Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Mam takie pytanie, czy blank St Croix 3SC86MF2 (https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-St.-Croix-SCIII-Salmon-Steelhead-AVID-/498) to ten sam blank co w St. Croix Avid AVS86MF2 ?

Tak

Edytowane przez Szymon82
  • Like 2

Ktos uzywa 5C71MHXF-G ?

http://www.mudhole.com/St-Croix-SCV-Bass-Rod-Blank-5C71MHXF-G

Potrzebuje wymiary grubosci blanku tak 10, 20, 30, 40cm od konca dolu blanku.

Ciekawy blank.

Napisz prosze, jak juz go bedziesz mial. Jak on tam sie prezentuje i co proponuje.

Dzieki

• Like 1

Używałem prawie dwa lata.Fajny lekiki rzeczny uniwersal, głównie pod twarde przynęty ,czyli kleń i boleń ,Choć okonie na gumy też łowił.

Aha ,niech nie zwiedzie standardowa opinia o niedoszacowaniu StC,ten jest w miarę poprawnie opisany,choć na podanie wobka 18g nie ma szans .Boleniowe przecinaki dynamiczne rzuty do 12g maks .Swietny pod minnow 5-7cm i lotniejsze kleniowe od 3g+.

Edytowane przez Dąbek 111
  • Like 1

Ktos uzywa 5C71MHXF-G ?

http://www.mudhole.com/St-Croix-SCV-Bass-Rod-Blank-5C71MHXF-G

Potrzebuje wymiary grubosci blanku tak 10, 20, 30, 40cm od konca dolu blanku.

Pytaj tego kolego http://jerkbait.pl/user/51514-pingvinas/

ma casta zbudowanego na tym blanku.Rownież pytałem go ostatnio o ten blank bo chodzi mi po głowie jako dłuższa alternatywa 5C68MHF-B.

Sam ściągasz blank ?

• Like 1

Planuję złożyć sobie coś pod okonia na blanku

5S70LF-B 7'0" | 4-8 lb. | 1/16 - 1/4 oz. | Fast Action | Light Power | 1 Piece | 4.0 Tip | 0.38 Butt

lub

4S70LF 7'0" | 4-8 lb. | 1/16 - 1/4 oz. | Fast Action | Light Power | 1 Piece | 4.0 Tip | 0.394 Butt

Może miał ktoś okazję zestawić oba blanki ze sobą? Czy 5S nie będzie za "suchy"?

I pytanie z cyklu głupich, czy Butt to średnica szczytu?

Miałem podobny dylemat. 

Pod uwagę brałem jeszcze avs66lf, który też jest całkiem fajną opcją.
Ostatecznie jestem szczęsliwym posiadaczem Legend tournamenta. Elitka według mnie troszkę za sucha. Tournament ma delikatny szczyt, dość mocny dolnik, który pozwoli na wyjęcie z wody nieoczekiwanego przyłowu bez stresu. Super sprawdza się przy klasycznych okoniowych gumkach oraz delikatnym dropsie. 

Okonki wleczone "za wareczke" nie spadają więc jest ok.

Planuję złożyć sobie coś pod okonia na blanku

5S70LF-B 7'0" | 4-8 lb. | 1/16 - 1/4 oz. | Fast Action | Light Power | 1 Piece | 4.0 Tip | 0.38 Butt

lub

4S70LF 7'0" | 4-8 lb. | 1/16 - 1/4 oz. | Fast Action | Light Power | 1 Piece | 4.0 Tip | 0.394 Butt

Może miał ktoś okazję zestawić oba blanki ze sobą? Czy 5S nie będzie za "suchy"?

I pytanie z cyklu głupich, czy Butt to średnica szczytu?

Tu masz ugięcie 5S70LF-B

http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/page-10

Bardzo Szczytowy,dolnik stoi kółkiem nawet pod pasiekiem powyżej 40cm.

Połowiłem sezon i zmieniłem na Suzuki.

Uważam że blanki Suzuki w zastosowaniu okoniowym jeszcze nie mają konkurencji.

Bo który blank oferuje tyle mięsa nie tracąc na szybkości ?

Czego chcieć więcej :)

Panowie złamał mi się kijek LES66MF przy samym dolniku (oznaczenie na polskim rynku ES66MF). Niestety był prezentem z USA, nie jest zarejestrowany i nie mam na niego papierów. Czy jest możliwa wymiana blanku na identyczny, czy znacie kogoś kto by się tego podjął i czy to się w ogóle opłaca?

post-63500-0-35896600-1510249375_thumb.jpg

post-63500-0-82497100-1510249406_thumb.jpg

Panowie złamał mi się kijek LES66MF przy samym dolniku (oznaczenie na polskim rynku ES66MF). Niestety był prezentem z USA, nie jest zarejestrowany i nie mam na niego papierów. Czy jest możliwa wymiana blanku na identyczny, czy znacie kogoś kto by się tego podjął i czy to się w ogóle opłaca?

Skontaktuj sie z STC i pewnie wymienia. Bedziesz musial pokryc wysylke do US i z powrotem.

Witam, Panowie mam pytanko. planuje zbudować sobie wędkę na grubego garba i pieska na lekko. W głowie rodzi się dylemat czy 3S66MLF czy może 3S76MLXF.

Do cięższego łowienia mam TBS68MXF.Przynęty to tylko gumy max 3´´ i 4´´ do max 10 g ołowiu. Fajnie gdyby startowal od tych 4 g plus gumka.

Edytowane przez BartasL2