tomaszek11 Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Jeśli łowię pstrągi ze spinem to w zależności od wody wybieram z trzech:- legend inshore 7'0 MLF- zielona elite 7'0 MLF- avid 7'6 MLXF Pierwsza jest najczęstrzym wyborem, delikatna ale pozwalająca na zacięcie w każdej sytuacji szczytówka. Głębsze trochę ugięcie, mało spadów. Jeśli już to z mojej winy a nie kija.Drugim wyborem jest właśnie avid. Moim zdaniem ten 7'6 jest lepszym wyborem niż 7'0. Ale ja biorę go pod warunkiem że: łowię na większej wodzie, większe przynęty, raczej większe ryby. W zasadzie w Polsce nie wyobrażam sobie pstrąga którego nie można nim zatrzymać jak uwierzy się w moc dolnika. Tylko żyłka z tym kijem, wtedy jako zestaw fajnie działa w czasie prowadzenia przynęty i holu. Spadów jakoś szczególnie dużo nie ma, standard. Coś się wyciąga, coś spada.Elitka nad pstrągową wodą bywa nieczęsto, czasami nawet jest w samochodzie ale go nie opuszcza mimo że to fajny kij. Poprostu konkurencja dużo lepsza. tomaszek11 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Czy ktos miał styczność z blankiem 3S56ULF2 (5'6" 2-6lb fast)? Chodzi mi o realne możliwości względem opisu. Czy te "amerykańskie" 2-6lb, to faktycznie takie "japońskie" 8lb? Szukam bardzo krótkiego i niedrogiego blanku pod kropki, koniecznie w 2 kawałkach i zastanawiam sie czy ten Avid podoła takim łowom (glowki 2.5-4g + jaskolki, wormy, żabki, woblerki 4-6cm, obrotówki 1-2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_LBN Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Panowie, blank 3S90LM2, podpowiecie w co to ubrać żeby był jak najlżejszy? powiedzmy ze cena nie gra roli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 W Torzite i delfina Lżej się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szikakaaa Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) Ma ktoś wiedzę jak mają sie do siebie blanki elite 5S63MXF-G i tournament 4C610MLXF, chodzi mi o ugięcie, który jest bardziej "szczytowy". Chciałbym zbudować casting na którymś z nich, ale nie mam jak ich zweryfikować, neta też już przegrzebałem dość mocno. Edytowane 1 Kwietnia 2017 przez szikakaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Elitka/extremka trochę szybsza i bardziej szczytowa to chyba oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Ma ktoś wiedzę jak mają sie do siebie blanki elite 5S63MXF-G i tournament 4C610MLXF, chodzi mi o ugięcie, który jest bardziej "szczytowy". Chciałbym zbudować casting na którymś z nich, ale nie mam jak ich zweryfikować, neta też już przegrzebałem dość mocno.Jakie gramatury przynęt? Jeżeli nieco mniej niż 10g i nie więcej niż 17-18 to 4c610mlxf ładnie się ładuje i gnie pod rybą. jeżeli łowisz ciężej to lepiej ukręć coś na blanku extrme 63mxf. Mam oba kijki jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 A tu juz za chwile:http://www.anglersworkshop.com/s.nl/it.A/id.247997/.f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 St Croix i szkło?Yglo co Ty mówisz, nie wierzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Już na Targach je mieli.Marek z Opola je prezentował.Filmik na YT też leci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 http://stcroixrods.com/products/freshwater/legend-glass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Jako wedki.. a teraz juz blanki do kupienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) Tak, tak - wiem .Historia wędkarstwa zatoczyła koło i wracamy do punktu wyjścia . Edytowane 18 Kwietnia 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 A tu juz za chwile:http://www.anglersworkshop.com/s.nl/it.A/id.247997/.fCzy szkiełko od stcroix jest do dostania w UE? Chodzi o blanki oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Młode Wilki St Croix Best Rods On Earth Behind the Scenes: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Panowie, potrzeba jest. Blank na Wisłę z pontonu. Waga przynęt : główki od 20-35g plus guma 4-5". Długość do 7'. Najlepiej dwuskład. Najlepiej węgiel SC V albo IV. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Odświezam temat - czy ktoś łowi wędką zbudowaną na tym blanku badź fabrycznym modelem i mógłby w skrócie opisać jego możliwości w zakresie realnego c.w. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) na glebokiej wodzie 10-45gr to jest realny,idealny zakres stc MH ,niezaleznie od modulu Edytowane 9 Lipca 2017 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Posiada ktoś z tu obecnych 4c68mhf ? Mam 4c68mxf i szukam do pary czegos co oganie 35-40g + wąska gumka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Jaka jest rożnica pomiędzy 5S70MLF2-G a 5S70MLF2-B?Gdzieś czytałem że to tylko różnica koloru blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Jaka jest rożnica pomiędzy 5S70MLF2-G a 5S70MLF2-B?Gdzieś czytałem że to tylko różnica koloru blanku?G to Elite, B to Extreme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 G to green, B to blue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 G to Elite, B to ExtremeTo akurat wiedziałem, ale dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 31 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Posiada ktoś z tu obecnych 4c68mhf ? Mam 4c68mxf i szukam do pary czegos co oganie 35-40g + wąska gumkaNie wiem czy posiadam, ale mam firmowo zbrojony TBC66MHF. Jest to najlepszy kij do jigów i kogutów jaki trafił w moje ręce. Sugeruję jednak trzymać się wagowych zaleceń StC, co byc może może wydawać się mało kozackie, ale bardzo dobrze świadczy o rozsądku użytkownika.. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Kto nie przeciąża StC ten kujon ! Powinni takie bluzy StC sprzedawać 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi