za horyzontu.Ja bralem z BRC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 dzięki za rady jeszcze to przemyślę na pewno lepiej do transportu 2 kawałki , a ten mono wydał mi się taki bezkompromisowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krupski Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 CZESCSt croix TBS610 MLXF co powiecie koledzy na temat tego blanku ?Mam zamiar nim łowic z łodzi okonie i sandacze zakres przynęt to 7-18 plus smukła guma . Łowisko to głownie Czorsztyn ale woda do 7 metrów . Moze ktos uzytkuje . Prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Użytkuje, użytkuje Sztywne toto jak diabli, idealne do agresywnego podbijania gumek, dopshota na nieco ciężej. Podany zakres gramatury obskakuje bez problemów. Użytkuje też TBC610MLXF - nieco mocniejsza szczytówka, ładniejsze ugięcie, Wg mnie do okoni będzie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makszet Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Witam. Myślę o zakupie blanku avida 2.30 m do 11 g i uzbrojeniu go pod pstrąga. Powinien obsłużyć wobki od 4 gram (np rapale original) po jakieś 7cm minnowy itp. Używam żyłki i lubię dość szybkie kije ale często mam przy takim szybkim patyku mam problem z celnym podaniem lekkiej przynęty(myślałem o elitce o tych samych parametrach ale chyba trochę zbyt szybka nawet jak na mnie). Czy ten avid nada się do takiego łowienia? Wolałbym raczej kupić blank bo jakoś mnie originał lekko odrzuca. Podpowiedzcie coś w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makszet Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Witam. Myślę o zakupie blanku avida 2.30 m do 11 g i uzbrojeniu go pod pstrąga. Powinien obsłużyć wobki od 4 gram (np rapale original) po jakieś 7cm minnowy itp. Używam żyłki i lubię dość szybkie kije ale często mam przy takim szybkim patyku mam problem z celnym podaniem lekkiej przynęty(myślałem o elitce o tych samych parametrach ale chyba trochę zbyt szybka nawet jak na mnie). Czy ten avid nada się do takiego łowienia? Wolałbym raczej kupić blank bo jakoś mnie originał lekko odrzuca. Podpowiedzcie coś w temacie.Przepraszam, chodziło mi o avida 2.13 m do 11g i tej samej długości i wyrzucie elitce. Jeśli ktoś może coś podpowiedzieć o tych blankach czy gotowych wędkach to bardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Przepraszam, chodziło mi o avida 2.13 m do 11g i tej samej długości i wyrzucie elitce. Jeśli ktoś może coś podpowiedzieć o tych blankach czy gotowych wędkach to bardzo proszę. Dokładnie tego modelu używam do sandacza na lekko, łowca prstrągów ze mnie żaden ale uwżam, że do kropków jest zdecydowanie za mocny. Podobnie rzecz ma się z elitką... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Jak widać co użytkownik to inna opinia.Sandaczowe podrostki można sobie tym łowić ale zdecydowanie nie poważne ryby. Nie ma opcji żeby dać w pałę dorodnej rybie, a jeszcze jak głębokość jest spora to już w ogóle.Z elitką nie jest podobnie, jest bardziej cięta, sztywniejsza.Avid jest cieplejszy gnie się po sam korek ale trzeba też mieć czym go uruchomić.Jeśli jesteś zwolennikiem w 3/4 pracującej wędki pod byle rybką to nie bierz pod uwagę 10lb ale jeżeli czają się w twojej wodzie ładne ryby to nie ma sensu schodzić niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi