salmon1977 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Skontaktuj sie z STC i pewnie wymienia. Bedziesz musial pokryc wysylke do US i z powrotem.Jak dobrze pojdzie nic nie bedziesz musiał wysyłać,za szczytówke płaciłem 70$ z wysyłką.Widać numer na tym złamaniu?Ga załatwiłem to bez pośredników,papieröw ,rejestracji itp.pierdół..a i z googlowanym angielskim.Powodzenia kolego ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Jak dobrze pojdzie nic nie bedziesz musiał wysyłać,za szczytówke płaciłem 70$ z wysyłką.Widać numer na tym złamaniu?Ga załatwiłem to bez pośredników,papieröw ,rejestracji itp.pierdół..a i z googlowanym angielskim.Powodzenia kolego [emoji6]Niestety wysyłka będzie konieczna, bo to jednoskład. Doczytałem, że trzeba wykupić jakąś opcję gold serwis za 120 USD plus przesyłka i wymienią lub naprawią, ale dla mnie to trochę skomplikowane, za mało konkretnych informacji. Zadzwonię w poniedziałek do Żbika, może coś pomogą? Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Próbował ktoś 5S70MF-B szarpać woblery do Twitcha 11-13cm wagowo 14-20g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Planuję zbudować kij pod bolka na blanku AVS86MH2 czyli 255cm do 28g. Łowi może ktos kijem na tym blanku? Jak wrażenia i czy bedzie ok pod bolka z wierzchu i dna na cięzsze przynęty ok 25g?PozdrawiamW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 (edytowane) Planuję zbudować kij pod bolka na blanku AVS86MH2 czyli 255cm do 28g. Łowi może ktos kijem na tym blanku? Jak wrażenia i czy bedzie ok pod bolka z wierzchu i dna na cięzsze przynęty ok 25g?PozdrawiamWBędzie bardzo dobry , mam na tym blanku kij . Jest uniwersalny i pomimo tego faktu ogarnia w doskonałym komforcie wszelkie drapieżniki , nie tylko bolenie. Edytowane 1 Grudnia 2017 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 (edytowane) Planuję zbudować kij pod bolka na blanku AVS86MH2 czyli 255cm do 28g. Łowi może ktos kijem na tym blanku? Jak wrażenia i czy bedzie ok pod bolka z wierzchu i dna na cięzsze przynęty ok 25g?PozdrawiamW.... proponuję customa , bo seryjniaki nie każdemu leżą , a blank powinien dać sobie radę . Edytowane 1 Grudnia 2017 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 (edytowane) Będzie ok, to już dość mocny blank, natomiast trzeba zaznaczyć, że jeśli chodzi o pracę kija wersje 86 czyli 260cm są równie uniwersalne co 90 275cm, natomiast uniwersalizm 86 przesuwa się bardziej w kierunku opadowo-szarpanym a 90 w kierunku woblerowo-blaszanym Tak więc gdybym miał wchodzić w niuanse to 86 bym wybrał do łowienia z dna a 90 z powierzchni. Edytowane 1 Grudnia 2017 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Będzie ok, to już dość mocny blank, natomiast trzeba zaznaczyć, że jeśli chodzi o pracę kija wersje 86 czyli 260cm są równie uniwersalne co 90 275cm, natomiast uniwersalizm 86 przesuwa się bardziej w kierunku opadowo-szarpanym a 90 w kierunku woblerowo-blaszanym Tak więc gdybym miał wchodzić w niuanse to 86 bym wybrał do łowienia z dna a 90 z powierzchni.Tu kolega ma rację, pod bolka chyba bardziej 9 stopowy. Używałem czasu onego 86, do połowu sandacza był mega, pod bolka raczej ten dłuższy, bardziej spolegliwy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Jak dla mnie to "brzegowy" 9'6 stopy, ze środka pływającego 8'6 stopy. Szkoda, że StC nie robi blanków 7'6 - 8 stóp w serii SiS. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Szkoda, że StC nie robi blanków 7'6 - 8 stóp w serii SiS. Szkoda , szkoda - brakuje tych długości i musiałem zdradzić w tym roku St.Croix z tego powodu Wracając do Avida - miałem 275 fabrycznego i mi jakoś nie podszedł - taki ni pies ni wydra ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 275 z pływadła to juz dla mnie za długo, wolałbym coś 250 więc ten 260 to już maks.Dzięki za sugestie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 (edytowane) 275 z pływadła to juz dla mnie za długo, wolałbym coś 250 więc ten 260 to już maks.Dzięki za sugestie . Pewnie gdybyśmy wiedzieli, że z pływadła to nie proponowalibyśmy Ci brzegowych kijów Jeśli w StC z pływadła to bym szukał zgoła inaczej czyli np. xis70mhf(mlf) lub avid inshore ais70mm lub (mh) Edytowane 1 Grudnia 2017 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Tu kolega ma rację, pod bolka chyba bardziej 9 stopowy. Używałem czasu onego 86, do połowu sandacza był mega, pod bolka raczej ten dłuższy, bardziej spolegliwy.Bolka wyholuje, tego właściwego, te mniejsze niech spadają same 9' nie naładuje tak dobrze i zasięg będzie mniejszy.Wujek, pomyśl nad avid inshore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Pojawiła się możliwosć kupna elitki 260 do 28g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafer Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 (edytowane) Panowie czy blank ES90MHF2 nada się na lekki kijek trociowy głównie pod woblery? Ewentualnie jego odpowiednik z Avidów ? Czy też może to za słabe blanki ? Edytowane 1 Grudnia 2017 przez mafer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Szukam info, mogly ktos porownac oba blanki? Szczegolnie chodzi mi o prace szczytu? Pierwszym lowilem St. Croix 5S76MLXF2-B7'6" | 4-10 lb. | 1/8 - 3/8 oz. St. Croix 5S66MLF2-G6'6" | 4-10 lb. | 1/8 - 3/8 oz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Panowie czy blank ES90MHF2 nada się na lekki kijek trociowy głównie pod woblery? Ewentualnie jego odpowiednik z Avidów ? Czy też może to za słabe blanki ?Jak dla mnie za delikatny szczyt pod trociowanie, no chyba, że to mają być trotki 40-50cm.Właśnie zakupiłem blank ST>CROIX 5SC96MHF2-G 9,6" / 1oz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafer Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Spotkałem się z informacją, że brany jest czasami na trocie bo na pstrągi 40-50cm jest zdecydowanie za mocny.To jak to w końcu jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 90mhf2 na pstrągi ?Dość nieszablonowe podejście to kwestii "jak czerpać przyjemność z wędkowania" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafer Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Pytałem czy nada się na trocie. Skoro na pstrągi poleca się mlf-a lub mf-a jeśli ma być grubo to mhf pasuje mi pod trocie. Nie mam na myśli srebrniaków 80+ tylko kelciny 70-80. Edytowane 3 Grudnia 2017 przez mafer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Te wędki to wytrzymująKwestia przynęt i ich zbrojenia by skutecznie zacinać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Używam na trocie uncjowego 8'6" Legenda. Spokojnie wystarczy.. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 (edytowane) Chłopaki, powiedzcie mi który blank z oferty StC będzie optymalny pod jeziorowo- wiślane łowienie okoni? Obecnie mam kijek na blanku MHX S781-2 i potrzebuję czegoś podobnego tylko dłuższego (7’lub 7’6”) z szybszym szczytem niż S781-2. Czy coś z serii legend xtreme? Czy może avid? Ma obsłużyć do główki 7-8g plus 3” Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 9 Grudnia 2017 przez WojtekCIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 (edytowane) Używam na trocie uncjowego 8'6" Legenda. Spokojnie wystarczy..Wszystko się zgadza, tzn suche parametry z opisu - mowa o LEGENDach 1oz . Różnica polega na całkowicie innym zachowaniu się blanków o długości 8.6" i 9.6" Tu jest już "nieco " inaczej .- 8.6" to bardzo szybka szpada z bardzo mocnym dolnikiem, praca typowo szczytowa i taka trochę "kołkowata"zaś - 9.6" to też szybki kijek z mocnym dolnikiem , ale praca dużo miększa i przesunięta do środka, bardziej ustępliwa szczytówka.więc:- 8,6" zniesie praktycznie wszystkie przynęty trociowe, da radę zaciąć troć i spoko wytrzyma i 80 srebrniaka- 9.6" nada się pod woblery i bezstery (w morzu) , ale pod dużą wahadłówką i wirówką w mocniejszym prądzie klęka, nie wspominając o holu dużej rybki i jej zacięciu na metalowym wabiku. Wyprzedzając:- 9" to coś pośredniego, lecz skłaniającego się w stronę 8.6" niż 9.6" Edytowane 9 Grudnia 2017 przez miramar69 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Panowie czy blank ES90MHF2 nada się na lekki kijek trociowy głównie pod woblery? Ewentualnie jego odpowiednik z Avidów ? Czy też może to za słabe blanki ?końcówke sezonu na rzece przełowiłem(do połamania) les 90mhf2 dawał rade i bardzo przyjemnie sie nim łowiło-obrotówka 3,sendal 7cm i wahadełko tak do 18g.Rybki niestety nie było aby przetestowała węde.Ogólnie wolałbym 9,6' chyba bardziej poręczny do łowienia i wystawiania przynęt w zakrzaczonych odcinkach.Jeden znajomy b.sobie chwali własnie avida 9,6 '1 oz. (kelt 80 cm ,srebro 70+ spokojnie ogarnie-mocy w dolniku na większe chyba też )na rzeczne trocie i docelowo w tej dł. kiedyś sobie kupię Oczywiście w typowo trociówke można iść w moc HF ale to już na reguralne łowienie wielkich ryb.Jeśli chodzi o morze to super mi sie łowi avidem 9' do 21g.mega komforcik;lekko;czuło i bezpiecznie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi